Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

kalap 

všechny recenze uživatele

No, taká trápna, trapošina, kde neuvidíte nejaké skvelé súboje, ale lietajúceho samuraje, ktorý tancuje v lufte a jednou otačkou skosí naraz dvadsať byvalých kamošou a zachraňuje dieťa a tancuje a kosí ďalej, až kým ho smrť nerozdelí. A tak si spolu zaspievajme: tank, tank , tachachaank, na východe vyšla hviezda narodil sa Mao Cetung z malej chýži vyšiel z ryži sám náš vodca Mao cetung, rozbili sme okno a dostali sme šek, musel ho zaplatiť sám Čankajšek, tank tachaaank. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Nejdříve film nezačínal úplně špatně, skoro až naopak. V prvních deseti minutách jsem si říkal, že film měl jen trochu nižší rozpočet, takže je to zelené plátno vidět trochu víc, než by mělo. Ale to mi tolik nevadilo, stačilo zapojit představivost. Na Divokém západě to nejdřív taky nebylo úplně špatné, ale tam to potom začalo. Nejdříve mi vadila postavy Lynne, o které jsem si myslel, že je ve filmu jen proto, abychom se díky ní dozvěděli více o hlavní postavě a nic víc. Naštěstí měla Lynne i tak trochu svůj vlastní příběh a tak se to dalo odpustit. Bandité nic nezkazili, ale zhoršilo se to až po příchodu "Smutných fléten". Zákony fyziky přestaly platit a to až moc okatě. I přesto pak přišla jedna dobrá akční scéna, bohužel měla asi půl minuty. Vyvrcholení příběhu jsem taky moc nepobral a tím to bohužel končí. Moc kladných věcí na filmu nevidím. Možná snad jen hlavní postavu, ale i ta měla podle mě moc málo prostoru a místy se kvůli svému okolí nedala brát vážně, i když by to bylo dobré. Uvažoval jsem mezi třemi a dvěmi hvězdičkami, ale konec si řekl jen o dvě. ()

Reklama

LihO 

všechny recenze uživatele

Neviem koho sa tvorcovia snažili nakŕmiť tým lacným klišé, no ja som sa z toho nenajedol... Samuraj, ktorý odkráča z Číny do Texasu aby sa zmenil na Doktorku Quinnovú, ktorej kvetinkovú záhradku zničia kone a tak všetkých pozabíja - scenárista si buď nevzal prášky alebo si ich vzal priveľa... nebyť toho luxusného grafického spracovania tak neviem neviem... a pritom to začínalo tak sľubne... ivan bohatyr to vystihol dokonalo: "Kill bill zahrádkář a pipi dlouhá punčocha" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do zapadákova uprostřed pouště kdesi na Divokém západě přichází muž jménem Yang pocházející zjevně z jiné kultury. Příchod cizince s malým dítětem v náručí ovládajícího meč lépe než cokoliv na světě výrazně naruší svérazný kolorit westernového městečka, jehož obyvatelkou je i krásná dívka a vrhačka nožů, která v sobě nosí zakořeněné myšlenky na pomstu za smrt svých nejbližších. Samuraj se sem přišel očistit od svých hříchů, za vyvraždění nepřátelského klanu, kdy z něj ušetřil jen malou holčičku a i přes svoji odlišnost rychle zapadne mezi zdejší přívětivé obyvatele převážně z řad pistolníků. Jeho služeb bude navíc brzy potřeba i na bitevním poli nebot do městečka zavítá zohavený plukovník, který právě mladou dívku kdysi připravil o její rodiče a malého sourozence. Pomsta a nevyřízené účty na sebe nenechají dlouho čekat. Zkřížení samurajského a westernového žánru možná není nic neobvyklého a během uplynulých let tyhle dva žánry jeden od druhého vydatně čerpaly. Tady se toho využilo v plném nasazení a za použití nejmodernějšíh filmových prostředků jako je úchvatný vizuál, dynamická akce a netradičně pojatý hudební doprovod. Na výsledku je znát, že film nebyl levný a vynaložil se dostatek prostředků, aby byl výsledek co nejpůsobivější. Ačkoliv jsou ve filmu znatelné comicsové prvky tentokrát se o žádný zfilmovaný comics nejedná a režisér Seung - mu Lee je současně autorem scénáře. Na diváka vychrlil stylovou akční jízdu plnou chlístající krve a usekaných končetin a navrch přihodil sličnou Kate Bosworth, sympatického Dong - gun Janga v roli samuraje a možná trochu navíc působícího Geoffrey Rushe jako ochlastu a odpudivého záporáka Danny Hustona nelze také přehlédnout. Film se sice nedočkal žádného velkého úspěchu, ale to distributora neomlouvá za to, že film hanebně obešel kina. Jedna z nejstylovějších jízd, kterou jsem za poslední dobu viděl, by na plátně perfektně vynikla. 100% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Hodně stylizovaná směsice Východu a Západu, ve které tajemný šermíř utíká před svým osudem do Ameriky, kde se snaží nalézt nový smysl života. Třístovkové filtry docela fungovaly, béčkový příběh nevadil, hlavní hrdina byl dostatečně tajemný, jen choreografie soubojů si zasloužila trochu víc péče. Celkově jsem poměrně spokojen, docela jsem se po prvních ohlasech obával, že to bude katastrofa. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu boje mezi obyvateli městečka a plukovníkovými muži si lze povšimnout Ronalda (Geoffrey Rush), jak svoji výstavní kulovnici láduje náboji holým palcem, kdežto v záběru následujícím bezprostředně poté, kde pálí jednu ránu za druhou, se na jeho rukou nacházejí černé kožené rukavice. (Conspi)
  • Ryba, která je na samotném konci filmu násilně vbodnuta do oka jednoho z nájemných vrahů, se nazývá garfish, half-beaks nebo ballyhoo a pochází z rodu Hemiramphus, který se vyskytuje pouze v teplých vodách a ne v chladných regionech polárního kruhu, jak lze vidět ve filmu. (Conspi)
  • Je možné všimnout si, že malba na stěně salónu je parodií obrazu francouzského malíře Edouarda Maneta "Dejeuner Sur L'Herbe", kterou tvůrci filmu upravili k obrazu svému. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama