Reklama

Reklama

O raráši Mlíkovi

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Česko, 1999, 13x8 min

Obsahy(1)

Každý, kdo někdy přišel do opravdu hlubokého lesa, byl v pokušení uvěřit, že tu doopravdy žijí víly, hejkalové a další podivuhodné pohádkové bytosti. Animovaný seriál s nezvyklým jménem O raráši Mlíkovi nás právě do takového lesa zavede. Budeme si v něm vyprávět o vesnickém chlapci Kubovi, který zkřížil cestu zlé a čarodějné baby. Jen přátelství s malým lesním rarášem Kubovi pomohlo překonat všechny úklady a kouzla a osvobodit uvězněné pohádkové bytosti i zakleté lidi... Seriál, který využívá motivy z českých lidových pohádek, napsala a natočila výtvarnice a režisérka Milada Sukdoláková. Hudbu s motivy a melodikou našich lidových písní složil a nahrál Jan Hrubý. Vyprávění o přátelství chlapce a lesního raráše čte Lenka Vychodilová. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Llinwen 

všechny recenze uživatele

Večerníček z neuvěřitelně zvláštní atmosférou. Jako malou mě opravdu dostal a pořád jsem pak doufala, že ho budou opakovat. Rozhodně bych byla míň smutná z děje večerníčku než jsem byla z toho, že ho už neopakují (slyšíš, Česká televize?!). Safra, takovýhle klenot! Navíc se ani nedá sehnat, hned bych se na něj podívala znovu! 5* ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Velmi netradičně, až hororově udělaný večerníček, který rozhodně není vhodný pro nejmenší děti. Některé scény jsou opravdu spíše z dílny E. A Poa, ale naproti tomu velmi krásně zpracovaná vizuální podoba prostředí a milé české písničky, různě se měnící v jednotlivých dílech působí myticky, přírodně a dětsky. Jako pohádka pro dospělejší děti a nebo i pro dospělé bude určitě vítanou změnou oproti infantilním a dětským pohádkám. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Na tuto pohádku se můžu dívat pořád. Ale ikdyž dobro vždy zvítězí nad zlem, tak si myslím že tato pohádka z hlediska obsahu není pro děti. Protože je místy taková deprimující. Ale kdyby tam nebyla ta hnusná, zlá a čarodějná bába tak by nevznikl žádný pořádný děj. Ale zkrátka tato pohádka je vhodná pro děti které jsou silné povahy. ()

Adah 

všechny recenze uživatele

Šestý díl: 8 minut totálního hororu, olezlé podzemí, ďáblové, pavouci, na konci to vypadá, že Raráš už to má nadobro za sebou... a vypravěčka: “Spěte klidně, dobrou noc!” :D Nejlepší večerníček. :D ()

opicakuz 

všechny recenze uživatele

Ano, tento večerníček má opravdu netradiční a řekl bych i zvláštní vizuální podobu. Mě se ale velice líbí. Dokonce se mi líbila i když jsem byl malý a koukal jsem se na večerníčky. Úchvatná grafika byla v prvním díle, když se ta baba napila lektvaru, který namíchala. To byla dokonalost sama. A že je to hororový večerníček? No a? Když jsem se na tento večerníček koukal, tak jsem si ho okamžitě zamiloval. Nebyly to dva králíci z klobouku, kteří v každém díle vše vyřeší. Nebyl to vtipný Pat s Matem, kteří všechno zpackají, ale nakonec vše dobře dopadne.. Bylo to něco jiného, zvláštního a okouzlujícího. Nejvíce jsem se vždy bál, když raráše Mlíka honili pavouci. Bal jsem se vlastně skoro u každého dílu, ale večerníček se mi líbil a dodnes ho považuji za nejlepší večerníček všech dob. Na závěr ještě doplním hodnoceni odjinud. Na webu České televize hlasovalo v anketě 97 lidí. Výborný = 62%, ztráta času = 28%. Ostatní možnosti se pohybuji od 1 do 5 procent... Vzdávám hold Miladě Sukdolákové a děkuji jí za tento skvělý večerníček! ()

Jablkohruska 

všechny recenze uživatele

Daleko spíš horor než večerníček, ovšem velice působivě udělaný. Mladším dětem (cca do 8 až 9 let věku) bych ale tento seriál rozhodně nepouštěl. ()

Reklama

Reklama