Reklama

Reklama

Bryn a Paul jsou manželé, kteří se pokouší zavést svůj život do starých kolejí, poté co zmizel a pravděpodobně se utopil jejich čtyřletý syn. Nastěhují se do bytu v okouzlujícím starém domě. Zanedlouho se ale začínají dít zvláštní věci. Bryn vidí ve výtahu malého chlapce, o kterém se později dozvídá, že už je dávno mrtvý. Zemřel právě ve výtahu, který se utrhl zrovna ve chvíli, kdy se chlapec snažil utéct před svým násilnickým otcem. Bryn se rozhodne chlapcovu duši vysvobodit. Netuší, že dává v sázku svůj život. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadá jako další předvídatelná tuctová a nudná US remake vykrádačka minimálně tří asijských horrorů (zrovna nedávno jsem na jeden, na který to odkazovalo minimálně první půlku, koukal), pak to začne být trošku zajímavé a i malinko napínavé, pak dojde ke zvratu a všechno to zase zasmrádne tím typickým americkým dojákem. Jako masky byly fajn, když se objevovaly jen tu a tam, pak, když už je přestali skrývat, odhalili všechny jejich zápory. No a vyžilá zapomenutá pavoukonohá hérečka alespoň za něco stála. Ony jsou tyhle levné US horrory hrozný prefabrikáty a hlavně hrozně "rodinné", to je na nich asi nejhorší, že útočí spíše na ty rodinný hodnoty než na obyčejný lidský strach. 2,5* ()

numan 

všechny recenze uživatele

Mladí manželé se přistěhují do domu, který evidentně není úplně v pořádku. Už během rozbalování krabic vám dojde, že nedávno utrpěli ztrátu dítěte. Matku to poznamenalo tak, že je úplně mimo. A hádejte co! No jistěěěěě. VIDÍ MRTVÉ LIDI. Taky máte dojem, že už jste něco podobného viděli? Ale to je jen začátek. Do koktejlu si přihoďte obrýleného Čandru s úchylkou na okultní vědy, sexy sestru - cvičitelku aerobiku, milého mladého bankéře a místní Madonnu okresního formátu. A taky několik policajtů pokud možno ještě tupějších, než je znáte z českých vtipů. Ovšem děj pak ve finále s neuvěřitelnou kostrbatostí nabere tak sugestivní zákrutu, že se celkem vyplatí tohle béčko dokoukat - i přes příšerné herecké výkony, hloupě vykonstruovaný scénář a trapné hysterické exhibice hlavní hrdinky. Teda pokud přežijete první hodinu a neukoušete se nudou. ()

Reklama

tnp101 

všechny recenze uživatele

Docela provařené téma i zpracování, jehož zábavní charakteristika má však vzestupnou tendenci. Neznamená to, že by se z toho postupně stával kvalitnější film, ale s dokoukáním by nikdo neměl mít vážný problém. Přitom to tak ze začátku vůbec nevypadalo. Několik prvních minut jsem myslel, že se postupně unudím k smrti. Jakmile však začal film nabírat tendenci být tak hloupý, až je nechtěně zábavný, minuty začali ubíhat výrazně rychleji. Ten závěr je navíc, ačkoli se to v průběhu nezdá, docela nepředvídatelný a povedený. Přesně v té chvíli jsem dokonce začal uvažovat o třech hvězdičkách, nakonec ale zůstávám u silnějších dvou. Přece jen je to pořád dost hloupý film, přesto právě díky tomu docela zábavný. A představitelka hlavní ženské role (Teri Polo) umí opravdu vtipně brečet. RECENZE ČESKÉHO BLU-RAY: A nyní se podíváme, jak tento film dopadl na levném Blu-ray disku, který pro nás připravila „Blu-ray edice“. Po spuštění nás jako obvykle čeká dvojice trailerů na další tituly v rámci edice, tentokrát „Tak trochu jiná love story“ a „Tunelové krysy“. Poté na nás vykoukne klasická jednoduchá hlavní nabídka, od níž se dostáváme k filmu. Obraz je prezentován v „plném“ 16:9. Ostrost i míra detailů není nějak úžasná, především s postupným doostřováním má kameraman docela problémy, celkově je však v rámci edice docela slušná. Zrno je hrubšího rázu, bohužel znehodnoceno viditelnou kompresí, jež navíc hatí kupříkladu i textury zdí a podobně. Není to něco, s čím by se nedalo žít, ale všimne si toho i méně bystrý divák. Barvy jsou dost vybledlé (nejspíš stylizace), černá je na tom ještě hůř a nízký je i kontrast, který dojem z vybledlého tónu obrazu podporuje. Jen dodám, že jsme se opět dočkali zbytečně obrovských českých titulků, kterých se ještě asi nějakou tu dobu nezbavíme. Originální zvuk je, jak už jsme zvyklí, zastoupen formou DD 5.1 a v rámci edice zní slušně. Dialogy jsou hlasité a čisté, nějakých těch malých detailů se také dočkáme a i basová složka je v tomto případě agresivnějšího rázu. Prostorovost je minimálně zvláštní, jelikož v ní slyšíme výhradně dozvuky, které měli správně zůstat v předních reproduktorech, celkově ale zvuk ujde. Samozřejmě nemůže ani ve snu konkurovat „velkým“ titulům, myslím tím samozřejmě v rámci edice. To česká stopa, opět v DD 5.1, je na tom zvukově minimálně o řád hůř. Všechno je utlumené a znehodnoceno. Samotný dabing není úplně špatný, ten zvuk však minimálně v porovnání s anglickou stopou neskutečně. Žádné bonusy na disku samozřejmě nenajdeme a tím jsme u konce. V rámci edice průměr a procentuálně 60% a v porovnání s plnohodnotnými tituly takových 30%. ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný horůrek s lehoučkým nádechem tajemna. Takových námětů typu - hele, vidím mrtvolku, musím zjistit, co se jí stalo - už tu bylo mnoho a mnoho a musím podotknout, že nemálo jich je daleko lépe zpracovaných. Dávám dvě hvězdy jen proto, že se na film celkově dalo i dívat a Teri Polo je vcelku pěkná herečka. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Mrtví mezi námi je výborným televizním hororem, který skvěle pracuje s napětím, hudbou a způsobem vyprávění. Herci jsou až na pár výjimek výborní a závěr je překvapivý. Tvůrci skvěle předvedli, jak si při natáčení nízkorozpočtového hororu poradit se speciálními efekty a maskami a přesto, že je na filmu vidět, že se nejedná o nadupaný horor plný krve a vynikajících děsivých triků, tak hororového fanouška nenudí a některé, jako jsem třeba já, nadchne. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama