Reklama

Reklama

Brána do pekla

  • Velká Británie Nine Miles Down (více)
Trailer

Bezpečnostní expert Thomas "Jack" Jackman, zaměstnanec naftařské společnosti, je vyslán na Saharu, kde má ověřit přerušený kontakt s výzkumným týmem, který se snažil dostat zatím nejhlouběji pod zemský povrch. Na poušti se setká s Jennie Christiansonovou, jedinou přeživší z týmu, jehož ostatní členové se pravděpodobně zbláznili. Poté, co se dostali do hloubky devíti mil, všichni uvěřili, že narazili na peklo a vypustili tak na Zemi neznámé zlo. Čím déle zůstává Jack na místě, tím více začíná věřit tomu, že je Jennie lhářka, a že právě ona je tím zlem, které se dostalo na povrch. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle typ filmů mám rád - neustálé napětí, nejistota, sny se prolínají s realitou a naopak... Je svůdná Jennie sukkubus, nebo doktorka z týmu vědců, které se jako zázrakem podařilo přežít? Výborná hudba napomáhá stupňování napětí stejně, jako slušná kamera a opuštěné prostředí těžební věže v poušti. Snímek mi velmi připomněl Horizont události. Naprosto chápu, že nesedne každému, mně ale utekl strašně rychle. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Dvaja.. Aké krásne je byť dvaja.. Uprostred púšte s démonickými preľudmi sa to síce tak javiť nemusí, ale priznajme si chlapsky: depka-nedepka zo straty rodinky, keď si zavretý v nejakej búde X kilometrov od civilizácie s pani doktorkou, ktorá rozhodne neváha a rada sa ponúkne, že ti s ochotou vyšetrí prostatu, no nevyserieš sa na nejaké to peklo pár míľ pod nohami? No veru.. Nie. Rozkošne natočené. Osobne mám slabosť pre podobne minimalistické dielka. A toto má (jedno) obrovské plus: celý čas netušíš, či je tá blonďatá nezbednica naozaj diablica, alebo sú to len haluze traumatizovaného ochrankára? ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Na moje prekvapenie solídny a atmosferický horor, štýlovo pripomínajúci žánrové kúsky z mnou preferovaných 80. rokov. Hoci sa jedná o minimalistický kúsok, ktorý si v podstate vystačil s dvoma hercami, dejovo ide o zaujímavý, občas aj mrazivý počin, u ktorého som do poslednej chvíľe nebol úplne istý, ktorá bije. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Filmy o dvou hercích balancují na tenkém ledě a není neobvyklé, že se jím i proboří do ledové vody. To naštěstí není případ Brány do pekla. Naftaři se provrtali do pekla! Je to béčko, ale cílevědomé béčko s jednoduchým efektním příběhem vynořujícím se z pozadí, aby se nakonec stal hlavním motivem filmu. Peklo má mnoho podob. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý psychologický horor, který si po celou dobu vystačí jen se dvěma dobře hrajícími herci. Pochválit zaslouží taky režisér Anthony Waller, který vizuální stránku dotáhl k dokonalosti. Není to tedy film nějak originální, ale docela působivý a velmi dobře natočený. Takhle nějak mohla vypadat T.M.A., kdyby Herz věděl, co dělá. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno