Reklama

Reklama

Věhlasný, ale šílený profesor Hamilton vede skupinku amerických studentů do africké džungle. Cílem výpravy je odchyt nového druhu primátů, který by mohl být chybějícím článkem v evolučním řetězci, pojítkem mezi lidmi a opicemi. Odchyt obrovitého samce se však nezdaří a všichni kromě Hamiltona a jeho asistenta zemřou. Do džungle přijíždí další vědecká skupina. Podaří se jim gorilu odchytit, nebo to bude zase naopak? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

Snake.Charmer 

všechny recenze uživatele

WOW. Tak tolik "opravdovejch" emocí nemaj ani v Růžový zahradě. Skupinka študáků se vydává do džungle na expedici. Co by to bylo za partu, kdyby v ní nebyl zastoupenej sexistickej frajýrek, šprt, barbie, rozumnej a světaznalej hezoun a samozřejmě nesmíme zapomenout na pipku, která nevypíná svojí digitální kameru ani když de vykonávat potřebu... Když se k tomu přidá posedlý profesor s vizáží někdejšího kubánského diktátora a ultradrsná asiatka, můžeme tušit, že nás čeká něco velkého. A když začnou krvežíznivé opice močit na stan, tak vězte, že právě toto veledílo dosáhlo svého vrcholu. Ještě párkrát sem se zasmál nad neumětelstvím tvůrců a to bylo všechno. Jinak natočeno bez nejmenší špetky invence, a ani ty vraždící opice nebyly po celou dobu pořádně vidět. A když se nám digitální opice předvede v celé své kráse, tak zjistíme, že už je konec filmu. Naštěstí... ()

tron odpad!

všechny recenze uživatele

„Kedy to zviera vyhynulo?“ – „Nevyhynulo.“ Asi hodinu som uvažoval, že dám až 20%, lebo som sa dobre vyspal a vonku bolo príjemné sychravé počasie. Potom ma to ale prestalo baviť: niektoré filmy sa nedajú ani dopozerať. Že sú postavy nulové, detto vzťahy medzi nimi, dialógy a monológy, to je jedna vec. Že výprava, až na drobné detaily, nemá úroveň, je druhá vec (v Amazonke som nikdy nebol, ale naozaj nie som presvedčený o tom, že to v nej vyzerá takto). Že logika neexistuje, je tretia vec (k návnade prihodíte zapálenú svetlicu, pričom viete, že korisť, ktorú chcete prilákať, sa bojí ohňa? KDE to má logiku?). Tým však peklo len začína: umelohmotné herecké výkony nesympatických mladých ľudí (kebyže aspoň stepujú v negližé...), mínusová práca s napätím, zlé nápady (močenie na stany) a vôbec, nebudem sem ani ďalej vypisovať všetky mínusy. VRAŽEDNÝ PRIMÁT (ktorému sa nepochopiteľne upísal oscarový F. Murray Abraham) mi vzal hodinu a pol zo života. Mám rád horory a prvá ANAKONDA sa mi veľmi páči, toto je ale malér amatérskeho zrna, kde samotného „vražedného primáta“ 99% filmového času nevidíte (!). Chabé KONGO bolo oproti tomuto tu hotové veľdielo. ()

Reklama

Karamanlis odpad!

všechny recenze uživatele

Existujú shitoidné filmy o rôznych kryptozoologických kreatúrach, ktoré človeka dokážu aspoň (zväčša nechcene) pobaviť, ich tvorcovia dobre vedia na čom reálne sú, netvária sa, že natočili nejaký oscarový kúsok a bez problémov divákovi predvedú svoje monštrum v plnej paráde napriek tomu, že disponujú mizerným rozpočtom a na vzhľade beštie je to poriadne poznať. Medzi takéto zábavné braky z posledných rokov radím napríklad Yeti: Curse of the Snow Demon, Chupacabra Terror či Cyclops... BloodMonkey však do tejto kategórie nepatrí ani náhodou, vo všetkých ohľadoch sa totiž jedná o krajne stupídnu snímku, bez štipky filmárskeho nadhľadu či recesie, trápne sa snažiacu o navodenie atmosféry strachu z neznáma a v posledných troch sekundách vytasiacu otrasnú CGI gorilu - údajný chýbajúci článok v evolučnom rebríčku :))) ()

t_gon odpad!

všechny recenze uživatele

Co říci o filmu, jež utočí z video pozice (a že útoky rostou závratným tempem), má takhle krásně výstižný název a častují ho odpadem? Inu je to jednoduché – je to humus nejhrubšího zrna, který ani jeho původ nezachrání od absolutního dna. Čekat na jakékoli jatka či vydařené gore scénky, které s lehkostí lze v podobných „trashech“ vystopovat, by bylo jako čekat na Santu za oknem. Místo toho se partička mladých výletníků a jednoho párů „lovců“ motají v lese velikosti malého fotbalového hřiště a pod nájezdy „žlutého filtru“ natahují bačkory kompletně mimo scénu. Kdo by ale aspoň ke konci čekal že uvidí ony zabijácké a pořádně na*rané lidoopy (závěrečných 10 sekund směšných CGI to opravdu není), nechť si pustí postarší Kongo, nebo zajde do ZOO – úspěch garantuje 6 z 5 zvěrolékařů! ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

A já byla jednou mile překvapená, že se na to dá koukat aniž by si člověk chtěl rozpárat břicho nebo alespoň rozříznout žíly na rukou. Je ale fuckt, že z drtivé většiny za to může můj orientální půvab...teda původ. Ale půvabná jsem taky. Zpět k vysvětlení - Kdo je náma rákoskama z Vietnamu fascinován, ten možná ví, že u nás máme legendární legendu o ďábelském stvoření Šan Tu. Šan Tu je (kdyby jste nevěděli, víte?) gigantopiték, kterej je brán jako vyhynulej živočich. Jednalo se o cécéá 3,5 vysokýho lidoopa , kterej byl sadistická svině. Svoje oběti rád mučí, láme jim ručičky, nožičky a nakonec jim sebere šišku. Proto se mu říká Ďábelský lovec hlav a anoooo inspiroval amíky k natočení snímku Predátor. No a tenhle film mi připomněl když jsem jako malinkatá rákoska žila ve vesničce nestřediskový (prdel hned u džungle) a dědeček mi o něm před spaním vyprávěl, až jsem se bála jít i na hajzl. Takže čistě díky mému dětskému strachu mi tenhle snímek sednul, žoviálně jsem mávla ručkou nad všema píčovinama co tam jsou a prostě si to s opičákem užila (filmově) . Pro vás ostatní co nejste půvabná vietnamka, které dědeček vyprávěl bu bu historky mám radu - Vyhněte se tomu obloukem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Filmovou lokací, kde se natáčelo, se stala thajská provincie Krabi. (SOLOM.)

Reklama

Reklama