Reklama

Reklama

Ong bak 2: Pomsta

  • Thajsko Ong Bak 2 (více)
Ukázka z filmu 1

Obsahy(1)

Thajsko, 15. století, království Ayutthaya. K moci se přes mrtvoly dostává jeden z generálů a tak se vysoce postavený aristokrat, který se snaží generála zastavit, rozhodne poslat sveho syna Tinga (Tony Jaa) do bezpečí pryč z království. Ale i tam ho přisluhovači generála najdou a Tinga při utěku zajmou otrokáři. Díky své odvaze a odhodlanosti k boji zapůsobí na skupinu bojovníku, kteří přišli otrokáře odstranit a ti ho vezmou mezi sebe. Ting začíná trénovat bojová umění a brzy se pouští na cestu pomsty, která bude krvavá a plná mrtvol... (Devun)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (232)

JFL 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa dovršil svou cíleně budovanou image „thajského Bruce Leeho“ a vytvořil dílo, které už mistr bojových umění sám nedokázal finalizovat. "Ong bak 2:Pomsta" je Jaaova „Game of Death (ve smyslu původního Leeho konceptu, nikoli dehonestujícího paskvilu Hra smrti splácaného po mistrově smrti). Zatímco konkurenční thajské bojové filmy se zaměřují na absurdní zápletky a prvoplánové oslovování diváků, Jaa vytvořil dílo, které atrakci soubojů pojímá sofistikovaně a důsledně. Ong bak 2: Pomsta představuje díky skloubení kontaktní choreografie a intenzivně fyzického stylu nový vrchol v rámci svého žánru. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa, alá rozlámejkostikaždémukdotipřijdepodruky podruhééé! :-) Tentokráte v hávu historickém a jelikož měl Tony z předchozího dílu nějaké ty modřiny, ukáže nám, že to umí i se zbraněmi. Zasazení děje do doby před několika staletími s sebou nese další zásadní změny a těmi jsou kulturní vložky, kdy se dovídáme něco málo o zvycích království Ayutthaya, a také přibylo na mystičnosti, tajemnosti a celkově je "dvojka" o něco drsnější. Tady musím podotknout, že magičnost a osobitost postav jsou opravdu úžasné, jenže na pobíhání po ulicích velkoměsta to prostě nemá. :-) Ta jednička je prostě lepší... :-) 78% ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Tony Jaa překonává sám sebe. Znovu se můžeme těšit na nespočet kvalitních soubojů, jež jsou tentokrát daleko více reálné než ve všech předchozích filmech. Tony tu používá ty nejšpinavější techniky a kromě muay thai dojde i na zbraně a nějaké to kung-fu. Taktéž příběh mě hodně překvapil, po režijní a scenáristické stránce o stupeň lepší než první Ong-bak a Tom Yum Goong. Tony se tedy osvědčil nejen jako akční hrdina, ale i jako režisér. Vůbec by mi nevadilo kdyby jeho další snímky pokračovaly v podobném duchu. Jen jsem nepochopil proč se to jmenuje Ong-bak 2, neboť kromě názvu a Tonyho nemá s prvním Ong-bakem nic společného. Asi marketingový tah. Myslím, že Tony už se nemusí snažit být novým Brucem Lee, klidně může být hvězdou sám za sebe. A já už se jen těším kdy si téhle thajské mlátičky konečně všimne někdo ze Západu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Příběh mě zpočátku prakticky nezajímal, staral jsem se o to kdy konečně Tony Jaa zase někoho hezky pokope. Je fajn že zatímco u starých Chanovek jsme čekali na jeden ultimátní úder celý film, Tony nám je tady servíruje na požádání. Až si toho už někdy divák přestává vážit a to se vlastně dostávám k hodnocení. Kdybych viděl jako první tohoto Ong Baka neváhal bych jej vynášet do nejvyšších sfér, ale když má člověk tu možnost porovnávat, a já tak činím, musím přiznat že minulé filmy mě dostaly více. Hlavně ta akce v nich byla prostě ještě větší. On Tony Jaa je herec v uvozovkách. Namluví toho asi tolik jako Arnold v Terminátorovi 1 a příběh není taky zrovna žádné eňo ňuňo. 50% ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

okej..veľa kuchárok = presolená polievka :) .. ale odkedy je Tony Jaa národným thajským symbolom popri slonoch a tancoch, tak sa to dá vyriešiť.. aby som nadviazla na kuchársku metaforu - mlátičky sú takým zemiakom.. a tony je zjavne "born to fight".. a nielen on.. a idem vysávať..som zvedavá na 3 :P ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Veškeré scény natáčené v Kambodži byly z finální verze vystřiženy kvůli sporům mezi Kambodžou a Thajskem, které se před premiérou znovu rozhořely, když Kambodža požádala o zapsání chrámu Preah Vihear do UNESCO. O tuto památku obě země usilují již mnohá desetiletí a neváhaly k němu dokonce vyslat své armády. (Raztubyl)
  • Když podstupuje Ting (Tony Jaa) zkoušku z boje, tak se utká také s mužem s copem. Při úklonu po zápase má muž cop přehozený přes rameno, ale v dalším střihu už ho má vzadu na zádech. (Duoscop)
  • Scénář je založen na nízkorozpočtovém akčním filmu Ai Noom Saraphad Phid (Man of a Thousand Poisons), který spolu natočili Tony Jaa a Panna Rittikrai někdy v devadesátých letech. Ten se však nikdy nedočkal zveřejnění, protože po té, co tvůrci odeslali natočený materiál do laboratoře k vyvolání, dozvěděli se, že je expirací zničený a nic se z něj již nedá zachránit. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama