Reklama

Reklama

Srážka s kometou

(TV film)
  • Velká Británie Comet Impact (více)

Obsahy(1)

Bez jakéhokoliv varování proniká do zemské atmosféry kometa, která dopadá do moře při pobřeží Irska, kde způsobuje ničivou vlnu tsunami. Dva vědci z NASA se snaží zjistit původ komety a způsob, jakým se vyhnula jejich pozornosti. Co objevují, je mnohem děsivější, než si vůbec dokázali představit ? hořící masa, která dopadla u irského pobřeží, je pouhá malá část mnohem větší komety mířící přímo na Zemi. Vědci dlouho očekávaný hrozivý scénář se právě stává strašnou realitou. Vyděšený svět očekává jejich konečné informace a ty nejsou vůbec příznivé. Kometa má brzy zasáhnout americký severovýchod silou rovnající se šesti milionům hirošimských bomb... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

ludva10 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Na to jak je film relativně nový jsou efekty katastrofa. To snad ani není možné natočit. A děj a atmosféra? O nic lepší. Dokonce jsem uvažoval dát odpad. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Ne že by to bylo zas tak přetažené za vlasy, přecejen taková situace může někdy nastat (doufam že nenastane), ale přecejen některých nejasností které našel na filmu ať už za pomocí Imdb nebo všeobecných skutečností. Zaprvé, Dublin byl záhadně přesunut do Severního Irska z Irska, zadruhé, Queens University není v Dublinu, ale v Belfastu, zatřetí jestliže Zemi čeká smrtelná katastrofa jaktože tento problém řeší pouze 2 provinční "vědci" misto toho aby na tom spolupracovali vědci z více zemí, začtvrté, obětují Severní Ameriku ale evakulují pouze USA...co takhle Kanada. No prostě samé nejasností. Když připočtu podprůměrné herecké výkony, teda spíše špatně a nesympatické postavy a laciné efekty rovná se to typickém nízkorozpočtuovému filmu, který natočen překvapivě Brity. Je to hold ostuda když neznají kde nachází města z stejnomenného ostrovu? U Amíků bych to pochopil ale u Britů? Ostuda :-( ()

xxlch 

všechny recenze uživatele

Filmík u kterého nesmíte přemýšlet.Taková spousta nereálností v jednom dílku ,se hned tak neuvidí.Ale na jedno kouknutí to je. ()

mojma79 

všechny recenze uživatele

Jako film nic moc ale ja se na film spise koukal jako na dost realny dokument. Ty 3 hvezdy jsou hlavne za vypravu filmu. Ta byla dokonala ;-) Cteme mezi radky ze? ()

david666 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pěkná pohádka, navíc celkem nereálná a přitažená za vlasy. Ale já rád katastrofické filmy všeho druhu takže mě to bavilo a ačkoliv jsem si říkal: "Takhle by to ve skutečnosti určitě nebylo", mě film vtáhl do děje a ke konci jsem měl čím dál více o tu naši Zemi strach:-) Musíte však přežít dost uhozených dialogů. ()

Mydlivoj 

všechny recenze uživatele

Pro zabití nudy,či v mém případě nespavosti na televizní film dostačující. Viděl jsem už horší filmy s horšími efekty. ()

numan 

všechny recenze uživatele

Televizní film na oblíbené téma, který nedopadl zdaleka tak zle, jak dopadnout mohl. Mnohem uvěřitelnější, než výplachy typu Armabeton s Brusem Vylišem. :o) ()

complex 

všechny recenze uživatele

Na to, že tento film nie je produkciou hollywoodu, poprípade inej spoločnosti, ale obyčajnou televíziou má naozaj niečo do seba... už len v porovnaní s filmami iných televízií... čo sa týka grafického prevedenie je to síce dosť slabé, ale myslím, že televízia je spokojná s konečným efektom.. má to síce dosť čudných miest ale tak splní to svoj cieľ... čiže priemer... ()

spawn866 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jak říká Chupacabre, totální Béčko, které ani nedává smysl, hrajou si tam na vědce a ani neví co říkají, většinou samé blbosti :/ ... těžkej Bulshit. ()

chaosteory 

všechny recenze uživatele

Velké plus za to, že zcela vyjímečně problém neřeší jaderný arzenál planety. Druhé plus za částečné nahrazení laciných efektů reálnými záběry, které vítám. Naopak mínus za místo dopadu, nejenom že je to už trapné, ale nápad zdemolovat mi skoro všechna hokejová města (Pitsburgh, NY, Boston, Chicago), to jako fanoušek NHL nevemu :-). Mínusem označím i závěr, sic nejsem astrofyzik, hádal bych, že následky dopadu by byly horší. Jinak v rámci žánru a TV tvorby určitě to lepší, sice se 90 minut čeká na 30 sec efektu ale co, když budu hledat kvalitu, vemu Emericha. ()

Henk 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem před celkem nedávnou dobou několik katastrofických dílek vymazal myslím,že tohle si ponechám. Film mne zaujal nápadem umístit první akční část hned na začátek,když střed vyplňují slovní šarvátky mezi vědci a deprimující záběry na ukazatel percentuální možnosti zásahu země kometou. Závěrečná,apokalyptická část je hodně zkrácena,ale na druhou stranu asi všichni jsme viděli 2012,tak co by nám mohli britové ještě nabídnout. Můj názor je,že z toho co v poslední době na katastrofické scéně vyvřelo,tohle není ani zdaleka nejhorší. ()

henny2010 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy. Jo to je v posledních letech hodně oblíbený hit a velký byznys. Natočilo se jich nespočet mnoho a těch pořádných je fakt pramálo. Je to všechno založené na té samé myšlence a když už to má úpadkovou úroveň, tak aspoň herci se to snaží trošku vytlačit vzhůru např. Morgan Freeman ve filmu Drtivý dopad. Bohužel jsou to jen vyjímky. Když jsem koukal na tuhle kometovou střelnici, proháněli se mi hlavou samé myšlenky typu - Jakpak by to asi dopadlo reálně? A zda-li by opravdu na tomto úkolu pracovalo jen 5 vědců?? Odpověď je asi jasná. Další nejasností je, proč to natočili britové? Nevím. Když to shrnu a porovnám s ostaními katastrofickými hity, tak tohle je zhruba na pomezí odpadu a částečné snestitelnosti, proto hodnocení 20% je dle mého ještě štědré. ()

kiwi88 

všechny recenze uživatele

Katastrofických filmů jsem teď viděla docela dost. Tenhle má příšerné efekty, nezajímavé obsazení a taky nesympatické postavy. A je plný bludů, ale budiž. Moc jsem od toho nečekala, přesto "oceňuji" konec, pro jednou nedošlo na jaderné střely a spasení na poslední chvíli. ()

Reklama

Reklama