Reklama

Reklama

Vlak s mlékem zde již nestojí

  • Česko Vlak s mlékem zde již nestaví (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hvězdy stříbrného plátna Elizabeth Taylorovou a Richarda Burtona nespojily jen filmy, ale i početné milostné skandály a manželství. Stali se symbolem 60-tých let v Hollywoodu jako legendární pár. Tentokrát se objevili v ústředních úlohách přepisu divadelní hry Tenesseho Williamse. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mimoriadne kvalitny film o starej dame Gofforthovej /vyborna Elizabeth Taylor - Cat on a Hot Tin Roof, Kleopatra/, ktora sa uchylila do svojho luxusneho sidla aj so sluzobnictvom, aby tu napisala memoare. Navstivil ju vsak isty pan Flanders /Richard Burton - Where Eagles Dare, Kleopatra/, ktory je znamy ako Angel of Death - damy, ktore navstivil, maju totizto v dohladnej dobe tendencie coskoro utrcit kopyta. A tak sa zacal odohravat tento pribeh. Divak sa plne nabazi hereckych vykonov -aj pani Taylor aj Richard Burton boli skveli herci. Plus vyborne dialogy, vyborna rezia a nadherny ostrov s luxusnym sidlom - to su proste kapitoly samy o sebe. Dal by som aj maximalne hodnotenie, ale ten zaver je trochu dost nedomysleny. 88 % ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

"Vlak s mlékem zde již nezastavuje", život už nemá co přinést, protože už nemá z čeho se sytit. Těžce nemocná a na morfiu závislá Flora Goforthová čeká na svého anděla, ale Christopher Flanders je zkušený angelo della morte (anděl smrti). Pokud jsou všechny Williamsovy hry o psychickém rozkladu a fyzické smrti, potom "Vlak s mlékem" hraje prim. Škoda jen, že se Loseymu nepodařilo jej vymanit z jevištního sevření, ale pak už by to možná nebyl Williams. Jeden americký anonymní recenzent této divadelní hry v závěru popisuje možné a pravděpodobné řešení: "Posléze ale zjistí, že se nepodvolí jejímu svádění, že je spíš duchovní povahy a snaží se zmírnit její úzkost a utišit bolest. Až téměř do samého konce odmítá uvěřit jeho dobrým úmyslům. Její život byl natolik ohrazen zlovolností, že odmítá přijmout vše kromě prodejnosti." - viz např. "já jen kupuji a prodávám". ()

Reklama

pm 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že nejpřesvědčivěji vystihnout běsy Tennesseeho Wiliamse svedly dvě evropské herečky: Anna Magnani a Liz Taylorová. A právě Taylorová propůjčuje svým hrdinkám tu přesnou dávku emocí, za kterými prosvítá nešťastná lidská bytost, aniž by jejich hysterie přímo splývala s trapností. "Vlak s mlékem zde již nestojí" je jediná jeho hra, kterou jsem neznala, jsem nezatížená srovnáváním, věřím i tomu, že autor byl s adaptací spokojený. Toto je jednoduše DIVADLO. S výbornou ústřední hereckou dvojicí... nakonec: kdy tito dva jako pár nebyli skvělí? ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Pateticky deklamované odumreté divadelné monológy. Strnulý kus - niečo ako verne adaptovaná divadelná klasika. Klasika, z ktorej sa zdvíhajú kúdole prachu a znemožňujú dobré dýchanie a uvoľnené myslenie. Celé je to zviazané v kŕčoch divadelných kostlivcov (pričom aj takéto inscenačné postupy je dobré z hľadiska všeobecného rozhľadu dobre poznať a za to patrí filmu plným právom hviezdička). Pre fanúšikov Taylorky a Burtona samozrejme povinná jazda. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Oblibeny film Johna Waterse, coz snad mluvi za vse. Maximalni umelecke selhani, ktere snad nelze brat jinak nez umyslnou komedii. I presto neco chybi k dokonale zabave - snad vice Noela Cowarda (nepochopitelne neoceneneho oskarem za nejlepsi zensky herecky vykon ve vedlejsi roli), ci vic Elizabethina daviveho kaslani, nebo vic Burtona v cernem pyzamu s katanou. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama