Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 2

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (232)

Hakha 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa je vážně borec, je to výborný bojovník, ale otřesný herec. Špinavé prostředí a choreografie bojových scén je jedno velké plus, ale když se nebojuje, tak přichází nudný a roztahaný příběh, který nestojí za nic. Uznávám, že jsem si kvůli příběhu Ong Bak 2 nepustil, hlavní lákadlo byla akce, která tu není poskromnu, ale závěrečný fight mě nějak nebavil a spíše nudil. Přišel jsem na to, že první bojové sekvence jsem dost žral, ale závěrem mě už Tony Jaa ničím nepřekvapil. Já tuto akční jednohubku hodnotím 2,5 hvězdičky… ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný film s perfektným hercom Tony Jaa v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh, ktorý je aj celkom dobre spracovaný, takže film nemá problém zaujať po celý čas. Akčných scén je tu dosť a ako je to pri tomto hercovi zvykom, tak v súčasnosti nemajú žiadnu konkurenciu. Najviac sa mi páči finálna akcia, čo predstavuje asi tak 15 minút neustálych súbojov alebo bitka na trhu otrokov, ale úplne všetky akčné scény sú na veľmi vysokej úrovni. Som spokojný aj s ich celkovou drsnosťou, pretože sú dobre krvavé a nechýbajú ani polámané končatiny. A tiež sa mi tu veľmi páči, že zatiaľ čo napríklad v Americkom akčnom filme je väčšinou tak jeden odborník a ostatní sú skôr do počtu, tak tento film je plný profesionálov a tak nikomu nie je potrebné pomáhať strihom alebo efektami a preto sa na súboje skvelo pozerá. Ale Tony Jaa sa tu nepredviedol len ako vynikajúci bojovník, ale aj ako dobrý režisér, pretože tento film má aj výbornú vizuálnu stránku. Ale ked´ si tento film porovnám s jeho predchádzajúcimi filmami Ong-Bak a Tom yum goong, tak je určite najslabší, ale vôbec ma to neprekvapuje. Tieto dva filmy sú prakticky také exhibície a tak sú po všetkých stránkach jednoduché, aby naplno vynikol jeho talent. A Ong-Bak 2 je už normálny akčný film s príbehom a réžiou. A daľší dôležitý rozdiel je zasadenie deja do minulosti, čo je značné obmedzenie akcie. Priame súboje sú približne na rovnakej úrovni, ale chýba mi tu to, čo je podľa mńa na oboch filmoch najlepšie ako zneškodńovanie motorkárov, cyklistov, prerážanie ľudí dverami, oknami alebo preskakovanie plotov, áut a podobne. Takže určite je to prvotriedny akčný film, ktorý by si mal pozrieť každý milovník kvalitnej akcie, ale aspoń pre mńa to nie je až taký kult ako Ong-Bak alebo Tom yum goong. 85% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ještě před závěrečnou akcí jsem si říkal: "Tři hvězdy a víc ani ťuk", ale posledních 20 minut jsem sledoval doslova s otevřenou pusou. Ong bak 2 zčásti vzdává poctu klasickým čínským bojovým filmům a ve zbytku povyšuje atraktivitu bojových scén na maximum. Obsah je podřízen formě a forma je podřízena stylu. Stylu efektního bojového umění, extrémní akrobacie, úžasné obratnosti a celkové ladnosti pohybů. Občas nejsou některé kousky ani tak účelné, jak jednoduše divácky efektní. Vše je navíc docela přehledné, bez přílišného střihu, je vidět, že protagonisti skutečně umí. Opět jen škoda toho nezvládnutého a nezajímavého děje, jenž tak tak drží scény pohromadě a zejména jehož emocionální momenty opravdu nefungují. 7/10 ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Na naše DVD přichází už podruhé film, kterému se dostává přídomku Onk Bak II., byť ani tento díl není vůbec pokračováním úspěšné jedničky (už kvůli tomu, že se odehrává o pět staletí dřív :)) Tony Jaa si vyzkoušel, že není dobrým režisérem, ale nepochybuji o tom, že je jedním z nejlepších současných bojových choreografů a možná nejlepším filmovým akčním borcem. To, co provádí v tomhle snímku je stejně neskutečné, jako když proskakoval mezi skly před šesti lety. Onk Bak 2 doplácí v zásadě na dvě věci. 1. Snaží se být historickou freskou, což vyznívá spíš směšně a soustředěnost na banální vyprávění odvádí diváka od toho, co od filmu pravděpodobně čeká. 2. koncentruje akci na několik málo míst, namísto rovnoměrné distribuce. Závěrečná dvacetiminutovka je sice našlapaná až na půdu, ale tolik boje v jednom kuse zkrátka otupuje pozornost. Ale na druhou stranu, od filmu jsem očekával v prvé řadě skvostné souboje a těch se mi dostalo. Míšení bojových stylů (od Japonska (iaidó), přes Čínu (wu shu) až po jihoasijské speciality (barmský a thajský box) je velmi osvěžující (ačkoli právě to je jeden z důvodů výsměchu historickým reáliím) a nic zajímavějšího v této oblasti za minulý rok nenajdete. Těším se na příště. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me prijemne prekvapilo, nastesti o moc zajimavejsi nez Tom yum goong . Pribeh sice jednoduchej, ale jelikoz jde o cestu za pomstou nekdy v 15. stoleti, naprosto dostacujici a navic mi to pripominalo Bang Rajan, vse je hezky spinavy a krvavy a moc pekny kulisy. Navic se Tony ve svym prvnim rezijnim pocinu docela vytahnul, spousta skvele natocenejch scen a prvni pulka filmu je perfektne atmosfericka. Bohuzel nekdy v polovine se to zacne utapet v ne prilis zajimavejch scenach a zbytecnejch flashbacich do mladi a film tak na chvily ztrati tempo. Ale vynahradi to zaverecna ultra akce, ktera je sice misty uz nerealna, ale je to fakt maso. Skoda, ze film pusobi lehce useklym dojmem, klidne bych si pak jeste nakejch 15 minut dal. Jinak co se tyce Tonyho, opet sice nevypada jako buhvijakej borec, ale opet to rozjede ve velkym, tentokrat to je tak pul na pul beze zbrane/se zbrani a Tony zvlada s prehledem naprosto vsechno. Akorat mozna mohli ubrat trochu v tech zvucich, misty to behem souboju mlaska fakt skoro az komicky. Nebejt ty vlaznejsi prostredni casti, tak bych sel asi na plny hodnoceni, takle jen slusny 4*. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Veškeré scény natáčené v Kambodži byly z finální verze vystřiženy kvůli sporům mezi Kambodžou a Thajskem, které se před premiérou znovu rozhořely, když Kambodža požádala o zapsání chrámu Preah Vihear do UNESCO. O tuto památku obě země usilují již mnohá desetiletí a neváhaly k němu dokonce vyslat své armády. (Raztubyl)
  • Když podstupuje Ting (Tony Jaa) zkoušku z boje, tak se utká také s mužem s copem. Při úklonu po zápase má muž cop přehozený přes rameno, ale v dalším střihu už ho má vzadu na zádech. (Duoscop)
  • Tvůrcům The Protector, tedy předchůdce Ong Bak 2, bylo vytýkáno, že film neobsahuje téměř žádnou krev. Díky tomu se Tony Jaa nechal slyšet, že to v Ong Bak 2 hodlá rozhodně napravit a to se mu vzkutku povedlo. (ČSFD)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama