Reklama

Reklama

Tada, kimi o aišiteru

  • Japonsko ただ、君を愛してる (více)

Obsahy(1)

Hlavný hrdina Makoto (Hiroshi Tamaki) prichádza na univirzitu, kde chce študovať angličtinu. Napriek tomu že je hanblivý, nachádza si tu priateľov. Zamiluje sa na prvý pohľad do krásnej Miyuki (Meisa Kuroki) a ani nevie, že tým úbližuje jeho ctiťelke, trochu detskej, trochu bláznivej Shizuru (Aoi Miyazaki), ktorá sa do neho beznádejne zamilovala. Príbeh hovorí o krásnej, čistej, nefalšovanej láske. Ukazuje, že zamilovaný človek je schopný urobiť pre toho druhého čokoľvek... (igirazor)

(více)

Recenze (58)

dawe04 

všechny recenze uživatele

Nevím sakra, jak to ti Japonci dělají, že u jejich smutných dramat pořád řvu. A Heavenly Forest ještě musí mít vynikající scénář, dokonalé obsazení (vykulené xichty Tamakiho z něj dělají adepta na největšího filmového sympaťáka všech dob) a doslova snovou atmosféru. Takže se připravte na hromadu kapesníků a slzný kýbel vedle postele nebo křesla... ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Aoi Miyazaki je okouzlující:) A teď k filmu. Příběh natočený podle novely Ichikawi Takujiho, autora předlohy k Be with you, vypráví příběh dvou univerzitních nováčků, nesmělého Makata a trochu ztřeštěné Shizuru. Shizuru se do Makata zamiluje, ale ten má oči jen pro svou spolužačku Miyuki. O milostný trojúhelník tu ale tolik nejde. Kouzlo filmu je v jednoduché lovestory, plné těch nejkrásnějších a nejčistších citů. Film nijak netlačí na pilu, působí skromně a vyrovnaně, vše je tam, kde má být. Možná proto na někoho nezapůsobí tak silně, jak by mohl, ale i to je část jeho kouzla. ()

Reklama

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Film natoceny podle novely napsane podle scenare Renai Shashin (Love Collage). Od puvodniho filmu se ovem lisi a to zasadne. Predevsim v celkevem stylu pojeti, zatimco Love collage smeruje az k temne detektivni note blizici se americke nezavisle produkci, Heavenly forest je romantizujici a komedialni chvilemi az jednoduchy a prosty snimek, ale ne vzdy uz tolik autenticky. Presto hlavne diky dobre reziji sveho predchudce skoro prekonava. Prijemne herecke vykony Hiroshi Tamakiho a tradicne roztomile Aoi Miyazaki. Sysel_CZ vyborny komentar. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Krásny, krásny, krásny film. Aoi Miyazaki je asi to najroztomilejšie stvorenie vôbec. Celý film je zábavný, smutný a nenásilný. Už veľmi dlho som nevidel emocionálne čistejší film ako tento. Každá jedna z postáv bola krásne napísaná a zahraná. Zlo ako keby úplne absentovalo a ja som ti toto idealizovanie náramne užíval. Heavenly Forest je filmom, ktorý na mňa zapôsobil rovnako ako trebárs A Moment to Remember. Režisér dokáže divákovi krásne klamať a zavádzať ho tam, kde chce aby mu potom predostrel tú najkrajšiu emóciu. Krásny film plný pamätných scén, postavičiek s takmer rozprávkovou atmosférou. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jsem ráda, že je Japonsko natolik vyspělou zemí, že si může dovolit otevřít univerzitu pro psychicky postižené. Sice se nic nenaučí a přednášky prospí, ale tím se nikdo netrápí. Hlavní je, aby se opoždění cítili dobře a nějak zabili čas._____ Hlavní hrdinka se zpomaleným růstem ještě podporuje svůj vzhled oblečením jak do mateřské školky a chováním stejné úrovně. Aspoň ale herečka, která ji hraje, ji přece jen dokázala dodat jistou věrohodnost. Hlavní herec je o poznání slabší, toho asi vytáhli rovnou z nějakého focení. Takže jen čumí a jdou mu jen smutné polohy, kdy nemusí nic hrát a jen čumět. Když se ale o herectví pokouší – hrát vyjeveného, překvapeného, rozpačitého – je to něco neuvěřitelně trapného a toporného._____ Vysokoškolská romance si plyne očekávanými dějovými zákrutami, aby se nakonec snažila divákovi zákeřně podrazit nohy natahovaným melodramatickým smutněním. Tragiky bylo tolik a dlouze se táhla, aby fakt zasáhla každého diváka. U mě teda smůla, protože vykalkulované dojáky mi přijdou nečestné a nesportovní, takže ze mě nevyždímali nic. SHRNUTÍ: Polibek pod stromem se povedl. Zbytek je klišé završené na výstavě nejhorších fotek na světě. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Film je inspirován románem „Renai Shashin: Mō Hitotsu no Monogatari“, který byl rovněž vydán jako manga. (Emo-haunter)
  • Ústřední píseň filmu „Ren'ai Shashin“ je balada, kterou zpívá zpěvačka Ai Otsuka. Název filmu byl převzat z textu písně. Tento singl získal celou řadu ocenění. (Emo-haunter)
  • Premiéra filmu proběhla 28. října 2006 v Tokiu. (ČSFD)

Reklama

Reklama