Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tvrdohlavá dcera konzervativních tureckých emigrantů, usazených v Kodani, se snaží vyhovět snům svých prostých rodičů o její velké budoucnosti a zároveň zůstat věrná své osobní vášni – kung-fu. Toto výborné drama určené adolescentnímu publiku sází na sympaticky svéhlavou hrdinku a na působivé scény bojového umění v choreografii Xiana Gao (Tygr a drak). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

liuk 

všechny recenze uživatele

Bum, prásk, leh. Perfektní naplnění škatulky mlátivého filmu se všemi potřebnými útrapami, tvrdými tréninky a vyhecovanými zápasy. Ta kulturní rozpolcenost hlavní hrdinky v kombinaci s perfektně natočenými akčními scénami prostě chytne. Jak já bych chtěl ten soundtrack napchaný božími tureckými rytmy. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době zase film, co mě nejen příjemně překvapil, ale i bavil od začátku do konce. Nejsem fanda mlátičkofilmů, ale myslím, že tady to bylo na dost vysoké úrovni - přesně takové, jakou bych si představoval od ostatních mlátičkofilmů; a druhá rovina filmu, ať už jako rodinné či etnické drámo, funguje rovněž, takže není moc co dodat. Z mojí strany pět hvězd a naprostá spokojenost. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Taká na pol rozprávka a na pol agitka čo sa týka boja za práva žien v muslimskej komunite. Film nakusol príliš mnoho problémov na to aby sa im mohol venovať naplno a do hĺbky. Mne osobne dosť vadilo spracovanie, ktoré bolo jasne určené mladšiemu divákovi, asi tak v období puberty. Obecne to však nemusí byť na škodu, pretože je dosť podstatné, aby problematika zaujala už mládež. Vytknúť by som ešte mohla deštruktívnosť v konaní mladej hrdinky, ktoré mi absolútne nejde do hromady s akoukoľvek filozofiou bojového umenia a preto slabšie štyri hviezdičky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný film o muslimské dívce, která chce trénovat kung-fu, ale rozhodně to nemá v životě lehké. Finální souboj je slušně natočen díky působivým slow motionům a divák si hezky vychutná chvaty, jinak spíše sportovní drama, které mi nepřišlo až tak vyjímečné od jiných podobně laděných snímků. Zhlédnutí však nelituji. 65% ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

I ked kostra pribehu vychadza z klasickeho set-up (nielen) teen martial arts filmov "mlady clovek si musi najst svoje miesto v zivote a vybojovat svoj doteraz najvacsi zapas", velkou vyhodou a pozitivom je etnograficky mix prostredia v ktorom sa odohrava. Turecki pristahovali v Dansku, do toho zakomponovane bojove umenie vychodu, ktore tu nie je iba ventilom pre vyskyt bojovych sekvencii, ale je ukazovatelom moralneho kodexu a apelu na spravne hodnoty. Kung-fu tu sice podla ocakavania je katalyzatorom takmer vsetkych problemov a trecich ploch medzi postavami, ale zaroven poskytuje aj cestu von a skrz dojo aj miesto, kde sa rozdielne spaja. Takto to mozno znie lacno, ale v rukach reziserky s citom pre kompoziciu obrazov s chytlavym muslimskym hudobnym podfarbenim uderne rytmizujucim sceny a spad deja, a hlavne vdaka naprosto prirodzenemu a presvedcivemu hereckemu vykonu ustrednej predstavitelky sa film meni na fungujucu dramu. A navyse, bojove sceny su vyborne. Silnych 90% za maly velky film so srdcom. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama