Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fortunato (Sergio Castellitto) je členem bandy, která mimo jiné krade auta. Taky jednou ročně vozí ilegální náklad Ferrari na Arabský poloostrov – na týden se mění z obyčejného zloděje ještě i na pašeráka. Jenže s tím vším už chce z rodinných důvodů praštit, a tak si na poslední cestu bere mladého Marcella (Riccardo Scamarcio) jako parťáka, aby ho zaučil a ten mohl od příštího roku tuhle trasu převzít. Tentokrát ale vše neprobíhá v takovém poklidu jako předchozí roky. Mladej si do kamionu vzal časák s odhalenými dívkami a ani živé holky nenechá stejně jako v Itálii na pokoji, což je v konzervativním království problém. Dokonce se na noc octnou v arabské base, ze které se vykoupí účastí na ilegálních závodech. Jaký ale jejich cesta vezme konec, by ale přes to všechno stejně Fortunato nečekal.
Ve druhé povídce se professore Carminati chystá na stomatologický kongres do Sankt-Petěrburgu. Jeho kolega už v Rusku pobýval a obvykle z něj neviděl více než čtyři zdi svého pokoje, protože podobně jako ostatní Italové jezdí na východ jen za holkami. A protože profesor už s nikým nespal dobře rok, ujal se kolega organizace jeho volného času. Už na letišti ho vítá kontaktní osoba a vysvětluje mu význam správného pohledu a třech, opakuji třech mrknutí pravým okem. Profesor se sice v hotelovém loby necítí na lovu ruských prostitutek zcela komfortně, ale nakonec to na jednu ženu zkusil. Při tom množství žen kolem něj to ale právě on zkusil na nepravou. Dokonce se druhý den v konferenčním sále ukazuje, že to je jeho osobní tlumočnice! Přes prvotní neúspěch se profesor nakonec přeci jen dostává na soukromou párty zdejšího oligarchy. Seriózní Ital by se ještě před týdnem ani nenadál, že místo poklidných debat se stomatologickými kapacitami zažije BDSM orgie, bude prchat v dešti kulek a úkryt před ruskou mafií najde mezi dětmi v bývalém klášteře. (chamonix)

(více)

Recenze (1)

chamonix 

všechny recenze uživatele

V 70. a 80. letech byla natočena spousta podobných povídkových komedií o italské nátuře, chování, mužích a ženách, jídle, humoru, vyčůranosti atd., ale tehdy se do hodiny a půl vešlo klidně sedm příběhů. A právě délka tohoto filmu je důvod mého tak nízkého hodnocení. (jen aby bylo jasné, jak má slušná italská povídková komedie vypadat: Rimini, Rimini, resp. o rok mladší pokračování, či Sabato, domenica e venerdi, Do postele vždy a ochotně atd. atd.) ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama