foto

Rowena King

  • nar. 6.12.1970 (46 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rowena King (celým menom Rowena Josephine King) sa narodila 6. decembra 1970 v Londýne. Svoje detstvo prežila spoločne s rodičmi Johnom a Phyllis (ktorí majú írske resp. africké korene) vo východo-anglickom meste Hertfordshire. Navštevovala londýnsku školu dramatického umenia, ktorú aj úspešne skončila. Krátko potom začala jej spolupráca s Royal Shakespeare Company.

Začiatky jej kariéry sa spájajú predovšetkým s televíznymi seriálmi, akými sú INŠPEKTOR FROST (1992), komediálny FULL STRETCH (1993), no neskôr sa objavila aj v známejších seriáloch ako ALIAS (s Jennifer Garnerovou), NA PLNÝ PLYN (2002), krimi DR. VEGAS (2004), KLINIKA GRACE (ako Celeste Newmanová) alebo ELI STONE (ako Holly Rainsová).

Zahrala si však aj vo viacerých filmoch, z ktorých je možné spomenúť napr. austrálsku drámu Šíre Sargasové more (1993), krimi thriller HAMLET (s Robinom Williamsom, Kate Winslet a Gérardom Depardieu), akčný thriller z roku 2000 SKÚŠKA ŽIVOTA (s Meg Ryan, Russellom Croweom) alebo komédiu KÝM SI PO NÁS PRÍDE, kde si zahrali také známe hollywoodské hviezdy ako Jack Nicholson a Morgan Freeman (stvárnila postavu zvodnej Angelicy).

Rowena sa okrem účinkovania vo filmoch a seriáloch venuje aj divadelnej scéne.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2009 Revolution (TV film)
2007 Než si pro nás přijde
Srážka s kometou (TV film)
2006 Úžasný den (TV film)
2002 Today I Vote for My Joey
2000 Životní zkouška
1997 My Son the Fanatic
So This Is Romance?
1996 Darklands
Hamlet
1995 Turnaround, The
1994 Two Golden Balls (TV film)
1993 Širé Sargasové moře
1992 Black and Blue (TV film)
Falešná hra (TV film)
1991 London Kills Me

TV seriály

2018 Trauma (TV seriál)
2015 Of Kings and Prophets (TV seriál)
2014 Edge of Heaven (TV seriál)
2013 By Any Means (TV seriál)
The Wrong Mans (TV seriál)
Smrt v ráji (TV seriál)
An Unholy Death (S02E02)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Sicilská obrana (S15E05)
2010 Vražedná čísla (TV seriál)
A vítězem se stává... (S06E14)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
2008 Eli Stone (TV seriál)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Myšlenky zločince (TV seriál)
2004 Dr. Vegas (TV seriál)
2003 Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
The Lyon's Den (TV seriál)
2002 Breaking News (TV seriál)
Fastlane (TV seriál)
Half & Half (TV seriál)
2001 Alias (TV seriál)
1999 Nad tebe není (TV seriál)
1998 Tales of the South Seas (TV seriál)
1994 All New Alexei Sayle Show, The (TV seriál)
1993 Full Stretch (TV seriál)
Hrát králem (TV seriál)
1992 Inspektor Frost (TV seriál)
1985 Screen One (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace