Reklama

Reklama

Duch boje

  • Thajsko Chocolate (více)
Trailer 1

Nový film od tvůrců "Ong Bak"! Zen, která se narodila z lásky vraha Yakuzy a jedné nebezpečné krásky, je velmi zvláštní dívkou. Žije odřezána od světa a objeví v sobě vlastnost, která v kořenech změní její život. Tato obzvláštní vlastnost ji umožňuje okamžitě dokonale napodobit jakýkoliv bojovný pohyb, který uvidí. Mezitím dívčina matka onemocní rakovinou, ale přestože jim mnoho mužů dluží, nemají peněz na její léčení. Zen se rozhodne, že pomoci nově získaných schopností sežene peníze od dlužníků a zachrání nemocnou matku. Od této chvíle ji udržuje při životě jen jediná věc - boj. Přestože se narodila jako autistka, pomocí kousku čokolády se dokáže vymanit ze svého vnitřního světa a stát se zápasnicí bojového umění, jakou ještě svět nikdy neviděl. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (149)

Idaho 

všechny recenze uživatele

Bravo! Další thajská akční pecka, tentokrát ale i dobře zahraná a v rámci žánru i s dobrým příběhem. Naprostá bomba je pak závěr, celou dobu jsem to viděl na jasné čtyři hvězdy, ale závěrečná bitka jako vystřižená z automatové 2D akční arkády mi způsobila klesání čelisti, a proto dávám: 90 % Tohle si však neodpustím. Neustále mě překvapuje, kolik lidí sleduje filmy s titulky přeloženými autotranslátorem jen proto, aby byli první hodnotící. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ze záčátku filmu jsem si myslel, že jste se tady asi posrali s tím hodnocením, bylo to nudné jak nedělní škola, do které jsem nikdy nechodil, pak se to ale rozjelo. Sceny naprosto fantasticky natočené, tak jak to u thajských filmů bývá i poměrně dobře realistické, sem tam nějaká chybička se da prominout, celkově však naprosto strhující až člověk má zlost, že se taky nenarodil jako mentál...no možná že ano, podle komentáře 5* ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Prachya Pinkaew na začátku film věnuje nadměrně nadaným dětem a celý film je z části taková motivačka pro děti, protože hlavní hrdinka Zen sice trpí vrozenou duševní vadou, ale její mozek očividně pracuje výrazně lepším způsobem pokud jde o obkoukávání pohybových cviků, které nakonec využije, když se její rodina dostane do potíží. Příběh je tu klasicky takový jednoduchý a funguje hlavně jako katalyzátor bitek, ale oproti ongbaku je to takové komornější a dokonce i vážnější a trochu dojemné. Samozřejmě jsou tu taky zločinci a zase jsou nějakým absurdním způsobem charakterizovaní jako zloduši v ongbaku a tom yum goong a je potřeba jim namlátit a o to se tu stará nový thajský talent, JeeJa Yanin, kterou doufám uvidím ve víc filmech, protože takhle schopná martial arts herečka tu snad není :). Bitky jsou velmi efektní a realistické a JeeJa předvádí parádní kousky, ale trošku se mi zdálo, že sice je technicky vynikající, ale chybí tomu taková ta filmová bombastičnost nebo možná taková ta teatrální ladnost pohybu, kterou předvádí Tony Jaa a která je vůbec obvyklá v martial arts filmech. Takhle je to "jen" realistické a je to málo filmové :) a to pro někoho může být maličko mínus, ale pro někoho třeba plus. Každopádně závěrečné scény filmu ukazují zase úplně nadlidské kousky, že člověk zírá, co to tam ta holka vůbec provádí, ale ve výsledku je to možná takové nevyvážené, protože není úplný důraz ani na té příběhové stránce a překvapivě není úplně ani na té bojové stránce, takže na první kouknutí to budou jen ****, protože JeeJa je sice super, ale tak nějak to prostě nebylo tak úplně našlápnuté, jako třeba tom yum goong. Snad ale JeeJa bude ve spoustě dalších filmů :). ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Filmová reč na úrovni "kde mám slona", bez zmyslu, motivácie, logiky. Totálne disfunkčná záležitosť, ktorá opäť len dokazuje, že Thajci nepoznajú hranice a bojovej akrobacií rulujú svetovému rebríčku. Aj ked prelúsknuť, že to naše 40 kilové mušie pískle rozdáva ozajstné bomby bol celkom oriešok. Ale fajn. Mlátičiek je dosť, pekne gradujú a aj ked sú až na jeden pripad (boss = nerdík v teplákovej súprave) viacmenej kosenie lowlevelov vyskakujúcich z rôznych dier (rovno na pripravené kolená-lakte), tak vďaka dynamickému prostrediu určite nenudia. 70% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film nám vypráví příběh málé(mentálně postižené) vymahačky dluhů,která shání prachy pro svoji nemocnou matku.A jelikož je jejím oblíbencem Tony Jaa tak je jasný jakým stylem bude "svoje" peníze vymáhat.Čekal jsem akční nářez a taky jsem ho dostal.Navíc se mi líbí,že Pinkaew nenatočil pouhou poctu martial arts filmům,ale dal filmu i zajímavou a dojemnou dramatickou linku.Vše je podpořeno skvěle se hodící hudbou a vynikajícím výkonem JeeJa Yanin.A to finále ve videoherním stylu kde hrdinka prochází z jednoho levelu do druhýho bylo prostě užasné vymyšlený a rozhodlo o páté hvězdě. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Po úspěchu prvního Ong-baku se zahraniční distributoři ptali Prachyi Pinkaewa, jestli nemá herečku, která by mohla hrát v podobném akčním filmu. Toho se Pinkaew chytl a začal někoho takového hledat. Dle jeho představ měla být mladá, s tmavší pokožkou, vypracovaným tělem a exotickým vzhledem. Měl v plánu film založit na sex appealu silné ale přesto ženské hlavní hrdinky, a doufal, že najde někoho jako je čínská herečka Zhang Ziyi. Později objevil Jeeju Yanin, která dle jeho slov nemá sex appeal vůbec žádný. Ve snaze tento „hendikep“ něčím kompenzovat se rozhodl založit film především na jejím bojovém umění. (Raztubyl)
  • Součástí přípravy JeeJi Yanin na natáčení bylo kromě tréninku bojových umění také naučit se autistickému chování. Sledovala proto filmy jako Rain Man a Forrest Gump, a navštěvovala ústavy pro autistické děti. (Raztubyl)
  • Ve filmu se nepoužívaly žádné dráty k zavěšení herců při scénách na vysokých budovách a hlavní představitelka zvládla většinu kaskadérských scén sama. Není divu, že byla nejednou vážně zraněna při pádech z velké výšky nebo při rvačkách. (Chrustyn)

Reklama

Reklama