Reklama

Reklama

Příběh začíná šílenou honičkou kdesi v temných lesích. Dvěma pronásledovaným párům se podaří uniknout do nedalekého domu, kde se, jak doufají, ukryjí před šíleným psychopatem, který je jim v patách. Až příliš pozdě si pak uvědomí, že dům sám je jedna velká past, do které sami vkročili. Noc plná teroru nedá nikomu z nich vydechnout. Vlastně, někomu možná ano... (Davies182)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak i některé jednoduché, prosté a neoriginální filmy umí být dobré. Podobné zápletky mám docela rád. Někdy se nepovedou, ale někdy, a to je zrovna tenhle případ, dokáží z mála vytřískat docela dobrou atmosféru. Nedokážu říct přesně, co mě na tom bavilo. Kvalit, syrovosti a síly podobně laděného Farmhouse to sice nedosahuje, ale sedlo mi to. Nenudilo to, neprudilo, čekal jsem na každou další minutu filmu a v případě Leslie Easterbrook, Michaela Madsena a Billa Moseleyho mě to vlastně i potěšilo. On totiž i ten kýč má občas něco do sebe... A podle závěrečných titulků se to snad i točilo v Polsku. 3,5* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hororová báchorka připomínající dort Pejska a kočičky. Tvůrci se nedohodli na pevně stanovené chuti, a tak začali přidávat žánrové ingredience (opuštěný hotel v lesích, jeho podivní majitelé, satanisté, přízrak mrtvé holčičky a navrch tzv. Plechovkový vrah), až po jejich smíchání místo luxusního medovníku vznikla fraškovitá bublanina. Plus ty nejvíc odrbaný, papírem smrdící dialogy ve stylu "Jsem čisté zlo, světlo zničí temnotu" a nakonec ta nejprůhlednější pointa za posledních deset let. Tohle prostě nemohlo vyjít. Děkuji, víckrát už radši neochutnám. ()

Reklama

markuc odpad!

všechny recenze uživatele

Tak spatny horor jsem uz delsi dobu nevidel, i kdyz je pravda, ze tento zanr je dnes hodne mizerne zastoupen. Kazdopadne cely film byla prehlidka hororovych klise zastoupenych mizernymi hereckymi vykony - Madsen ve sve male rolicce tento spatny film nemohl zachranit. Nejhorsi ale je, ze je to totalni nuda - natahovana kase. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut jako by vypadlo z přehrávání a stylizace hororů z 40. - 50. let. Pak se sice opět ukáže, kolikátý že to máme rok, ale veškerý děj se smrskne na "jdi a stane se /uvidíš něco ošklivého". To je místy zábavné (občas i velmi), ale na 100 minut stopáže to nevydrží bavit a tak po další půlhoďce i nudí. Jakýkoliv pozitivní dojem pak zabíjí otřepaný a natahovaný konec. Pokud bych měl byť chvilku přemýšlet nad tím, co se House snažil nešikovně vyprávět, bylo by hodnocení ještě nižší, takhle se spokojím s vizualní podívanou, která svojí vyfiltrovaností na zeleno-červenou je nejlepší částí filmu a status "fajn podívaná na jeden večer a víckrát už ne" vklidu pro film ukope. Vše ostatní - od hl.herců, scénáře, až po trapně odfláknutý výkon Michaela Madsena si moc pozornosti nezaslouží. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Nechtějte, abych spočítal, kolik hororů, stavějících na strašidelném domě, bylo natočeno. Snad nejtypičtější kombinace, jaká může nastat. Často stojí osamoceně, plevel prorůstá zápražím a nikdo si nepamatuje, co se v tom domě stalo. Jejich prázdnota je ovšem jen zdánlivá. I proto se lidé obvykle takovým místům vyhýbají, ale občas někoho napadne, nebo je shodou okolností nucen (jako naše čtyři postavy), do takového domu vstoupit. V našem případě nás uvítá "milá" rodinka sociopatů (poměrně uvěřitelná) a než se rozkoukáte, kolotoč obludností se roztočí a cesty není zpět. V tu chvíli se začne hrát na strunu sugesce, kdy před diváka je vystaven cyklus střihů a pomalu neví, co se děje. Naši hrdinové, nejenže se musí vypořádat s šílenou rodinkou, ale téměř přestávají důvěřovat i sami sobě. Odehrává se tak atmosférické drama, které nepolevuje, až do pointy, která je asi největším mínusem. Především se mi ale líbil přístup, který se obejde bez litrů krve a přesně natahuje momenty tak, aby udržel permanentní napětí, kdy lze jen těžko odhadovat, komu už místo na šachovnici nenáleží.. Určitě bych tedy tento snímek nezatracoval, jako většina zdejších komentářů, a kdyby nebylo té pointy a občas nesourodého střihu, tak bych ještě hvězdu přihodil. Ale i tak. 6/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Po filmu Vyvrženci pekla (2001) se jedná již o druhý snímek, ve kterém Leslie Easterbrook ztvárnila matku Billa Moseleyho. (slatkac)

Reklama

Reklama