Reklama

Reklama

Irina Palm

  • Belgie Irina Palm (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Jde o život, tak k čemu jsou předsudky a stud.
Příběh padesátnice Maggie, která se jednoho dne nechá zaměstnat v nočním klubu londýnského Soho. V zoufalé snaze získat peníze na operaci vážně nemocného vnuka přijme práci, nad níž by se dosud při pouhé zmínce zarděla studem. Pozoruhodné šansoniérce a herečce Marianne Faithfullové je v romantické tragikomedii neméně skvělým protihráčem kusturicovský herec Miki Manojlović, jehož na první pohled hochštaplerský majitel klubu začne díky odzbrojující přirozenosti stárnoucí ženy znovu vnímat hluboko zasuté city. Bizarní idyla nově nabyté Maggiiny existence končí okamžikem, kdy se o nové, byť dočasné identitě dozvídají nejen pomlouvačné sousedky, ale především syn Tom. Nevtíravě osobitá režie Sama Garbarského dává prostor strhujícímu herectví, jehož působivost umocňuje skvěle vystavěná atmosféra s melancholickým hudebním doprovodem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (177)

sona123 

všechny recenze uživatele

Evropská scéna zase jednou překvapila. Nebylo to žádné velké intelektuálno, o to víc byl ale film blízko divákovi a naservíroval nám morální dilema bez příkras a zbytečných kudrlinek. A Maggie se k problému postavila prakticky a jak jí šla práce pěkně od ruky :-) Odpustím trošku přitroublý konec, který byl možná zbytečný, ale k vykouzlení dobrého pocitu splnil účel. ()

neneka 

všechny recenze uživatele

Dojemný, civilní, pravdivý a uvěřitelný. Marianne Faithfull jsem měla vždy ráda i jako zpěvačku a v reálu je zřejmě taková kočka s 9 životy, a tak bez mučení přiznávám, že nejenže mě nalákalo to, že jde o film evropský, protože ty já hodně můžu, o tématu nemluvě, ale taky jsem právě na ni byla hodně zvědavá. A... skvělý! ()

Reklama

prkalil 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, milé děti, ... - no, tentokrát asi především pánové: hle - jaká to skvělá ukázka mužského pokrytectví... Opravdu by mě zajímalo, kolik z vás, hoši, by dokázalo poděkovat své matce za to, co pro svého syna (a jeho syna) udělala hrdinka filmu... Krásnýho filmu. Od prvních leteckých záběrů na městečko (nebo londýnské předměstí?), tak z té výšky hezké a anglicky úpravné, podmalovaných pomalou melodií. Nemám slov, kterýma bych dokázala ocenit nenápadné hraní-bytí Marianne Faithfullové a ještě více Mikiho Manojloviče - co všechno umí vyjádřit drobným gestem nebo nepatrným pousmáním. Ten film na mě působí TAK pozitivně, vyvolává ve mně klid a jemnou chvějivou radost. Další skvost do sbírky nezapomenutelných. (To jsou teda paradoxy... ) ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Takovou babičku bych také chtěl. Babička z malé vesnice, kde se každý zná s každým potřebuje sehnat hoodně peněz pro svého těžce nemocného vnoučka. Nic nemá, nic neumí, ale má jemné ruce. Najde práci, kterou její šéf eufemisticky nazývá hosteska. Dostane umělecké jméno a je VELMI úspěšná a najde i to, co hledá každy z nás, dokonce i Ti, kteří nechtějí žít ordinérní život. Irina Palm(ová) mě pobavila i zamrazila a velmi jsem si užíval kvalitní filmařský zážitek. ()

Ony 

všechny recenze uživatele

Námět sám o sobě mi připadal trochu nanicovatý. Dobrý tak akorát k naplnění dávno známých schémat. Stačí se podívat na filmografii Mikiho Manojloviće a v roce 2007 ho objevíme ve dvou nápadně podobných úlohách (ta druhá v Golubovićově filmu Klopka). "Babička v bordelu" mi zní trochu trapně a rádoby atraktivně. Nicméně třeba právě Manojlovićova účast mě ujišťovala, že úplná katastrofa to nebude. A hle, ono je to přímo dokonalé! Je to tak civilní a decentní a zároveň tak pubertálně obscénní, že prostě nechápu, jak toho tvůrci mohli docílit. Tragika a komika se vůbec netluče, nevidím jediný zádrhel. Stoprocentní spokojenost. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama