Reklama

Reklama

Tears of Kali

  • angličtina Tears of Kali: The Dark Side of New Age (více)

Obsahy(1)

Tento neuvěřitelný příběh je rozdělen na tři epizody: "shakti", "kali" a "devil". Skupina lidí se pokouší definovat hranici lidského organismu a smyslů. Chtějí poznat násilí v každé podobě. Bohužel, zkoumání se mění v opravdový horror. (LIVINGDEAD)

Recenze (16)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Většinu lidí upoutá víc obal než obsah. Vlastně na to člověk nemusí být ani příliš povrchní. Já třeba mám k tomuhle druhu povrchnosti daleko, ale i kdyby byl námět filmu sebezajímavější, a přitom byl natočený ve formě poloamatérské televizní inscenace, s děsivou vyzoomovanou ruční digitální kamerou, plechovým zvukem, druhořadým hereckým ansámblem a zoufale nenápaditou režií, tak mě výrazněji neosloví a basta. A to je bohužel přesně tenhle případ. 1.ŠAKTI (**) První příběh se trochu otře o tibetskou mystiku, Radžníše a nepřímo i o Junga, ale nezapůsobil, hlavně kvůli nešikovně chaotickému vyprávění, otřesnému vizuálu a dvěma otravně uječeným ženským. 2.DÉVÍ (***) Zajímavý a inspirativní způsob, kterak si vylepšit svou karmu. Škoda jen, že plody jejího vylepšení sklidíme až v příštím životě, protože v tomhle životě už toho po téhle proceduře mnoho nesklidíme. Zaujal týpek v roli psychiatra, asi jako jediný herec/herečka z celého filmu. 3.KÁLÍ (**) Fušérský léčitel čirou náhodou (či spíš řízením osudu) opravdu vyléčí jednu dámu, ale ona "nemoc" asi měla raději zůstat uvnitř. Čistokrevně horrorová epizoda, ale filmařsky dost slabá. A tyto tři příběhy jsou ještě nepřesvědčivě propojeny mimipříběhem čtvrtým, jak bývá u povídkových filmů časté. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Wtf? Ako môže byť tento film tak podhodnotený? Veď spája všetko, čo len v horore nájdeme. Tajomnosť, záhadnosť, mrazivú atmosféru, okultizmus, ale aj nechutnosť a kopu krvi. K tomu zaujímavý príbeh a vynikajúce herecké výkony. Každý si v tomto filme nájde to, čo ho na hororoch baví. Film je zložený z troch kapitol, ktoré by teoreticky dobre fungovali aj samé, ale sú spojené jedným príbehom, ktorý je postupne po častiach vyrozprávaný retrospektívne. Určte si to 50-60% nezaslúži, film ma bavil celých 106 minút (po dopozeraní som predpokladal, že má asi 80 min) a tak musím hodnotiť za plný! ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý povídkový kousek. Inspirace starší evropskou hororovou školou je jasně patrná, byť v následujícím filmu Masks se Marschall předvedl ještě mnohem víc (a jsem moc zvědavý, co přijde dál). Každopádně na témata má hodně dobrý čuch a jejich znepokojivá realizace mu zatím také vychází, byť v případě Tears od Kali mi trochu vadil přebytek jalových keců. Atmoséfra a gore na úrovni. ()

wipschka 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda že povídky byly tak nevyrovnané. První byla parádní, ale další 2 film stahují do průměru. Na Tears of Kali jsem se po nadprůměrných Masks dost těšila - o to větší očekávání a zklamání. Herci průměrní, gore a atmosféra mystična příjemná. Každopádně Marschal zůstává v mém hledáčku..kluk jedna německá. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Odborník ti (ne)pomůže... sám a rád se stáhneš z kůže." Jak by německému guru Steinerovi řekl MUDr. Stanislav Grof, náš průkopník holotropního dýchání, které vede ke změněným stavům vědomí: "Nezkoušejte to doma!" Jedno téma, tři povídky. Úvodní Shakti je slušné úrovně a ukazuje nám, že správně osvobozená Tulpa je holka samostatná a umí i sama jezdit výtahem. Třetí povídka Kali uvázla ve sklepě průměrnosti a pracně se z něj dobývala ven. Kraluje prostřední Devi, pětihvězdičková fyzická terapie traumatu, s praktickou ukázkou vylepšování osobní karmy, kvůli kvalitě příštího života. Tedy po reinkarnaci, která už už klepe na dveře ordinace pokryté igelitem (asi připravené na malování :-). Jo jo, psychicky narušení pacienti bývají různí. Jedni s karmou na houby, druzí nervózní a agresivní, protože drogově závislí, jiní jsou smutní, protože v dětství týraní, další jsou nejistí, břímě nesoucí. Ale existuje i jeden speciální druh pacientů, se spasitelským komplexem a démonicky chytrým mozkem. Ti jsou ze všech nejnebezpečnější! Nazývají se psychiatři... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Berlíně v Německu. (rafix)

Reklama

Reklama