Reklama

Reklama

Little Ashes

  • Španělsko Sin límites
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film pojednává o mládí světoznámého španělského surrealistického malíře Salvadora Dalího (Robert Pattinson) a jeho vztahu s ostatními umělci, zejména s básníkem Federicem Garcíou Lorcou. Ten se po nástupu na univerzitu v Madridu roku 1922, již přesvědčen, že se stane velkým umělcem, seznamuje s Federicem Lorcou a Luisem Bunuelem. V opojné vůni změny, jež zmítá světem, mladí bohémové objevují zákoutí avantgardy i zvláštní mozkové propojení, které se mezi nimi stále více prohlubuje. Když Luis odjíždí do Paříže kvůli svým vlastním uměleckým ambicím, Salvador a Federico tráví léto plné inspirace v malém přímořském městečku a jejich vzájemný vztah se prohlubuje do ještě intimnějších končin... (Morien)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (57)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Chcete-li Buňuela, podívejte se na jeho filmy. Chcete-li Dalího, prohlédněte si jeho obrazy. Chcete-li Lorcu, přečtěte si jeho knihy. Nedoufejte, že jejich kousavý, revoluční, politicky angažovaný duch může ožít ve filmu, jenž je napůl unyle středostavovský a napůl je představuje jako zvířátka, kterým vládne jen sexuální pud a nějakým zázrakem z nich vypadává umění. Little Ashes tyhle tvůrce ctí, uznává, vidí jejich lidství, ale není jimi nadšený a nejspíš jim vůbec nerozumí. Slabé ***. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Pokud tenhle film spatří fanynky Edwarda Cullena, tak se úmrtnost na infarkt u ženské populace zvýší o dobrých 500%. Pohled na jejich idola hrajícího absolutně neatraktivního homosexuála, se pro ně zajisté stane noční můrou na dobrých deset let dopředu. Osobně jsem se při Pattinsonovu výkonu smál a o to víc mne štve fakt, že jeho šílenost a naprostá netypičnost od minulých rolí mne nenechala odvrátit zrak od obrazovky. Bohužel, příběh je slabý jak americký dolar. Snaha převést Zkrocenou horu do časů anarchistů a géniů absolutně nevyšla. Režie veskrze průměrná, hudba solidní. Třetí hvězdu posílám Javier Beltranovi, jemuž role Federica Lorca opravdu sedla. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, bohémské, dramatické, životopisné × trochu delší. ..na to, že se tam skoro nic nedělo. Byl to velmi zvláštní film, ale on Dalí moc normální taky nebyl. Film pojednává o životě Salvadora Dalího a jeho přítele básníka Federica García Lorcy, a o jejich společné lásce, vášni a plánům. Ve filmu se řeší i tehdejší politická situace na kterou sám Lorca později doplatí. Film není vhodný pro odpůrce bohémských dlouhých filmů a pro ty co nemají rádi filmy jako Zkrocená hora. "Salvador Dalí a jeho olivově zbarvený hlas... " ()

Mononoke. 

všechny recenze uživatele

Ti kdo znají Tajný život Salvadora Dalího a čekají skandální podivnosti a smyšlené bizardní příběhy z umělcova života budou zklamaní. Little Ahes je totiž film o nudě. Není to ani tak moc o Dalím, jako o mladickém vztahu básníka Federica Lorcy s Dalím. Film je laděn dost lyricky a komorně, asi neměl moc velký rozpočet, ale stejně. Velkolepý život Salvadora byl měl být pojat s větší grácií, o to víc, když šlo o jeho studentská léta a přerod na génia, než jen ateliérová kavárna s pěti komparzisty a studentský pokoj. Přitom námět je více než slibný. Vztah dvou slavných homosexuálů, o kterém se navíc moc neví a nemluví. Další věc (která mi teda na filmech o umělcích vadí obecně) je, že nám tvůrci filmu nikdy neukážou pohled do umělcovy "kuchyně". Přitom tvoření a způsob tvorby je to, co dělá umělce umělcem. Desítky prázdných keců a rádoby art záběrů do andaluské krajiny, ale zdroje Dalího inspirace nebo vysvětlení pohnutek k jeho chování nikde. Taky nechápu, proč bylo citování básní v originále a zbytek filmu v angličtině. Působilo to strašně amatérsky. Jakmile se má Pattinson vžít do role, která vyžaduje víc než jen emo pohledy je to průser a ta jeho šmouha po kakau byla úsměvná. Takže doufám, že další film o Dalím nezklame, a dočkáme se pořádných zvráceností: http://www.csfd.cz/film/225159-dali-and-i-the-surreal-story/ ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Za mě perfektní snímek o jednom z nejznámnějších malířů, kterého Robert věrohodně ztvárnil. Nechápu kritiku na něj, vzhledově dvojníka čekat nikdo nemůže a povahově se dle mého trefil, protože jak je o něm známo z knih, největším faktem bylo, že Dalí je klasický případ fabulátora (člověk co fantazíruje vyžívá se v dramatických vyprávěních, které často nejsou ani reálné) a trefit se do jeho přesné povahy je jak jednoduché tak i těžké zároveň :). Byl výstřední, byl inteligetní, byl šílený a byla to v určitých směrech citlivá duše. To všechno vám tento film dá. Není to tolik věnováno jeho dílům spíše jeho osobnosti a mě film i přesto potěšil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Pattinson (Salvador Dalí) uvedl, že ve scéně, při níž ve filmu masturbuje, skutečně onanoval. Podle něj by předstíraná scéna prostě nefungovala. (busev)

Reklama

Reklama