Reklama

Reklama

Pitevna

všechny plakáty
Trailer

Mrtvola není jen tělo bez duše. Je to něco, co má být respektováno jako nástroj učení mladých studentů medicíny na celém světě. Lidské tělo může vypovědět tisíce příběhů, nás však teď zajímá pouze jedno tělo a jeden příběh. Mai je výborná studentka druhého ročníku medicíny. Při její první hodině praxe na pitevně se stane něco podivného. Když Mai prochází kolem mrtvého těla ženy, ruka mrtvoly se náhle pohne a chytí Mai za zápěstí. Nikdo si však ničeho nevšimne. Postupně se zdá, že žena se skrývá ve stínech a pronásleduje Mai na každém kroku. Ta začíná být zoufalá a snaží se ve své minulosti najít odpovědi, aby se dozvěděla kdo že je tajemná žena v márnici a kdo ji vlastně sleduje a proč. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Asijské horory jsou velkým pojmem na světové hororové scéně. Filmy z tohoto kontinentu dokázali učarovat mnohé diváky svou jednoduchostí, ale za to propracovaností, děsivostí i krutostí. A nejenom diváky. I samotný Hollywood, který už dnes kopíruje skoro každý film a remaky vznikají jak na běžícím páse. Opět zde máme celkem originální zápletku, která se nějakou dobu drží na vysoké úrovni, ale postupem času jako by začala upadat. Jedná se o duchařinu, kdy se nám zjevuje duch mrtvé dívky, který chce po Mai, aby osvobodila její duši. Zpracování sice není na takové úrovni jako u výše zmíněných filmů, ale i tak jsem se několikrát lekl, když se její nechutná tvář objevila na obrazovce, a to se mi moc často nestává, takže za to velké plus. Nejkrásnější scéna z celého filmu je z promítací místnosti.Samozřejmě taky scény z pitevny nebo školního muzea dodaly filmu děsivou atmosféru, která byla skvěle podchycena úžasnou hudbou, která se mi zaryla až do morků kostí. Opravdu tento thajský horor je rovnoměrně oplácaný tak, aby byl divák pořád napnutý co, že se to bude dít za chvíli. Sice se tu najdou i hluché a nudné místa, ale to asi u každého filmu. ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek nutno říci, že nejsem zrovna fanouškem těchto východních filmů (Čína, Japonsko, Korea, Thajsko...). Nebaví mě "herci", tkeří v těchto filmech vystupují. Ovšem skroo vždy je v hororech podobného typu, dobrá atmosféra, skvělé lekačky a zajímavý příběh, s překvapivým koncem. Marně hledám cosi z těchto věcí u tohoto filmu. Hlavní herečka byla totálně odpudivá. Ošklivá, nepohyblivá a nevěřil jsem jí ani jedno vykulené oko. Pokus o lekací scény byl sice znát, nisméně nebyl dobře proveden. Ale za tu snahu dávám jedinou hvězdu. Jinak naprostá ztráta času! ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Thajská pitevna je v něčem odlišnější, než ty evropské nebo americké. Asi mají daleko větší úctu k zemřelému,proto dokážou tak dobře natočit horor s takovou tematikou.Studentka medicíny Mai vidí něco,co nikdo jiný nevidí. Začne jí pronásledovat duch z minulosti a chvíli jí nedá vydechnout. Má alespoń malou šanci přežít? ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný horor z thajskej produkcie. Má celkom dobrý príbeh o študentke medicíny, ktorá je počas hodiny, na ktorej sa prvýkrát zúčastní pitvy napadnutá duchom zosnulej, čo ale nikto iný nevidel a tak jej nikto neverí, no duch ju stále prenasleduje a tak chce o zosnulej zistiť pravdu, aby už jej duch našiel pokoj. Spracovanie nie je zlé, ešte prvá polhodina ma vôbec nezaujala po žiadnej stránke, iba je študentka stále prenasledovaná duchom a to je tu príliš nudne podané, ale potom už film konečne získa normálnu zápletku, hlavná hrdinka začne pátrať po pravde a už sa na to pozerá bez problémov. A to už vydrží do konca, ktorý nie je originálny, ale celkom sa mi páči. Ako horor tento film ale moc nefunguje, atmosféra tu síce je, ale slabá a o napätí sa tu tiež moc hovoriť nedá, možno trochu v záverečnej fázi, ale skutočne len trochu. Ale najväčším sklamaním sú aj tak samotné hororové scény, ktoré nestoja vôbec za nič. V prvej polhodine jedna hororová scéna strieda druhú a sú príliš nezaujímavé a nudné, potom už našťastie uvoľnia miesto príbehu, čo mi tu vyhovuje omnoho viac. V celom filme sú len dve hororové scény, ktoré mali aspoň nejaký potenciál, približovanie ducha pri menení fotografií, prípadne duch pri posteli, ale aj ten využili len málo. Herecké obsadenie je bez problémov, hlavná hrdinka ma síce zo začiatku moc nezaujala, ale potom sa už vylepší, no lepšie sú na tom zvyšné postavy, hlavne učiteľský zbor. Réžia a technická stránka sú iba prinajlepšom priemerné, hororové prvky absolútne nezvládli, ale ten zvyšok je už celkom ideálny. Ešte dobre, že celý film nedopadol ako prvá polhodina, ktorú by som označil za dno ázijského hororu. Ale potom sa už na to dá pozerať a tak na ten priemer film stačí. 55% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Průměrně strašidelná thajská duchařina s rovněž průměrnou zápletkou a jejím rozuzlením. Hlavní hrdinka byla otravná svým věčným mlčením a tím jak se neuměla vymáčknout, aby vzápětí začala naopak hystericky ječet. Na druhou stanu to byla celkem pohledná holčina, film se odehrává v zajímavém prostředí a nemá špatnou atmosféru. Jeho hlavním kladem jsou ale jednoznačně lekačky - z těch by člověk pomalu dostal psotník. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama