Reklama

Reklama

Jatka

(festivalový název)
Pákistán / Velká Británie, 2007, 78 min

Obsahy(1)

První pakistánský film tzv. "gore". Pět mladých Pakistánců ve studentském věku vyráží na výpravu do neznámých míst, aby viděli nejznámější pakistánskou hudební skupinu. Bohužel tento výlet se změní v noční můru a návrat domů už nebude tak lehký. (LIVINGDEAD)

Recenze (28)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pakistánský horror, klobouk dolů... za chvíli bude točit horrory i Etiopie a Somálsko! Jen ta Česká republika bude pořád zaostalá! Ve světě letí sci-fi, horrory, katastrofické a akční filmy a pouze Češi se zastavili v čase a točí pořád ty stejné sračky! Zibahkhana byl jistě zajímavý film. A bylo to takové zvláštní, koukat na horror v arabštině (přesněji v jazyce Urdu) s líbivou orientální hudbou. Na první horror to opravdu ujde. Po obsahové stránce nemám namítky. Trošku to vázne amatérskými herci..... Ale jinak, lepší průměr a hlavně opět něco nového :-) No a mé TITULKY :-) zde : http://www.titulky.com/Zibahkhana-110648.htm ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Stejně jako v případě tchajwanského "Invitation Only" a indonéského "Macabre" i první pakistánský zářez do žánru slasheru trpí rozkolísaností, ale přesto ho lze považovat za velký úspěch. V porovnání s oběma jmenovanými představuje "Zibahkhana" žánrově nejpoučenější a současně stylově nejosobitější dílo. Hluché momenty od úmornosti zachraňuje bollywoodsky přepjatá herecká dikce a naopak vrcholné scény filmu v sobě spojují osobitost, vypjatost a precizní realizaci. Ze scénáře je cítit nadsázka a radostné směšování motivů z žánrových klasik, které převedením do pakistánských reálií získávají uhrančivě fantaskní podobu - obzvláště podoba hlavního zabijáka představuje grandiózní nápad. 7/10 ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Horor, na kterém je opravdu zajímavá pouze země původu. Jinak je to jen klasický slasher říznutý pár zombíkama a ochucený několika krvavějšími scénami (ale žádný gorefest se nekoná). Nejedná se o žádnou intelektuální zábavu, takže absence českých (nebo anglických) titulek zážitek z filmu nijak neohrožuje. Takže pokud máte chuť spatřit šíleného araba v zakrvácené burce, kterak honí po lese pákistánské teenagery a máchá přitom kolem sebe železnou koulí, směle do toho. ... Vida, titulky už jsou, možná tomu někdy dám druhou šanci. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

co byste tak čekali od filmu, kombinujícího subžánry hororu jako je slasher a zombie film s exploatation, přesněji hixploatation, který se silně inspiruje Texaským masakrem motorovou pilou, zahrnuje intertextové odkazy na lollywoodské klasiky, vytrhává různé tradiční prvky z cizích kinematografií, přičemž většinou to bývají průhledná schémata až klišé, jako je například fenomén tzv. poslední dívky, a vše toto vkládá do pákistánkého prostředí? nad to se film poněkud křečovitě snaží i o reflexi onoho prostředí, čímž myslím prostředí fyzické (zanedbaný pákistánský venkov) i prostředí společenské (mikrokosmos různých přístupů k životním podmínkám země nabízí skupina postav filmu, přátel cestujících na koncert, tedy tatáž rozehra, kterou důvěrně známe například už z Texaského masakru a z Domu voskových figurín, pokud mě pamět neklame, etc.). toxickými odpady otrávené životní prostředí zapříčiňuje epidemii zombies a k bezpočtu nepatřičných prvků výjimečně komplexního filmu přidává navíc ještě environmentalistický apel. gore efektů bylo na můj vkus pomálu a chtěné i nechtěné zábavy taktéž. před nudou mě nakonec chránilo jen napětí mezi vážností a odlehčující nadsázkou, protože hranici mezi nimi zde bylo obzvláště nesnadné vystopovat. to by nebylo nic až tak mimořádného. v mnoha filmech toho či onoho ze zastoupených žánrů jsou obě nálady tlačeny proti sobě navzájem a prostupují se. krásným příkladem jsou filmy Roba Zombieho, Dům tisíce mrtvol a pokračování Vyvrženci pekla, které mám osobně velmi rád právě kvůli Zombieho hrátkám s žánry. přirozeně, výsledným efektem je makabrózní atmosféra komického zhnusení, či naopak odpudivého komična, jak jen chcete. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

No tak jen proto, že se na tom filmu podílel Pákistán, tomu nedám rozhodně vyžší hodnocení. Protože je to vykrádačka snad všeho možného až do nejmenších detailů, nic pořádného se tam neděje, je to totální nesmyslný mišmaš, nuda, gore efekty jsou vyloženě trapné a herecké výkony příšerné ... těch pár stříkanců krve se nedá za gore ani považovat. zabiják trapný a proč tam byly vlastně ty zombies? ... No prostě kravina jako kráva ... nebrat ... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Mezi 7. a 8. minutou je vidět, že jeden z hlavních hrdinů má v pokoji vyvěšený plakát filmu Maniak (1980). (BlackHood)

Reklama

Reklama