Reklama

Reklama

Hrozba v poušti

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři měsíce před invazí v Afganistánu, během tajemné mise, šest vojáků z elitární vojenské jednotky se musí postavit proti nepříteli, o kterém se jim ani nezdálo! Film režiséra kultovního snímku The Blair Witch Project. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když dostane FBI zprávu, že v Afgánských horách je naměřena vyšší dávka radioaktivity, posílá svého agenta a znalce místních poměrů Keyense s ozbrojenou útočnou jednotkou, aby zjistili, zda se v horách neukrývají atomové zbraně. To co v horách ale najdou, překoná jakékoliv jejich představy ... Po velmi slibném začátku se všechno začalo nějak kazit, a spělo k velmi nepovedenému konci. Přišlo mi, že si autoři s tématem nevědí rady - a neví, zda chtějí natočit válečný film (- přepadení v horách -), sci-fi (podivná světýlka a ufouni) nebo jen mysteriózní film (starý afgánec měnící vodu v písek). Navíc mi moc nesedělo herecké obsazení - a to hlavně Jonas Ball si asi spletl film. Škoda škoda, téma nabízelo mnohem víc... ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení, z na první pohled přitroublého béčka o ufonech se vyklubal napínavý, sevřený a téměř profesionálně natočený mysteriózní thriller, který navzdory viditelné nízkorozpočtovosti s přehledem strká do kapsy většinu toho, co může nabídnout infantilní áčková konkurence. Představe si sofistikovaný mix Predátora, Akt X a Tenké červené linie a jste skoro doma. 85%. ()

Reklama

bruceman7 

všechny recenze uživatele

Parta vojáků - spíše "vojáčků", jak by řekl pan Bennett z Komanda - vedená agentem (to je na tom CIA opravdu blbě, pokud zaměstnává takové od pohledu chudáky) z místa A do místa B, řešíc úkol, který stejně nevyřeší a ještě při tom zařvou při souboji s ... čím?? No, nakonec se něco vyřeší, ale výsledek jsem jaksi nepochopil. Kdyby přitom alespoň agent nemlel takové kokotiny o chcípnutí za vlast. Vlastně i ti vojáčci v džínsách nevedli dvakrát inteligentní rozhovory. Nejlepší byl ten "speciál", co viděl (dle filmu se příběh odehrává v roce 2001) sověty a jiné teroristy za každým rohem. A přitom se z toho dalo vyždímat víc! Jak tak čtu, je to od maníka co dal do kupy Blairwitch. V tom případě dost pokles. Ztráta času za 3/10 ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Od tvůrců Blair Witch :-). Tohle sem píšu naprosto záměrně, protože i v Hrozbě v poušti se používá dost propriet slavného videofilmu. Obraz je jakoby dokumentární, šedivý a má navnadit realističnost. No mě se tahle záměrná nefilmovost moc nelíbila, raději bych poušť plnou kamerových filtrů. Jenže to by šla celá atmosféra filmu do kopru. Ono je asi dobře, že nevzhledný vizuál dost diváků rychle odradí. Ve filmu se toho totiž moc neděje - partička vojáků lítá po poušti a hledá nepřítele, o kterém nic neví a kterého nevidí. Až později SPOILER vyjde najevo, že neměla hledat znepřátelené vojáky, ale něco, co je na Zemi staletí, aniž by to na sebe upozorňovalo. KONEC SPOILERU. Jde o dost meditativní záležitost s minimem hororových okamžiků. Originální ve svém subžánru je rozhodně, šokující a nabušená v žádnem případě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Austrálčan sa ťa vždy zastane.“ Dal by som aj 60%, ale postupom času sa začne pôsobivá atmosféra, príjemne zbavená krvi a nezmyselných akčných scén, vytrácať do neznáma a na jej miesto nič zaujímavé neprichádza. Herci sú len sympatickí, výprava len zaujímavá, prostredie len pôsobivé. Možno ak by to bolo o čosi kratšie... alebo ak by sa toho dialo predsa len troška viac... alebo ak by to viac tlačilo na pílu napr. v odpovedaní na „základné otázky“... možno VTEDY by to bolo za 60%. Takto dávam len 40%, ale s tým, že je to o dosť lepšie, ako iný talibanský vojenský horor, Krvavý piesok. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • V čase 03:16 zazní ve filmu „...považují ho za duchovní sílu, co pomůže mujahideenům porazit sověty.“ Vzhledem k tomu, že se film odehrává na konci roku 2001, jedná se o zjevný historický nesmysl. Sovětská vojska se z území Afghanistánu stáhla v průběhu roku 1989 a samotný Sovětský svaz přestal existovat 26. 12. 1991. (Globus_Jirka)
  • Namiesto skutočného Afganistanu sa natáčalo v Maroku. (MikaelSVK)
  • Film niesol aj označenie Ultimate Patrol. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama