Reklama

Reklama

Sigur Rós - Heima

(festivalový název)
  • Island Sigur Rós - Heima (více)

VOD (1)

Vizuálně ohromující záznam kapely Sigur Rós, která je produktem a zároveň součástí své rodné země s její dramatickou krajinou a úzce propletenou společností. Po návratu domů z dlouhého turné v roce 2006 se tato islandská kapela rozhodla zahrát řadu volně přístupných, většinou neohlášených koncertů. Hrála pro různě velké skupiny diváků všech věkových skupin, ve vesnických kulturních sálech, na společenských večírcích, v hlubokých údolích a širokých polích, v opuštěné rybárně a v ekologickém protestním táboře. Kontrast skromných a majestátních prostředí dokonale doplňuje zvukovou paletu kapely, známé pro skladby kombinující tichá rozjímání a extatická, bouřlivá vyvrcholení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Od této skupiny jsem znal pouze jednu písničku, takže zhlédnutí tohoto dokumentu mi mělo posloužit především jako bližší seznámení s jejím hudebním stylem. Vcelku pěkně se nato koukalo (krásné výjevy islandské přírody), poslouchalo (ne všechen repertoár mi sedl, ale většina se mi líbila) a přišla mi sympatická angličtina členů skupiny stejně jako jejich nápad s bezplatným turné po Islandu, takže bych to viděl na solidní 4*. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Miluju Sigur rós, miluju Island. Tohle spojení asi ani nemohlo dopadnout jinak. Nápad neplacených koncertů po Islandu, v úžasných přírodních scenériích je fantastickej. Například když Sigur rós hrajou Vaka, uplně akusticky, bez jakékoli elektriky, na místě protestní akce proti přehradě. Natočený je to naprosto úchvatně, dechberoucí záběry, nemám co dodat, dokonalý dílo. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Serenáda pro pár barevných domečků, ledovou tříšť, vodopády, opuštěné ruiny, vraky lodí a vlaštovičník. Účinkují: vítr, mlha, mořský příboj, hrající kameny, divocí koně, ovčí hlavy, stoletá rebarbora a Sigur Rós - a máme tu Island v celé své kráse... Rozhodně hudební zážitek, který jsem však schopna plně docenit jako atmosférický dokres filmů, častý a soustředěný poslech jako takový by v mém případě zaručeně vyvolal sebevražedné úmysly, v mírnější verzi osamělé pijanství :-) ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Opravdu klidná jemná hudba skupiny z Islandu, která plně popisuje jejich zemi. Je to vlastně mé první setkání s touhle skupinou a musím říct, že jsem cítil určité nadšení, ale bohužel né úplně maximální. Obrazy a kamera, kterým je tento dokument/koncert natočen je opravdu krásný. Víme aspoň více o místě, kde Peter Jackson strávil čas s točením svých filmů podle J. R. R. Tolkiena. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Opravdu ohromující a silný emociální zážitek, při hudbě Sigur Rós v kombinaci s krásami islandské přírody jsem byl ve zvláštním tranzu a chvílemi mi naskakovala husí kůže. Koncerty po kamerové stránce byly zvládnuty dokonale, krajina by naopak možná snesla ještě lepšího dokumentaristu. Myslím, že se z tajemného, chladného islandu dalo dostat víc. Pak by to bylo úplně dokonalé. Rád bych nějaký z koncertů zažil na vlastní kůži. 80% ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama