foto

Rowena King

  • nar. 6.12.1970 (49 let)
    Londýn, Anglie, Velká Británie

Biografie

Rowena King (celým menom Rowena Josephine King) sa narodila 6. decembra 1970 v Londýne. Svoje detstvo prežila spoločne s rodičmi Johnom a Phyllis (ktorí majú írske resp. africké korene) vo východo-anglickom meste Hertfordshire. Navštevovala londýnsku školu dramatického umenia, ktorú aj úspešne skončila. Krátko potom začala jej spolupráca s Royal Shakespeare Company.

Začiatky jej kariéry sa spájajú predovšetkým s televíznymi seriálmi, akými sú INŠPEKTOR FROST (1992), komediálny FULL STRETCH (1993), no neskôr sa objavila aj v známejších seriáloch ako ALIAS (s Jennifer Garnerovou), NA PLNÝ PLYN (2002), krimi DR. VEGAS (2004), KLINIKA GRACE (ako Celeste Newmanová) alebo ELI STONE (ako Holly Rainsová).

Zahrala si však aj vo viacerých filmoch, z ktorých je možné spomenúť napr. austrálsku drámu Šíre Sargasové more (1993), krimi thriller HAMLET (s Robinom Williamsom, Kate Winslet a Gérardom Depardieu), akčný thriller z roku 2000 SKÚŠKA ŽIVOTA (s Meg Ryan, Russellom Croweom) alebo komédiu KÝM SI PO NÁS PRÍDE, kde si zahrali také známe hollywoodské hviezdy ako Jack Nicholson a Morgan Freeman (stvárnila postavu zvodnej Angelicy).

Rowena sa okrem účinkovania vo filmoch a seriáloch venuje aj divadelnej scéne.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2009 Revolution (TV film)
2007 Než si pro nás přijde
Srážka s kometou (TV film)
2006 Úžasný den (TV film)
2002 Today I Vote for My Joey
2000 Životní zkouška
1997 My Son the Fanatic
So This Is Romance?
1996 Darklands
Hamlet
1995 Nečekané rozuzlení
1994 Dva zlaté míčky (TV film)
1993 Širé Sargasové moře
1992 Black and Blue (TV film)
Falešná hra (TV film)
1991 London Kills Me

TV seriály

2020 Hamilton (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Episode 8 (E08)
další epizody (10)
Emergence (TV seriál)
Killshot, Pt. 2 (E13)
Killshot, Pt. 1 (E12)
Applied Sciences (E11)
další epizody (4)
2019 Emergence (TV seriál)
Where You Belong (E09)
American Chestnut (E08)
Of Kings and Prophets (TV seriál)
Broken Teeth of the Ungodly (E08)
Train My Hands for War (E07)
Honor in the Dust (E06)
další epizody (7)
2018 Dietland (TV seriál)
Red Fatties (E08)
Monster High (E07)
Belly of the Beast (E06)
další epizody (8)
Trauma (TV seriál)
Episode 1 (E01)
2017 Shut Eye (TV seriál)
There's No Place Like Home (S02E10)
Verite (S02E09)
Karma Chameleon (S02E08)
další epizody (6)
2015 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Palebné pole (S06E22)
2014 Edge of Heaven (TV seriál)
2013 By Any Means (TV seriál)
Nesprávní chlápci (TV seriál)
Running Mans (S01E06)
Wanted Mans (S01E05)
Inside Mans (S01E04)
Smrt v ráji (TV seriál)
An Unholy Death (S02E02)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Sicilská obrana (S15E05)
2010 Anatomie lži (TV seriál)
Duel s ďáblem (S02E11)
Vražedná čísla (TV seriál)
A vítězem se stává... (S06E14)
2009 Myšlenky zločince (TV seriál)
Do pekla... a zpět (S04E25)
2008 Eli Stone (TV seriál)
Something to Save (S01E06)
2007 Chirurgové (TV seriál)
Touha (S03E21)
2005 Alias (TV seriál)
Drozdík (S05E04)
2004 Dr. Vegas (TV seriál)
Las Vegas: Kasino (TV seriál)
Jak si lidé hrají (S02E06)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
The Lyon's Den (TV seriál)
2002 Breaking News (TV seriál)
Fastlane (TV seriál)
Half & Half (TV seriál)
1999 Nad tebe není (TV seriál)
1998 Tales of the South Seas (TV seriál)
1994 The All New Alexei Sayle Show (TV seriál)
1993 Full Stretch (TV seriál)
Hrát králem (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
1992 Inspektor Frost (TV seriál)
1985 Screen One (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky