Reklama

Reklama

The Yellow Handkerchief

  • Austrálie The Yellow Handkerchief (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký nezávislý film pojednáva o trojici ľudí cestujúcich naprieč Louisianou, z ktorých každý si na cestu prináša vlastné trápenie. Muž, ktorý sa práve vrátil z väzenia, dospievajúci chlapec, ktorému nik nerozumie a mladé dievča, ktoré žije opusteným životom; všetci traja budú na konci dlhého putovania iní, než boli na začiatku. (MaxForValue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

uiu 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava filmu, Brett Hanson (William Hurt) je propuštěn z vězení a vydává se vstříc světu. V jedné kavárně se nezávisle na sobě seznámí s chlapcem Gordym a dívkou Martine (Kristen Stewart), s kterými se vydává v autě dál vstříc osudu. Jejich cesta je prokládána flashbacky z Brettovy minulosti a nakonec ho puberťáci vyzpovídají, proč byl ve vězení. Nemastný neslaný film, ve kterém září jen William Hurt. Na můj vkus moc naivně romanticky laděné (ústřední mladická dvojice se od začátku nenávidí, aby se nakonec do sebe zamilovali, Brett jede z vězení za svou láskou, kterou opustil). Kristen Stewart navždy zůstane ksicht emo vydeptané Belly ze Stmívání, asi nic jiného hrát neumí, než jen se ukřivděně a podivně nadrženě tvářit. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Krásný, moc krásný film. Nevím, proč jsem s ním otálel tolik let. Propojení 2 příběhů, z nichž jeden se odehrává v minulosti funguje a nikterak nenarušuje dojem bloumání jihem a hledání sama sebe. Kristen Stewart s Eddie Redmaynem jsou spolu výborní a jejich vztah přitažlivě prapodivný, tak jak se to na nezávislý americký film sluší a patří. V podobném duchu se nesou celým filmem i dialogy a často i jejich absence, kdy si postavy vystačí s úsměvy a pohledy. A to jsou pak ty momenty, u kterých skučíte blahem a jenom se tak blbě usmíváte a jste spokojení, že jste našli po dlouhé době film, který funguje, má kouzlo a má Kristen Stewart. 8,5/10 ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to velice příjemné, klidné, plynne to tak nějak samo a v poklidu to i skončí.....Moc se mi líbil pohled člověka, který vyšel jako bývalý vězeň z vězení a seděl v obyčejném bistru a sledoval vše kolem....To, co je pro nás zcela běžné a každodenní...Ten jeho pohled - to mám vyryté pomalu v paměti...To vnímání okolí a té svobody!! Je to hodně zajímavě obsazené a celou čtveřici mám velice ráda :) :) Jak tu bylo několikrát zmíněno - je to velice příjemné :) Má to krásně rozvržený děj, je tam překvapení a i zápletka, kdy se žena nechtěla vázat a velká rozhodnutí, která ovlivní mnoho lidí kolem...- to se mi moc líbilo...Závěrečná scéna se žlutými "šátky" - ta scéna je beze slov, ale je krásná. Je to přímo ochromující a je to jeden z nejkrásnějších "romantických závěrů", co jsem kdy viděla.... ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Má to pěknou atmosféru, docela obstojný scénář a pár zajímavých scén, ale i když to rozhodně není špatné, jako celek to na víc než průměr prostě nevidím. Ono je to hlavně tím, že mi ty postavy nepřišly dostatečně výrazné (a co se týče postavy ztvárněné Kristen Stewart, tak i nedostatečně vykreslené) a on ten film na nich stojí a padá, takže se pak není čemu divit, že z toho žádný větší dojem nemám. Neřeknu vám přesně, kde se stala chyba, ale i když je tohle přesně ten typ road movie, který mám ze všeho nejradši, tak v tomhle případě ani nevím, kolik si z toho časem budu pamatovat. Je to docela fajn, ale možná až moc americké a možná to to tak v mých očích sráží do průměru... 3* ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se The Yellow Handkerchief vcelku "bála". Myslela jsem si, že to bude stupidní romanťárna, která ničím nezaujme. Opak byl ale pravdou, obě dějové linky byly svým vlastním způsobem zajímavé a skvěle si budovaly atmosféru. Většinou sice romantické konce nenávidím, u The Yellow Handkerchief jsem jej ale vyloženě vyžadovala. Herecké výkony skvělé, Eddie i Kristen se do svých rolí hodili jako nikdo jiný. Sem tam se možná nějaká chybička našla, celkově ale nemůžu hodnotit jinak než pěti hvězdičkama. Opravdu hezky natočený film. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Jedna ze scén se natáčela ve městě Plaguemine. Konkrétně, kdy je William Hurt propušten po zadržení na policejní stanici a přechazí přes železniční koleje k autu, kde na něj čekají Eddie Redmayne a Kristen Stewart. (zacharo)
  • V rámci prípravy na úlohu strávil William Hurt noc v Lousianskej štátnej väznici, ktorá je skôr známa pod názvom Angola. (Sufferer)

Reklama

Reklama