Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých teenagerů se společně utáboří u osamělé farmy, kde žije pouze pár osadníků. V odlehlé lesní kůlně naleznou táborníci skříňku se sbírkou krátkometrážních snímků, které si pustí na promítačce u filmů uložené. Filmy vypadají jako snuff (někdo na nich mučí a vraždí mladé kempaře), ale hrdinové to pokládají pouze za dobrý trik. Později však začnou nabývat dojmu, že filmy jsou opravdu reálné ... V tu chvíli je jim v patách již šílený maniak a chystá se z nich udělat další "hlavní hvězdy" své zvrácené sbírky. Jedná se o velice brutální a násilný horror z okrajové odnože horrorů zvané explotation. (Flipnic)

(více)

Recenze (119)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Příběhově se jedná zhruba o klasiku, kdy si skupinka mladých lidí vyrazí do buranova kempovat. Nejprve jsem se bavil, neboť je film na první pohled natolik špatný, až je docela vtipný. Jsou zde naprosto příšerní neherci, záběry natočené na kalkulačku a film se zaměřuje čistě na brutalitu, což převážně na začátku vytvořilo řadu komických, i když znepokojivých momentů. Film je to krátký, ale po chvíli mi začínal připadat nekonečný, neboť brutalita i herecké výkony přestávají bavit a vy se začínáte docela dost nudit. V neposlední řadě se mi tu nelíbyly nedomyšlené příběhové detaily a také údery, které jednou člověku urvou hlavu a podruhé zrhuba ta stejná rána nezpůsobí oběti ani škrábnutí. 25-30% ()

V_erus_h odpad!

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden režisér, který neměl v pátek večer co dělat.. Nejspíš ho nikdo nepozval na žádnou párty, tak tu svoji frustraci musel nějak ventilovat.. K mé smůle to bylo skrze film, který jsem právě shlédla.. Jako lokalitu natáčení si vybral botanickou zahradu, po cestě se stavil v blázinci, v bordelu, v místním fotbalovém klubu a v sámošce pro hromadu kečupu.. Kde koho vybral je, myslím, jasné.. Když dal do kupy svoji hvězdnou pětku, vysvětlil, že když budou svoje repliky vymýšlet sami na fleku, filmu to dodá autentičnost, aby se na něj dala dát ta zneužívaná nálepka "podle skutečné události.." Kameru, kterou zřejmě dostal k 10. narozeninám, vrazil do tlapy svému psovi, jinak si tu "úžasnou" kvalitu neumím vysvětlit.. Myslím, že si dám na nějaký čas od explotation pauzu, protože tohle byl zrovna ten typ filmu, u kterého jsem si strašně chtěla vystřelit mozek, dostat ránu kladivem nebo zkrátka cokoliv, co by mě zbavilo tohohle děsu.. A přitom stačí jen zmáčkout tlačítko "stop.." No jo, asi jsem trochu masochistka, takže co máme na seznamu dál?.. :D P.S Když musím na filmu hledat, ne to, co se mi líbilo nejvíc, ale to, co mě s*alo nejmíň, o něčem to svědčí.. Btw. byla to ta písnička, ta byla fakt dobrá.. :D ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku trochu nudný exploitation, na ktorom je strašne vidieť nízkorozpočtovosť, ktorá ma trochu rozptyľovala, hoci väčšinou s tým problém nemám. Príbeh ukazuje partiu mladých, ktorí sa v 80.rokoch vybrali táboriť a užívať si do kúsok odľahlejšieho kraja, kde neskôr v chatke objavili amatérske krvavé filmy na ktorých sa zabávali. Potom si však uvedomili, že sú podozrivo reálne a onedlho už aj oni sami mali tú česť stretnúť sa s ich hlavným hrdinom; vypapaným zaostalým fešákom v parádnych brýloch a s náradíčkom rôzneho druhu. Film sa v úvode honosí tým, že je založený na skutočných udalostiach, vďaka čomu mi takmer celý čas vŕtalo v hlave, či tí mladí boli naozaj takí debili, keďže ich správanie malo od logiky fakt ďaleko a nad ich rozhodnutiami sa mi zastavoval rozum. Ale aby som iba nefrflal, tak musím pochváliť slušnú brutalitu, gore a odvahu ukázať i to, čo sa väčšinou nepatrí. Navyše má film v druhej polovici značne mrazivú atmosféru, vďaka čomu človek pozabudne aj na tie negatíva. Takže som ostal prevažne spokojný ;-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Exploitation utopené v moři klišé, logických kiksů a nulových hereckých výkonů. První polovina je strašně uspávací záležitost, zatímco druhá už je jenom o tom, jakým způsobem budou oběti zmasakrovány, a záleží tedy na zpracování. Samotné scény mučení nejsou zas tak hrozné, řekněme průměrné, ale i z nich a především z celého zbytku snímku sálá něco jako amatérismus. Co se hodnocení týče, film po celou dobu osciluje mezi odpadem (nejčastěji první půle) a dvěma hvězdičkami (nejčastěji druhá půle), konečných 20% je myslím odpovídajících. Jo a prý je to natočeno podle skutečné události... pche! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hororovy underground a lacne exploitation az hixploitation. Vcelku nuda, hlavne ked si uvedomujem ten fakt, ze exploitation malo podla mna zakryt rezisersku neschopnost a scenaristicku bezradnost. raz pozriet staci a potom treba na film rychlo zabudnut, toto si nezasluzi navrat diviaka s5 k tomu. 25 % ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je natočen na motivy skutečných událostí. Z kempování v horském městečku Halcyon Ridge se tehdy nevrátilo 5 lidí. (Matysek__k)

Reklama

Reklama