Reklama

Reklama

Tears of Kali

  • angličtina Tears of Kali: The Dark Side of New Age (více)

Obsahy(1)

Tento neuvěřitelný příběh je rozdělen na tři epizody: "shakti", "kali" a "devil". Skupina lidí se pokouší definovat hranici lidského organismu a smyslů. Chtějí poznat násilí v každé podobě. Bohužel, zkoumání se mění v opravdový horror. (LIVINGDEAD)

Recenze (16)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hunter2222 to vystihl trefně, jsem rád, že podobný pocit z filmu nemám jen já. Já si totiž zpočátku myslel, jaká to nebude blbost. Podobná překvapivě milá setkání s podobnými malými velkými filmy mám hrozně rád. Celé se to točí kolem nějaké spiritisticko-duchovní skupiny, ale jen vzdáleně, ty tři povídky mají své vlastní děje, zápletky, jen ta vyústění vždy kolidují s onou skupinou. Celý film je dějově docela dobře promyšlený, minimum suchých míst, atmosféra jednotlivých povídek houstne přesně tak jak má, pointy a vyústění mají koule. Je to démonické, trochu gore, nešetří se krví, herecké výkony možná nejsou špičkové, ale pořád lepší než dementní puberťáci se svými šílenými dialogy, které zde vůbec nenajdete (ani puberťáky, ani šílené dialogy) a narazíte na pár velmi zajímavých scén (odstřihávání očních víček, sebevražda tužkou). K tomu povedená hudba. První povídka se mi líbila nejvíce, druhá má trošku slabší začátek, ale pak se rozjede a třetí se trošičku zápletkou vrací k té první, je z těch tří nejslabší, což ale vůbec neznamená, že je špatná. Takový zážitek jsem opravdu nečekal. A jsem rád, že konečně mohu bez servítek prohlásit - Ano, Němci umí natočit výborný film, dokonce umí natočit výborný horror!!!! ()

wipschka 

všechny recenze uživatele

Škoda přeškoda že povídky byly tak nevyrovnané. První byla parádní, ale další 2 film stahují do průměru. Na Tears of Kali jsem se po nadprůměrných Masks dost těšila - o to větší očekávání a zklamání. Herci průměrní, gore a atmosféra mystična příjemná. Každopádně Marschal zůstává v mém hledáčku..kluk jedna německá. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý povídkový kousek. Inspirace starší evropskou hororovou školou je jasně patrná, byť v následujícím filmu Masks se Marschall předvedl ještě mnohem víc (a jsem moc zvědavý, co přijde dál). Každopádně na témata má hodně dobrý čuch a jejich znepokojivá realizace mu zatím také vychází, byť v případě Tears od Kali mi trochu vadil přebytek jalových keců. Atmoséfra a gore na úrovni. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Odborník ti (ne)pomůže... sám a rád se stáhneš z kůže." Jak by německému guru Steinerovi řekl MUDr. Stanislav Grof, náš průkopník holotropního dýchání, které vede ke změněným stavům vědomí: "Nezkoušejte to doma!" Jedno téma, tři povídky. Úvodní Shakti je slušné úrovně a ukazuje nám, že správně osvobozená Tulpa je holka samostatná a umí i sama jezdit výtahem. Třetí povídka Kali uvázla ve sklepě průměrnosti a pracně se z něj dobývala ven. Kraluje prostřední Devi, pětihvězdičková fyzická terapie traumatu, s praktickou ukázkou vylepšování osobní karmy, kvůli kvalitě příštího života. Tedy po reinkarnaci, která už už klepe na dveře ordinace pokryté igelitem (asi připravené na malování :-). Jo jo, psychicky narušení pacienti bývají různí. Jedni s karmou na houby, druzí nervózní a agresivní, protože drogově závislí, jiní jsou smutní, protože v dětství týraní, další jsou nejistí, břímě nesoucí. Ale existuje i jeden speciální druh pacientů, se spasitelským komplexem a démonicky chytrým mozkem. Ti jsou ze všech nejnebezpečnější! Nazývají se psychiatři... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Novšiu hororovú produkciu vyhľadávam len veľmi okrajovo. Na nemecké Tears of Kali som dostal zaujímavé echo, tak som sa na neho vrhol, aj napriek tomu však ale s malou dávkou zdržanlivosti až nedôvery. Horor rozdelený na tri samostatné kapitoly (Shakti – Devi – Kali), vyvolal vo mne po pár minútach obrovské nadšenie a úžas. Razom sa stal tým, výrazne najlepším, novším hororom (ďaleko za sebou nechal pecky ako Los Otros, Ring, Uzumaki a iné), ktorý ma počas projekcie doslova vykuchal. Srdce a dušu obrátenú naruby mi vrátil až po záverečných titulkoch a to v dosť zúboženom stave, s hlbokou nehojacou jazvou, ktorá mi bude naveky pripomínať tento pohlcujúci filmový zážitok. Tears of Kali to je inteligentný, drsný/nechutný, nervy drásajúci a mrazivý horor režiséra Andreasa Marschalla, ktorého nápadité spracovanie vydesí až do kostí. "Už ste sa niekedy pozerali do hĺbky svojej duše?" Pozrite sa! Tears of Kali. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Berlíně v Německu. (rafix)

Reklama

Reklama