Reklama

Reklama

Android: Apokalypsa

(TV film)

V nie príliš vzdialenej budúcnosti sú úbohé zvyšky ľudskej populácie po ničivej ekologickej katastrofe nútené žiť v zamorených púštnych mestách, len veľmi slabo chránenými pred ešte väčšími škodami obrovskými kupolami. Svet ovládajú stroje a osud ľudstva leží, tak trochu paradoxne, v rukách dvoch odvekých nepriateľov - jedného androidov a stroje všeobecne nenávidiaceho trestanca a jedného poškodeného... Androida! Nedobrovoľná spolupráca ľudského kriminálnika Jutea (Scott Bairstow) a defektného androida DeeCeeho (Joseph Lawrence) – defektného preto, lebo na rozdiel od ostatných svojho druhu je schopný cítiť – sa zrodila vlastne len preto, že počas ich transportu do väzenského mesta v obrovskej nehostinnej pustine boli jeden k druhému pripútaný putami. A keď ich kolónu prepadli, podarilo sa im ujsť- napriek tomu, alebo možno práve preto, že boli spútaní. Vzápätí sa im však na päty prilepili nebezpečné lietajúce bojové moduly, a tak nebolo času riešiť vzájomnú antipatiu. A hoci ich šance zachrániť sa sú naozaj dosť mizivé, uvedomujú si, že osud ľudskej rasy závisí len a len od ich prežitia... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Jardys88 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že před tím než jsem tento film začal sledovat sem čekal další nějaký céčkový film něco ve stylu Universal Soldiers...jaké bylo mé překvapení když se ukázal vcelku normální béčkový filmek. Jistě není to nic moc ale aspoň vám při jeho sledování není k zblití...už sem viděl horší kraviny...zápletka nic moc a chlápek co má předsudky k androidům a navzdory tomu se s jendím nakonec velmi dobře spřátelí mi velmi ale velmi připomínalo vztah Willa Smitha s robotem v Já, robot.... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová sci-fi režírovaná neznámým režisérem a s prakticky neznámými herci odehrávající se v naší budoucnosti. Po bratrovražedných válkách žijí lidé v městech pod kupolemi, zatímco venku je poušť a poblázněné důlní stroje, které rády provrtají člověka i androida. Androidi sami však začínají mít problémy - někteří si začínají uvědomovat svoji existenci, jiní se chovají značně agresivně. Sledujeme příběhy několika lidí (syn prezidenta, bývalý dělník u pece) i androidů, kteří hledají příčiny těchto změn. ()

Reklama

Zeck odpad!

všechny recenze uživatele

Totální sračka! Vždyť tohle by nedokázalo pobavit ani československého diváka v roce 1985 na amatersky nadabované VHS kazetě, kterou by si potají pouštěl v obýváku s celým svým panelákem. Pokud zdenší hodnotící Esa nedokáží poznat, že se jedná o TV sci-fi (té horší varianty) a ještě pochválí efekty, tak toho asi moc neviděli. Rozhodně pak nemají právo obvinit ostatní, že tak debilně zkazili hodnocení tak přelomovému počinu. Chápu TV Novu, že se rozhodla zařadit tento film do vysílání ze soboty na neděli, protože vysílací práva musely stát 5 000,- Kč, ale už by to možná po těch 21 letech, co tady nemámě cenzuru, chtělo koupit filmy, na které se dá dívat a ne u nich trpět, blít a pak jít spát s pocitem, že jste ztratil 90 minut svého života odfláklou a levnou sračkou, kterou někdo natočil za jedno odpoledne. 09.01. 2011 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Málokdy vznikne povedené sci-fi, které má co se týče, příběhu a zpracování minimálně průměrné kvality. Tento film, ačkoliv televizní, na to možná vypadá, ale mně osobně se vůbec nelíbil a právě jak zpracováním tak příběhem, který je obtočený čtyřikrát z jiných stran a mě nedokázal ničím zaujmout. Sci-Fi Channel se snažil, ale když to porovnám se současnými SERIÁLY typu Battlestar Galactica nebo série Hvězdná brána, nemůže se mi toto ani náhodou líbit. Jako jednu epizodu z nich bych to tak možná i viděl, a souhlasil, ale jako regulérní film? To by efekty musely být lepší jak v oněch seriálech a donutit diváka koukat od začátku do konce. Zamilovat si postavy, oblíbit si děj, prostředí a bůhví co ještě. Takhle je to jen apokalypsa, která v budoucnu bude stát tisíce životů těch, kteří na ní tak dlouho připravovali své plány. --- Zkusím se teď vypnout - Ty to přežiješ, žejo? - Ať se stane cokoliv, ty nepřestávej- Ty přežiješ. ()

_-0-_ odpad!

všechny recenze uživatele

"Ty bezcenný zmetku, já Tě stvořil!" Slova, která v Android Apocalypse pronesl záporný hrdina ke kladnému hrdinovi, ale spíše je měl pronést režisér jako hodnocení svého výtvoru. Jedná se o zpotvořený Útěk v řetězech, situovaný do budoucnosti, výplň nikoliv nepodstatné části filmu tvoří chůze hrdinů, případně běh (střihem běhačských scén by se film zkrátil o desítky minut). Typická ukázka případu, kdy efekty a technika nenahradí invenci ani náhodou. Kvůli "dílům" této "kvality", často považovaným za charakteristické reprezentanty žánru, mnozí shlížejí s despektem na konzumenty SCI-FI. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama