Reklama

Reklama

Sen

(festivalový název)

Obsahy(1)

V patnáctém filmu nás Kim Ki-duk zve do říše snů. Příběh dvou lidí, kteří žijí svůj druhý život ve snech, přivede k sobě nejen je, ale řadu podivných shod a událostí. Otázkou je, zdali najdou jako lék proti snům lásku nebo smrt. (DeLaMorte)

Zajímavosti (2)

  • Scénu, kdy se hlavní hrdinka oběsí, její představitelka Na-yeong Lee málem nepřežila. Režisér si až na poslední chvíli všiml, že herečka visí na krku, a zachránil ji. Herečka však byla v tu chvíli v bezvědomí a všichni si mysleli, že je již mrtvá. Ki-duk Kima tento moment natolik poznamenal, že další tři roky žádný film nenatočil. (Bernhardiner)
  • Predstaviteľ hlavnej mužskej postavy Jô Odagiri (Jin), hovorí počas celého filmu japonsky, hoci všetky ostatné postavy kórejsky. Dialógy vyznievajú preto veľmi neprirodzene. Kim Ki-Duk sa nikdy priamo nevyjadril, prečo je tomu tak. Vo všeobecnosti sa však predpokladá, že účelom je navodiť u diváka ešte silnejší dojem snovosti. Film sa tak odohráva v nerealistickom svete, kde nikto z divákov netuší, ktorej z hlavných postav sa vlastne sníva. (Dr.Cilka)

Reklama

Reklama