Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byl Cimrman v Altaji? A kde je Altaj? Žije tam vůbec někdo? Ale rozhodně tam je krásně! Dobrodružné putování po stopách Járy Cimrmana mezi domorodci v nádherné krajině Altaje - tajemství, radost, krása i veselí. Takový byl život Járy Cimrmana a takové jsou i vzpomínky, které po sobě zanechal. Všude. Ve všech lidech, zvířatech i v přírodě. Stejné stopy jistě zanechá dokument i ve vás. Schválně! Dívejte se! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Mám trochu podezření, že Cimrmanovo jméno zde bylo použito hlavně kvůli financování této expedice. A taky asi proto, že náčelník expedice je cimrmanolog/herec Václav Kotek, mimochodem otec režiséra. Pak se i to zapojení pánů Svěráka a Čepelky do výsledné podoby dokumentu dá docela pochopit. Co se ale nedá pochopit, tak ten nápad. Není moc dobrej a celé mi to přijde jako zneužití dobrého jména. Spíš měli udělat dokument jen tak, o expedici do Altaje. A víc se pak věnovat místnímu životu a prostředí. Třeba podkres s altajskou hudbou a jakýmsi hrdelním zpěvem se mi strašně líbil. Všechno ostatní, bohužel, stojí za prd. PS: nutno podotknout, že tohle Vojtěch Kotek natočil asi 2 roky před svou závěrečnou studentskou prací Ctrl Emotion, takže proto to nemůžete brát jako plnohodnotný výtvor... (každej holt nějak začínal) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kdyby byl tenhle dokument uveden bez násilím implantovaných zmínek o Járovi Cimrmanovi, nebyla by to zas až taková hrůza. Když je však tenhle po čertech synkretický snímek zařazen do komponovaného večera České televize věnovaného Járovi Cimrmanovi, nenalézám v tom žádné metonymické spojení... Skutečně, co má soukromá expedice na Altaj společného s poetikou fenoménu Svěrákovsko-Smoljakovského fiktivního génia? No ano, někdo z jejich divadelního ansámblu si chtěl udělat pěkný výlet a nechtělo se mu platit celé náklady... A principálové na to kývli... Jinak si to nedovedu vysvětlit... (Mimochodem, pane Kotku, neměli by se tvůrci dál držet staromilského dobového usazení na přelom 19. a 20. století? Proč je použita ta moderní, s kontextem snímku nesouvisející, hudba?!) Tenhle dokument má ale mnohem zajímavější prognostickou rovinu - říká v podtextu pozornému divákovi, jak bude asi odkaz Divadla Járy Cimrmana rozvíjen v době, až vůdčí duo výhradních autorů celého projektu nebude již schopno tvořit: 1. Osudy českého fiktivního génia se dostanou do nástupnických rukou, které rapidně sníží vysoký standard držený po celou doby tvůrčí aktivity současnými tvůrci... 2. Kult Cimrmana se rozmělní v četných aktivitách nadšených amatérů, kteří budou, jistě vitálně a v dobré víře, inscenovat klasické hry i vymýšlet nové a nové mystifikace, nedosahujíce však ani zdaleka kvalit pánů Svěráka a Smoljaka... Obé se mi jeví jako nepříliš optimistické, leč patrně nevyhnutelné... ()

Reklama

cyright 

všechny recenze uživatele

3* dávám jen proto, že jsem v místech, kde se na Altaji natáčelo, byl, a tak jsem si nostalgicky zavzdychal při připomínce krásy a atomosféry oněch úžasných míst. Cimrmanovskou kvalitu tohoto díla lze shrnout jedním slovem: patetická. Přesně jak píše Radek99, toto je budoucnost cimrmanovského kultu v rukou samozvaných nástupců, kterých se však o přídavky nikdo neprosil. To na Cimrmana není autorský copyright? Ten by to snad vyřešil... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Syn dlouholetého cimrmanologa Václava Kotka (herec Vojtěch Kotek - Snowborďáci - na databázi je chyba) spáchal svou první režisérkou akci a natočil pro Divadlo Járy Cimrmana dokument o pobytu Cimrmana na Altaji. Že se jedná o hodně podivný dokument a také bohužel hodně nudný, je jasné z celkového hodnocení na databázi. Také já se bohužel nebavil a je smutné, že když se Cimrman dostane ven z divadelního prostředí, většinou je z toho hrozná kravina. Koho by zajímalo více o natáčení tohoto dokumentu, doporučuji krátký článek mladého Kotka v časopisu Televize 43/2007, str. 8. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco ve stylu Stopa vede do Liptákova, dočkal jsem se něčeho úplně jiného a velmi podivně špatného. Jednu hvězdičku dávám za mého nejoblíbenějšího cimrmanologa Miloně Čepelku a za jeden jediný párvteřinový vtípek s omlazeným géniem. Jinak je tenhle "film" špatný vtip - zcela obyčejný, průměrný dokument, "pro ozvláštnění" naroubovaný na Járu Cimrmana, naroubovaný dosti kostrbatě, nezajímavě a bez humoru. Chudák Cimrman. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama