Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy Holt, Henryho velice dobrý přítel a zároveň i ilustrátor jeho knihy pro děti o bobrovi Martym, zemře. Henry je zdrcen jeho smrtí a nemůže se postavit na vlastní nohy, jeho zesnulý kamarád mu velice chybí a on ví, že nikdo jiný nebude tak dobrý jako on. Sympatická Lucy se stane jeho novou ilustrátorkou, jenže Henrymu se tato dívka vůbec nezamlouvá, a tak ji jen uráží a ponižuje. Lucy se snaží jeho podivínské chování přehlížet a spolupracovat s ním, i když to jde velice těžce, ale pod vidinou tučné odměny tohle vše hodlá přetrpět. Henry s ní odmítá pracovat, ale postupem času přeci jen svolí. No a jak to tak bývá, Henry je přeci jen muž a Lucy je žena, takže je jasné, že to mezi nimi brzy zajiskří... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dedication je americký nezávislý film...a ještě navíc stoupenec dosti osobité linie american romantic freak comedy, tedy hodně zvláštního pohledu na žánr romantiky, jdoucím proti mainstreamovému hollywoodskému proudu romantických komedií vystavěných na sladkobolných klišé. Stejně jako Michael Gondry ve Věčném svitu neposkvrněné mysli a Nauce o snech či Marc Forster v Horší už to nebude i Justin Theroux zkouší oslovit náročného diváka, tam kde Gondry oslňuje svou surreálnou fantazií a Forster naplňuje kritéria postulátů postmoderního filmového vidění, tam Theroux ctí zákony žánru a filmového cítění, předkládá však před diváka téměř antitezi romantického filmu svou záměrnou snahou zobrazit vztah bizarní, navíc vztah psychicky narušeného člověka (i když vyvarovat se úplně předpokládaných klišé se mu zvláště ke konci filmu úplně nepodařilo). Svět umělecky orientovaných jedinců navíc skýtá možnost satirického přesahu směrem k fungování amerického systému vydavatelských domů a nadstandardního života ,,umělců". Snímek sice není ničím novátorský a pouze volně rozvíjí již dříve objevené, ale dělá to způsobem nanejvýš sympatickým a s jistou obtížně definovatelnou grácií a šarmem - tak jako jsou svým způsobem bizarně krásné písně Joanny Newsom (jejíž skladby ve filmu zazní), tak je bizarně krásný i tenhle zvláštně romantický film... A právě práce s hudební složkou a její volné zakomponování do příběhu je asi největším příslibem tohoto atypického snímku. Justin Theroux se právem ze své původní profese herecké odhodlal vstoupit do ranku režisérského. Velmi silný debut. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Dedication...aj o tom, ako prosty pribeh moze byt prosty, ale pri tom subezne tak FASCINUJUCI...Dedication...aj o tom, ze laska nemusi boliet a netreba sa jej bat...Dedication...aj o tom, ze netreba hlupo stat na jednom mieste, ale konecne sa pohnut dalej...Dedication aj o premakanej a spravne nacasovanej HUDBE...Dedication...aj o tom, ze urcite ho netreba prehliadnut, a urcite ho treba vidiet !!! SUNDAY-MOVIE ako vysity...odporucam, perfektna plnohodnotna 4+...nazdar ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Z tohto filmu mám veľmi zmiešané pocity. V popredí je u mňa hlavne hudba, je nejako divne prepojená z filmom, niekedy sa zdá akoby sa do deja nehodila, ale keď sa zapozeráte a započúvate pomaly to dáva zmysel(aj keď úprimne netuším, či dáva zmysel niečo z toho, čo tu píšem). čo sa týka hercov celkovo veľmi slušné.Tom Wilkinson je ako vždy hrdinom filmu, ten človek dodáva každému filmu akoby špecifickú farbu, také niečo, čo pocítite po dopozeraní. Billy Culdrup vytvoril chaotickú postavu akú som ešte nikde nevidela. Takže vo svojej podstate to bol naozaj dobrý výkon. Mandy Moore nám vyrástla, nie je to síce dokonalé, ale zahrala to veľmi dobre. Scenár veľmi dobrý a práca s kamerou je vynikajúca. No, ale napriek tomu mám podivný pocit tak asi preto hviezda dole. 80% ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Upřímně mám chuť jednu mířenou vrazit do tváře scénáristy (David Bromberg), který rozbíjí snažení Therouxe i herců. Zabíjí je v naprosto primitivním a hloupém skriptu plném klišé. Jinak roztržitý Billy Crudup i roztomilá Mandy Moore vyzařují dostatečnou chemii, abych jim fandil, to nemohu říct. Tom Wilkinson, Martin Freeman, Dianne Wiest jsou už jen takové zbytečně kvalitní třešničky na sympatickém, ale obyčejném, indie dortu. 60 % ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Do filmu jsem šel s tím, že mě čeká taková ta milá žánrovka, fajn herci, do toho tklivý soundtrack, no prostě pohoda hadr. Nedočkal jsem se :-) Dedication, i díky tomu, že se tu fuckuje v intervalu jedno fuck za dvě minuty, je filmem spíše nesmlouvavým, jako kdyby vám do obličeje plivla nějaká hezká holka- lepší než plivanec od nějakýho mamrda, ale pořád je to plivanec... Pár slov o hereckém obsazení (protože to je... trefné): Tom Wilkinson jako vždy precizní, Mandy Moore jako vždy otravná, Martin Freeman měl dostat víc prostoru, ale (i díky dobře napsané postavě, ve které jsem se tak trochu viděl) největší kus koláče si tu pro sebe uzmul Billy Crudup a žvejká mu to víc než dobře. Na první dobrou zaujal ještě soundtrack, který je vážně vážně vážně excelentní (Deerhoof rules). ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • Debutující režisér Justin Theroux si zahrál ve filmu malé cameo právníka na telefonu. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2007. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)

Reklama

Reklama