Reklama

Reklama

Svět podle Mallory

  • Velká Británie Welcome to the Rileys (více)
Trailer 1

Doug jede na služební cestu do New Orleans. Je rád, že změní prostředí a na chvíli si odpočine od své manželky Lois. Od té doby, co jim zemřela dcera, nedokážou najít společné zájmy a naopak se sami sobě více vzdalují. Doug si vyrazí večer na skleničku do klubu a při té příležitosti se seznámí s mladou prostitutkou Mallory. Prostořeká a upřímná Mallory rozdmýchá stereotypní život staršího muže. Svým osobitým kouzlem a nadhledem dokáže v Dougovi zažehnout jiskru a znovu objevit chuť do života. Pomůže Mallory nešťastnému páru opět najít ztracenou lásku?
V roli Mallory zazářila hvězda ze série Twilight sága - Kristen Stewart a na filmu se mimo režiséra Jake Scotta podílel i jeho otec Ridley Scott a strýc Tony Scott jako producenti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Skvělé intimní drama plné emocí, které vynáší téměř k dokonalosti trio Kristen Stewart - James Gandolfini - Melissa Leo, dobrý scénář i melancholický klavír Marca Streitenfelda. Dokáže-li se divák citově vžít do psychologie postav, je odměněn velmi kvalitním zážitkem, byť plným deprimující pachuti. Mne osobně film oslovil a mám pocity měřitelné na silné čtyři hvězdičky. Jen na okraj: Jde vidět, že Kristen Stewart mnohem více sedí nezávislé a polonezávislé produkce, ve kterých se dokáže vybičovat k poměrně slušným výkonům. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Dramatiké, životní, tmavé, nešťastné, zvláštní, citové × klasické, obyčejné. Námět zajímavý, realizace nebyla špatná, tmavé a špinavé to bylo dost, emoční ztráta z dcery a neustále psychické osobní týrání z viny bylo taky přítomno. Herecké obsazení zajímavé, Kristen se se svými absťákovými pohyby hodila do role prostitutky víc než dost. Obyčejný snímek o nelehkých životních osudech. ..a slovo dalo slovo a určitě jim volá každý týden.. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Doug a jeho žena Lois se po tragické smrti své dcery znatelně odcizují. Lois ztratila zájem o cokoliv, nevychází z domu a Doug marně hledá doma jakékoliv uspokojení. Služební cesta do New Orleans ale Douga přivede do jednoho strip baru, kde potkává mladou prostitutku Mallory. V patnáctileté dívce vidí svoji dceru a aniž by sám věděl proč, začne ji chránit před okolním světem. Lois se ale také nevzdává a napříč všemu se vydává do dalekého města, aby našla a znovu vybojovala lásku svého muže... Občas se to stane, že vidíte nějaký film, který se vám hodně líbí, ale když se vás někdo zeptá "A cos teď viděl za zajímavý film?", tak si sice na tento vzpomenete, ale nedokážete tomu druhému vysvětlit proč se vám vlastně líbí. A to je přesně případ Welcome to the Rileys - film se mi líbil hodně, ale proč vlastně? Je to kvůli Kristen Stewart? (asi ne, v tomto filmu se mi vlastně ani moc nepozdávala). Je to kvůli Jamesi Gandolfinimu? (Asi taky ne, sice herecky podává svůj nadstandard, ale taky to není nic co by jednoho k filmu přilákalo). Je to kvůli scénáři (jistě, příběh je zajímavý, ale že by byl až tak úchvatný?). Hudba? Režie? Těžko říct, možná kombinace toho všeho udělala z tohoto filmu něco, na co uvnitř mysli budete těžko zapomínat, a určitě nebudete umět vysvětlit proč.. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Precizně odvyprávěný příběh několika pošramocených životů, který čerpá sílu především z bezprostřednosti a jednoduchosti. Velmi intuitivně vyprofilované postavy, které se chovají tak, jak by člověk očekával. Výborný James Gandolfini i Melissa Leo jako zlomený pár rodičů a vynikající Kristen Stewart, která po "Cake Eaters" a The Yellow Handkerchief" opět předvádí, že hrát rozhodně umí. Prostředí New Orleans, evidentně ještě nevzpamatované z hurikánu Katrina, bylo též skvělou volbou a dodalo příběhu potřebnou atmosfétu a pocit stísněnosti a bezmoci. Čekal jsem na distribuci tohoto filmu velmi dlouho a vyplatilo se to. 10/10! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislá Pretty Woman vypráví o dospívající prostitutce, do jejíhož klubu náhodou zavítá stárnoucí Doug. Bude to právě Allison alias Mallory s vytříbeným slovníkem, která rozdmýchá stereotypní život nejen Dougův, ale i jeho ženy Lois, která od tragické ztráty dospívající dcery nevytáhla paty z domu. Komorní drama je silné v detailech, tvůrci na dvě hodiny zatáhnou do ulic zaplivaného New Orleansu, neveselých osudů a snad světlých zítřků a nakonec dovedou pomocí malých kompromisů dosáhnout velmi slušných pocitů. Alespoň u mě. Také s vyzněním dramatu jsem byl spokojený, přehnaně optimistické by bylo, kdyby Mallory zazvonila u Rileyových doma!! Takhle palec nahoru.. Snímku navíc ve slabších chvílích pomáhá herecké trio James Gandolfini, Melissa Leo a Kristen Stewart. Právě ta se se ságou Stmívání možná upsala ďáblu, kdykoliv má ale šanci přesedlat na jiný žánr, je výborná. Dokázala to v Zábavním parku, nezávislých vlaštovkách Cake Easters nebo Yellow Handkerchief, tady je zase o trochu jiná, silnější v gestech, hlasovém projevu.. Mně to stačilo.. bohatě!! ()

Galerie (20)

Zajímavosti (14)

  • Režisér Jake Scott a návrhářka kostýmů Kim Bowen procházeli spolu s Kristen Stewart různé striptýzové kluby, aby se připravili na její roli Mallory. Během této doby jí byla od majitelů klubů nabízená práce, poněvadž nevěděli, že se jedná o herečku. (sir-dave)
  • Producent Scott Bloom pochválil výkon Kristen Stewart s tím, že jen málo hereček jejího věku by této roli přineslo tolik realismu, jako ona. (sir-dave)
  • Kristen Stewart (Allison alias Mallory) před natáčením filmu záměrně málo spala, učila se tancovat u tyče a jedla pouze mastná a nechutná jídla. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama