Reklama

Reklama

VOD (1)

Při otevírání nové budovy, základní školy Willima Dawese v roce 1959, jsou žáci požádáni, aby pro budoucí žáky nakreslili, jak si představují budoucnost za padesát let, kdy bude časová schránka otevřena. Všichni žáci malují obrázky, jen dívka Lucinda popíše svůj list papíru čísly. Učitelka, slečna Taylorová, jí vezme papír dříve, než čísla dopíše. Lucinda slyší šeptající hlasy, které jí čísla diktují, a když je časová schránka vkládána do skrýše, Lucinda zmizí. Učitelka najde Lucindu v suterénu školy, s krvácejícími prsty od škrábání čísel do dveří... O padesát let později je časová schránka vyndána a každý žák dostává jednu obálku. Caleb Koestler dostane vzkaz s čísly od Lucindy, který neodevzdá ve škole, ale vezme si ho domů. Calebův otec John je astrofyzik a ve vzkazu objeví reálná data. John celou noc přepisuje čísla na tabuli, vyhledává na internetu data a je vyděšený z toho, co vidí... Každé datum označuje den nějakého neštěstí, za datem je uveden počet obětí a následují další čísla, která John nedokáže zařadit. Přeskočí je, čímž dostane další datum neštěstí s počtem obětí. Všechna neštěstí se stala po uložení vzkazu do časové schránky... John jede pro Caleba do školy, ale uvízne v zácpě. Na navigaci uvidí souřadnice, které se shodují s číslem, jež je uvedeno za datem a počtem obětí. Johnovi dojde, že je na místě, kde má dojít k dalšímu neštěstí; podle Lucindy tu má zemřít 81 lidí. John vystoupí z vozu a hned nato kousek od něj havaruje letadlo. John už má jistotu, co která čísla znamenají, a snaží se vyhledat Lucindinu rodinu. Johnovi se podaří najít její dceru Dianu, která má již také dceru Abby. John Dianu osloví, a když se zeptá na Lucindu, na její proroctví a řekne, že má druhý den dojít k dalšímu neštěstí, Diana uteče... Diana se vrátí poté, co k prorokovanému neštěstí skutečně dojde. Vysvětlí pak Johnovi, že poslední datum na vzkazu má být datum její smrti. John s Dianou zjistí, že katastrofa se má týkat všech lidí a jedná se o velký žár. Rozhodnou se odjet do hlubokých jeskyní, ale John chce zjistit souřadnice poslední katastrofy: ze dveří, které Lucinda tenkrát poškrábala, sundává lak. John však netuší, že Abby i Caleb stejně jako Lucinda slyší šeptající hlasy, které jim říkají, co se stane... (TV Prima)

(více)

Recenze (1 542)

havr 

všechny recenze uživatele

Solindni rozjezd, slusne tempo,v nekterych momentech clovek jen sedi a hlta, co se deje...ale ten KONEC!!!!!! no takhle vsechno zazdit...tfuj... ()

Novik 

všechny recenze uživatele

No teda takové pěkné překvapení s Nicolasem Cagem jsem nečekal. O tomhle filmu jsem nic nevěděl ani že něco takového existuje. Cage je konečně zpátky ve hře, jeho postavu jsem mu nadmíru věřil, hlavně u té části kde se loučí se svým synem. Docela bylo dobré že tam daly vztah mezi otcem a synem, velmi pěkné. Zápletka s čísly ze začátku mi přišel jako velice výborný nápad a nutno říct byl jsem ze začátku napjatý co se bude dít dál. Konec (jak už tady někteří píšou) většinou všechno zkazil ( podobné jako u "I am Legend"), hlavně ta poslední 1-2 minutová scéna ta byla k zblití, slušně řečeno, ale aspoň je tady názorně vidět že filmy nemusí končit "Happy end". "Jinak díky pane Cage za příjemnou atmosféru." :) ()

Candyman6 

všechny recenze uživatele

Film mě vtáhl do děje, ani chvilku mě nenudil a byl jsem hodně zvědavej, jak to dopadne. Ovšem partu ufonů jsem vážně nečekal, tím to páni tvůrci pěkně zazdili. ()

Neme5iZ 

všechny recenze uživatele

bohuzel prvni polovina filmu je dost mizerna.. spousta klise a topornych hereckych vykonu. Pak se to ale docela pekne rozjede a hutna atmosfera s ocekavanim kataklyzmatickeho konce zachranuje tento docela zajimavy film. Skoda ze dialogy tento pocin dost shazuji, urcite mel navic.. ()

samurraj 

všechny recenze uživatele

Nocolase Kejdže :-) já můžu hodně. Tento film byl ze začátku trochu nuda a ohrané klišé, ale postupem času se děj a napínavost rozvíjeli a potom konec filmu? To byl orgasmus pro mne, jako pro věřícího člověka :-) ()

Axerron odpad!

všechny recenze uživatele

Díkybohu, že už mám tuhle kravinu za sebou. Slátanina ufařiny, katastrofického filmu, předvídání budoucnosti a kvazi-vědy slepená dohromady sérií klišé z první kapitoly knížky Making Movies for Dummies. Dialogy jsou otřesný, dramaturgie žádná, příběh neuvěřitelně předvídatelný a Nicolas Cage měl asi zrovna sračku, protože jeho postoje s nohama rozkročenýma metr od sebe začaly být po třetím záběru ve dvaceti minutách už fakt směšný. Chtěl jsem původně dát jednu hvězdu, ale po tom záběru na vlajku následujícím po scéně v metru za účelem dát všem Američanům pořádnou patriotickou erekci jsem i tu jednu ubral. Shift, Delete, OK. ()

sajnym 

všechny recenze uživatele

Tento film mě zklamal, čekal jsem podobné ne-li lepší mysteriózní sci-fi jako byl Já robot, ale opak je pravdou. Začátek filmu mě připoutal k sedačce docela slušně, ale postupem času film ztrácel dech až ho v závěru ztratil úplně... ()

mingi 

všechny recenze uživatele

Sú rôzne chýry o nevysvetliteľných nadprirodzených javoch a tak som dej tohto filmu (a aj keby sa neodrážal od skutočných udalostí) vnímal aj ako jednu z alternatívnych možností nevysvetliteľných záhad. Celým filmom sa niesla tajomná a vypätá atmosféra a Nicolas Cage zahral dobre svoju postavu, pôsobil na mňa konečne prirodzene, ale celý môj kladný dojem z filmu sa rozplynul práve v úplne jeho závere. Popravde je to aj preto, že sci-fi a sains-fiction nemám v obľúbe, ale zároveň mi to prišlo, že film, ktorý sa tváril vážne končí scénkou akoby z nejakého sci-fi filmu určený deťom. ()

Michal13 

všechny recenze uživatele

Tajomno - mrazivá atmosféra nesúca sa filmom už od samého začiatku. Príbeh (scenár), vzhľadom na to, že ide o ďaľsí film z rady "koniec sveta", vysoko nadpriemerný. K tomu kvalitný herecký výkon od Cage-a + úžasná hudba, dotvárajúca už aj tak zimomriavkovú atmosféru. Ani sa nepamätám, kedy som naposledy zažíval zimomriavky tak často počas filmu. Miestami síce trošku naivné a hlúpe, ale emócie a pocity sú tentokrát na prvom mieste. / 80% ()

belinda1 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé a podruhé, dal bych mu bez váhání plné hodnocení. Dobře stylizovaný začátek filmu, perfektní pád letadla a hlavně nehoda v metru, poměrně nečekaná zápletka, dobrá hudba a zejména závěr, kdy apokalypsa připomíná poněkud Den poté (ale ne tu Emmerichovu sračku, nýbrž jadernou apokalypsu z r. 83). Také opravdu smutný konec. Ale při dalších shlédnutích mi přece jen něco začalo vadit. Nicolas Cage je tentokrát až nezvykle smutný a ufňukaný, ale to by se při vývoji děje děje mohlo omluvit. Problém je v jeho filmovém synovi. To je totiž přesně to, čemu se říká "chytrej jak rádio". Osobně se domnívám, že má nakročeno stát se novým Culkinem (bože, díky, že jsi nás toho prevíta alespoň ve filmovém světě zbavil). Na závěr jen malá technická poznámka. Českému názvu filmu by lépe odpovídal doslovnější překlad vědění. O to totiž přesně šlo. Proroctví znamená přece jen něco trochu jiného. A ()

nalevka 

všechny recenze uživatele

Pocelý čas filmu jsem měl zajímavé mrazení a husí kůži. Poté jsem o něm dalších několik hodin ustavičně přemýšlel, tohle se mi u hodně filmů nestává. Proyas to zvládl dobře, i když na to, jaký potencionál film měl, to zas takovej trhák nebyl. 53%. ()

LaCro1x 

všechny recenze uživatele

Z Proroctví by byl podle mého velmi dobrý film, kdyby se z něj vypustily všechny pasáže týkající se mimozemšťanů, měl jsem u nich pocit, jako by patřily do úplně jiného filmu. Samotná myšlenka toho, co vše je již dané, a co je jen náhoda, je zajímavá, ale vstupování mimozemšťanů ve stylu "deus ex machina" celkový dojem opravdu velmi kazí, což je škoda, protože vše ostatní, včetně efektů (zejména zničení Země), je zvládnuto dobře. ()

GenGablenz 

všechny recenze uživatele

Film, který Vás nepustí. Strhující atmosféra, napětí, reálné efekty, příjemné mrazení jako bonus. Trochu si připadám jako producent co má provizi z návštěvnosti, ale tehnle film je opravdu dobrej. Původně jsem chtěl napsat, že jedinou výhradu mám k pointě, ale pak jsem si uvědomil, že je v podstatě jediným možným vysvětlením příběhu. Příjemné překvapení. ()

Keytee 

všechny recenze uživatele

Komu to Nicolas Cage zapredal svoju dušu? Komercií? Však jeho posledné filmy nemajú úroveň, hĺbku ...nič čo mávali filmy ako Skala, či Lovci pokladov, kde sa podel jeho čierny sarkastický humor? A úsmev...no koniec...a tým ufom to už totálne zabili...prvá polka filmu v pohode...druhú radšej nekomentujem. ()

burg 

všechny recenze uživatele

Tohle se snad ani nedá myslet vážně - NC se svým univerzálním ksichtem na všechno opět dokonale podtrhuje tuhle kravinu. Ze začátku to ještě mělo grády, chtěl jsem dokonce dát i 4*, ale po první hodině se to rozvleklo jak neléčená chřipka. V podstatě jsem se na to chtěl podívat jen proto, že na konci se mají údajně zachránit jen dva lidi - což, přiznejme si, je při pohledu na odplouvající lodě možná trochu málo ne? Sci-fi v poslední době prostě stojí za vyliž koště... ()

sun.eagle 

všechny recenze uživatele

takový nenapadný film, nemluvilo se o něm jako o jiných velkorozpočtových trhacích které ale Proroctví nešahají po kotníky. Cage je skvělý, snad už ulet jako Ghostrider nepřijde. Celé vyvrcholení filmu je trochu bystremu divakovi brzy jasné, ale přesto film udržuje do konce hutnou atmosferu, a hororové prvky skvěle sedí ale největší mazec je !!!SPOILER!!! scena s letadlem a metrem, tam jsem nedýchal a jsou to jednoznačně nejpůsobivější sceny filmu ve vší uctě zavěru který je lehce odfláklý. ()

Související novinky

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

Alex Proyas a sci-fi od tvůrce Hvězdné pěchoty

15.04.2012

Po rozsáhlých přípravách mu studio Warner na poslední chvíli zrušilo biblickou akční fantasy Paradise Lost. Tvůrce Vrány, Já, robot a Proroctví tudíž hledá náhradní projekt. Zřejmě se jím stane… (více)

Vlad Worthington?

Vlad Worthington?

27.01.2010

O projektu Dracula: Year Zero jsme poprvé psali snad před dvěma roky. Vypadalo to, že mezitím skončil někde v škarpě u cesty, ale studio Universal jej oprášilo a chce film natočit tak rychle, aby… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

Nový Proyas, nový Cage a starý Poltergeist

23.08.2008

Tři značně odlišné projekty v dnešní novince spojuje fakt, že osobnosti, které za nimi stojí, nedávno spolupracovali na mysteriózním thrilleru Knowing. Především je tady režisér Alex Proyas, tvůrce… (více)

Reklama

Reklama