Reklama

Reklama

Půlnoční polibek

  • USA In Search of a Midnight Kiss (více)
Trailer

Los Angeles, 31. prosinec. Wilsonovi je 29 let a právě končí nejhorší rok jeho života. Ve městě je nový, nemá holku, nemá ani plán na večer. Touží se zamknout uvnitř svého bytu a zapomenout, že silvestrovská noc existuje. To vše jen do chvíle, kdy ho kámoš Jacob přesvědčí dát si inzerát na internet. Odpoví mu Vivian, dívka pevně rozhodnutá políbit o půlnoci svého pana Pravého…

Začíná nesmírně komická, chaotická a dojemná procházka ulicemi Los Angeles. S prřibližující se poslední hodinou roku čeká za každým rohem uprřímný černý humor i lehce zranitelné city… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (118)

swed 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by to dopadlo, kdyby scénář k Linklaterovu "Před úsvitem" režíroval Woody Allen a o druhou polovinu své režisérské sesle by se dělil s rozměrným pozadím Judda Apatowa. "Půlnoční polibek" klade důraz na sílu okamžiku, dává příležitost neokoukaným tvářím (obsazení hlavní dvojice se nadmíru povedlo) a upomíná na nezávislou scénu. Příběh není tím, co by výrazněji překračovalo rámec zaběhnutých standardů, tím podstatným jsou postavy a dialogy, díky nimž ve mě film zanechal hluboký dojem. 9/10 ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

L. A. poslední den letoška. Nikdo nechce být sám. Spousta věcí začíná, vypadají nádherně, spousta věcí končí, vypadají beznadějně. Jak jsi na tom Ty ? Lidé se hledají, aby se nakonec rozešli ? Možné to je, někdy ani prsten nepomůže. Sebevědomé setkání, zároveň také útěk a uchopení šance. Použil bych slova z jiného snímku L.A. is like...nowhere, everybody who lives here is lost... Velmi originální pojetí dává dohromady skvělou alternativu, která mně baví, i když romantiku moc nemusím. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

To blond holka ze seznamky mě málem připravila o filmový zážitek! Hned po prvních minutách, strávených v její společnosti, jsem velmi vážně uvažovala o ukončení mého trápení, jenže se mi vůbec nechtělo opustit Wilsona, i když by mu podle mého bylo mnohem líp další osamocený rok v depresi, než pokročit někam dál s arogantním kanálem bez vychování, jménem Vivien. Naštěstí blažené okamžiky, kdy dokázala zmlknout a slovo dostal její pravý opak, byly stále delší a vedly k její pozvolné proměně, kterou jsem už byla schopná akceptovat. A odměna za výdrž i důvěru ve Wilsona byla sladká. Černobílý obraz byl víc než příjemnou změnou, dokonce ani L.A. v něm nevyhlíželo lacině, spíš seriózně, jako město pro život, toulky po něm byly fajn, stejně jako většina dialogů (ale přirovnání kondomu k toaletnímu papíru jasně vede), ovšem nejlepší chvíle se dostavily, jak praví název - s půlnočními polibky - a do finále se jen vylepšovaly, abychom si nakonec do nového roku mohli všichni zahulákat "Wind of Change" :-) ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Photoshopový trápno-smiešny prcičkovský začiatok navodí trochu inú náladu, akú film naozaj má, a ihneď nasledujúce priateľské rozhovory v trojke majú svoje neobvyklé čaro. Čaro zoznámenia hlavného páru je už o niečo menšie, ale kto sa nenechá odradiť, ako sa nenechal ani Wilson, potom to je už stále iba lepšie. Aj keď je film hlavne romantický, a to veľmi príjemným štýlom, vo filme sa stále niečo deje. Nepochopil som len, načo je čiernobiely, na retro štýl sa nehrá a tak bez farby sa zbytočne stráca množstvo informácií a pocitov, trebárs aj na fotkách stratených topánok, ako hlavnej úchylky Vivian. Ďakujem za pôvodné znenie s titulkami, atmosféra LA tak neutrpela prekladom, a bezchybné výkony hercov dostali priestor aj s originálnymi hlasmi. ()

matkoulko 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov so zápletkou (ne)všedného dňa, ktorý sa vydarí len vtedy ak človek nič neplánuje. Dôraz je kladený najmä na konverzácii medzi hlavnými hrdinami, ktorých pocity postupne odhaľuje nepriamo. Scénár nám však ponúka rôzne detialy, ktoré si málo kto všimne a navyše sú tak osobné, napríklad www.lostshoeproject.com. Štýl akým je film natočený, čiernobiela ručná kamera, pridáva na pocite osobne prežitého zážitku... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Snímek šel do distribuce v barevné i černobílé verzi. (Sfinkter)

Reklama

Reklama