Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

VOD (1)

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je nádhernej chlap. Ale o to tady přece nejde, že. Anebo, kdo ví ... :) Parádní průvodce cestováním v extrémních podmínkách. Ne, že bych nějaké takové cestování nějak vyhledávala, spousta příjemných chvil na řadě dětských táborů a obdiv k přírodě jako takové se asi nepočítá, ale dívá se na to vážně pěkně. Tohle je zábava na úrovni, poučná, občas šokující a velmi zajímavá. ()

Easykk 

všechny recenze uživatele

Naprosto ultimátní šílenec, který než vyrazí z domu tak si s sebou vezme nůž a křesadlo, doma nechá pud sebezáchovy a chuťové buňky, a jde se s chutí zakousnout do první jedlý žáby, kterou potká. (mimochodem, to bych radši sežral jednoho člena štábu, než kousat žábě hlavu) :D Každopádně veškerej obdiv a uznání patří Bearu Gryllsovi za neskutečné ukázky přežití ve všech nemyslitelných a okrajově i myslitelných podmínkách. ()

Reklama

peiton 

všechny recenze uživatele

Tak s takýmto chlapíkom vytrénovaným na extrémne podmienky by som sa nebála asi ani keby na mňa išla samotná vlna tsunami.Tento dokumentárny seriál nám farbisto opisuje kam až je zúfalý človek schopný zájsť na to,aby prežil.Je skutočným víťazstvom človeka a jeho snahy prežiť i ked veľké šance nie sú.Super hrdina,terminátor v ľudskej koži.Jeden z najlepších dokumentov na Discovery vôbec. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Edward Michael Grylls, prezývaný Bear (medveď), je týpek, ktorého len tak niečo nezaskočí. Svoje dlhoročné skúsenosti a náročný výcvik z armády, špeciálnych vojenských jednotiek SAS teraz využíva ku tomu, aby ukázal televíznym divákom, to ako sa dá prežiť v skutočne nezávideniahodných situáciach. Dokáže prežiť na tých najnehostinejších, najnebezpečnejších miestach. Nezloží ho vyprahnutá púšť, hustý prales, zahnívajúce močiare ani chladné ľadové planiny. Jeho vytrvalosť, zručnosť, fyzická aj psychická kondícia a znalosti prírody sú obdivuhodné. Je to chlapík, ktorý dobre vie, čo je "Nutné k prežitiu". *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zopakujme si Bearovy rady: 1. Zorientujte se, kdekoliv, kdykoliv, vždy si ujasněte kde jste a kam chcete jít. 2. Hýbejte se, pohybujte se. A to ihned po zorientování. 3. Dejte si pozor na svůj psychický stav. 4. Jídlo = energie. 5. Úkryt zvyšuje šance přežití při delších trasách. 6. Oheň, přítel při přežití. 7. Respektujte okolí a neriskujte. Takže pokud omylem vypadnete z letícího letadla do nehostinné pustiny a pád zázračně přežijete, tak se vám rady novodobého skautíka Beara Gryllse budou jistě hodit. Pokud však nehodláte nikdy opustit bezpečí betonové džungle, tak můžete s úžasem sledovat primitivní stavební postupy, nedobrovolnou přeměnu pobíhající fauny v potravu či smysluplné využití odpadků. Já tedy poslední dobou z letadla příliš často nepadám, hlubokým vodám, exotickým a zmrzlým místům se vyhýbám, takže jsem v tomto pořadu hledal spíš zábavu než poučení. A té zábavy moc nebylo, takže mě spíš baví to, jak Bear při natáčení trpí hlady - https://www.reddit.com/r/funny/comments/49xrvl/bear_grylls_on_a_lunch_break_from_filming_man_vs/. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • Bearove skutočné meno je Edward Michael Grylls. (Philip_J_Fry)
  • Již v roce 2006 vyšlo najevo, že ne všechny scény jsou autentické. 1) Grylls strávil noc v motelu místo v poušti jak bylo prezentováno v pořadu. 2) Na výrobě raftu se podíleli členové štábu, ale měl být vyroben jen Gryllsem. 3) Grylls zkoušel jezdit na divokém koni, ale kůň nebyl divoký - štáb si ho půjčil z farmy. 4) Natáčení mělo probíhat na opuštěném ostrově v Jižním Pacifiku, ale ve skutečnosti probíhalo v oblíbené filmařské lokalitě na Havaji. Všechny incidenty Channel 4 přiznal s tím, že se nejedná o dokument, ale o "návod jak přežít" a všechny tyto incidenty jsou v tomto kontextu akceptovatelné. (Riker)
  • Bear Grylls odhalil, že v pouštní epizodě nepil vlastní moč jenom on, ale i zbytek štábu. Nenesli sebou žádnou vodu navíc a chtěli mít zkušenost, jaké je zůstat bez prostředků a muset se uchýlit k čemukoli, jen aby přežili. (džanik)

Reklama

Reklama