Reklama

Reklama

Nutné k přežití

(pořad)
  • Česko Boj o přežití (více)
Trailer

Série(7) / Epizody(67)

Obsahy(1)

Bývalý elitní voják Bear Grylls bude vaším průvodcem divočinou. Ukáže vám, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech naší planety. To všechno bez pořádné výbavy, jídla i pití. Půjde mu při tom o život... Zkušený dobrodruh a expert na přežití v divočině Bear Grylls cestuje po světě a na nejméně pohostinných místech naší planety se zas a znovu pouští do tuhého souboje člověka s nespoutanou přírodou. To, co by jiné spolehlivě zabilo, je pro něj příležitost vychutnat si natáčení napínavého televizního průvodce extrémního cestovatele. Bear Grylls sloužil ve speciálních jednotkách britské armády a má za sebou zvláštní výcvik přežití v nejtěžších podmínkách. V první várce epizod se mimo jiné ocitá uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu, v nitru deštného pralesa na Kostarice, na ostrých hřebenech aljašských hor, na vyprahlých pláních Sierra Nevady nebo ve sluncem spalované africké savaně a vyzbrojen jen naprostými nezbytnosti k přežití si musí najít cestu zpátky do civilizace. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

"Moč obsahuje 95 % vody, ale pite ju iba čerstvú.Pridlhé čakanie z nej urobí liaheń pre bakterie........Môžete urobiť to, že vypijete tekutinu z čerstvého slonieho trusu, celkom nechutné, ale môže vám to zachrániť život..."....,,,,,,...."Argghh :(..rozhodne som už pil lepšieveci!" Takto Bear Grylls doslova opisuje návody ako prežiť a pred kamerou to predvádza v praxi.Je chrobáky, hadov, škorpiony, byliny, trávy.Nauči vás zakladať ohen v divočine..neváha skočiť do vody pod ľadom, či do bažiny a ukáže ako z nej von.Skrátka predvádza ako si zachrániť život na najnebezpečnejších miestach na svete.Stručné 43 minútové zhrnutie všetkých častí je v nasledujúcom odkaze. Boj o přežití - Základní principy .......................................................................................................................................................................................................................... Koho zaujíma táto téma, tak jednoznačne odporúčam zohnať si knížku SAS příručka jak přežít ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Bear Grylls je pojem, který úspěšně všechny naše televize ignorují už hezkou řádku let (narážím hlavně na dokumentární ráj ČT2). Přitom právě Man vs. Wild je cool počin, který by mohl nalákat mladou generaci k dokumentárnímu žánru. Člověk, který dává parkour v přírodě, na lávovém poli, v rozpadlých budovách starých komunistických fabrik přece musí bavit každého, nebo ne? Spousta zajímavých informací, které vám pedofilní učitel zeměpisu na základce jen vyprávěl, Bear předvede hezky v praxi. No napadlo vás, že můžete sežrat syrového Lososa přímo z řeky, odříznout si určitý kus z mršiny zebry a sežrat ho bez toho, abyste se posrali a chcípli? Tenhle člověk snad umí úplně všechno. 90% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy si ten týpek pochcal šátek na hlavu, aby si zchladil temínko, jsem věděl, že je to borec. Seriál zdatně kombinuje dobrodružství v přírodě, dokumentaristicky pohledné scenerie a takovou tu "populární mechaniku" pro trumpy, kempery a další extrémní výletníky. Slabinu vidím v jisté repetitivnosti, Bear Grylls se snaží jít dál a dál, vystavuje se větším nebezpečím, pojídá stále hnusnější hmyzáky, ale přeci jen není to profesionální vypravěč, ani bavič. Schéma se opakuje a přijde mi, že po nějakých 15 dílech už seriál osloví jen velmi skalní příznivce, anebo může plnit takovou tu úlohu kulisy, které nevěnujete stoprocentní pozornost... 8/10 ()

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle já můžu. Pořady, dokumenty i filmy o přežití v přírodě a poznávání různých koutů světa prostě žeru. Provedení, kdy se Bear Grylls vžije do role ztraceného turisty, je výborné. Škoda toho, že jsou některé situace, podle informací v zajímavostech naaranžované. Na druhou stranu o to víc znalostí divák získá. Doporučoval bych na základních školách vyměnit hodinu zeměpisu za hodinu tohoto pořadu. 90% ()

Gothar 

všechny recenze uživatele

Viackrát som si všimol, že je to pripravené (napríklad mal Bear pri plavani v rieke pod svetrom záchrannú vestu), ale to nič nemení na fakte, že je to výborne natočené a hlavne sa v divák každú chvíľu dozvie nejakú zaujímavú informáciu, čo sa už o mnohých programoch na DC nedá povedať. Bear ma charizmu, schopnosti a odvahu, neviem si predstaviť, že by bol v hlavnej úlohe niekto iný. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (26)

  • V roku 2008 vydal Grylls v spolupráci Discovery knihu, ktorá obsahuje tipy ako prežiť. (Greenpeacak)
  • Bear Grylls je alergický na žihadlá. (ČSFD)
  • Bear Grylls v seriáli často prezentuje, ako dôležitá je viera a ako pomáha pri stratégii prežitia. Sám je kresťan. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama