Reklama

Reklama

The Yellow Handkerchief

  • Austrálie The Yellow Handkerchief (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký nezávislý film pojednáva o trojici ľudí cestujúcich naprieč Louisianou, z ktorých každý si na cestu prináša vlastné trápenie. Muž, ktorý sa práve vrátil z väzenia, dospievajúci chlapec, ktorému nik nerozumie a mladé dievča, ktoré žije opusteným životom; všetci traja budú na konci dlhého putovania iní, než boli na začiatku. (MaxForValue)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Tred2 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem zavadil o snímek z "druhé řady" (nezávislý) a jsem velmi mile překvapen. Příběhu tří lidí na cestě do New Orleans, jenž se jen čistou náhodou sešli tak jak se sešli určitě dominuje William Hurt, který mi potvrdil, že stále zahrát umí. Co pro mě ale bylo nečekané je sekundující dvojice Redmayne-Stewartová, kteří zahráli svoje naprosto přesvědčivě, tak že jsem ze snímku dostal ten správný pocit, jakože to vše se opravdu děje. Co se režie týče tak si také stěžovat nemůžu + jak u slušných road movie bývá zvykem dostali se i pěkné zaběry krajiny. Prakticky jedina slabina filmu je scénář, který je možná až zbytečně "jednoduchý" (rozumějte konec a podstata celé zápletky). Každopádně podobné filmy jsou důvod proč nezavislé filmařině nezavírat vrátka :-). (hodnocení 78% je dle mého přesné) ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Možné Spoilery. Eddie je fešák a umí hrát i když tady teda hraje pošuka no. Kristen je strašná, opravdu v každé roli se tváří úplně stejně, stejné chování, ta se snad vůbec nepřizpůsobuje postavám, začínám ji pomalu více nesnášet než Angelinu Jolie a to je co říct. A William tak k tomu nevím, co bych řekla, ale prostě hodně dobře zahrál životem zkoušeného propuštěného vězně - btw. celou dobu jsem čekala, co teda udělal, protože v rámci těch flashbacků to vypadalo, že ji zabil, ale nakonec se z něj vyklubal dobrák. Asi jedna z nejdivnějších road movie, co jsem viděla a rozhodně hrozně pomalu plynula, ale na On the road to svou nudností fakt nemá. Tohle je výrazně lepší snímek. Jako zamyšlení o životě je to dobré, možná že i ten pomalý náboj k tomu seděl a v konečném výsledku to byl dost zajímavý snímek, ale i tak dávám 3,5*. ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Áno, Kristen bola ako vždy lovely, Eddie zdatne ubalancoval zvláštnu "weirdness" svojej postavy, Maria opäť krásne naliehavo smutná a William - ten, ten je jednoducho GÉNIUS (už 30rokov hrá všetko rovnako ambivalentne a tým fascinujúco). ALE TEN PRÍBEH ??!! Život proste nie je pozliepaný z jednej osudovej náhody za druhou. Nečudujem sa, že snímka hľadala takmer 3roky distribútora..a ja som sa tak tešil.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Výborné americké nezávislé road movie. K takovým filmům když se člověk dostane, tak aby pomalu oslavoval. Pomalu plynoucí drama s dějem, který se nikam nehrne a který pomalounku představuje jednu postavu za druhou. William Hurt jako čerstvě propuštěný trestanec míří na jih a jelikož mu před nosem ujede jeden z mála místních autobusů, rozhodne se přijmout nabídku ke svezení od mladé dvojice. Jak se postavy pomalu poznávají, poznáváme i my je. Všichni působí přirozeně a říkám, že z Kristen Stewart jednou bude (co bude, ona už jí je) vynikající herečka, která si (až na pár finančních jistot v podobě Stmívání) téměr nevybírá špatné filmy. O Willamu Hurtovi ani nemá cenu diskutovat, to je herectví na Oskara. Zpustošené okolí New Orleans překvapivě není skoro vůbec zpustošené, to jsou spíše životy a příběhy všech tří hlavních postav. Chce se mi vstát a režisérovi zatleskat. Prosím více podobných filmů. Udayan Prasad si mě získal a na jeho další filmy se nesmírně těším. ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

Toto je tedy pro mě pořádné překvapení. Nejen že jsem od filmu vůbec nic nečekal, ale když se k tomu přidá i nezajímavý herec v hlavní roli (jen pro mě, samozřejmě) a to, že Road movie si cestu k mé oblibě rozhodně nikdy moc nenašla (tedy vůbec), tak je výsledek, dá se říct až ohromující. Radost pohledět, to, co se celý film odehrávalo mezi Kristen a Eddiem... No já byl prostě celý film unesen. Nejvíce tomu asi napomohla právě postava Eddieho, která mi byla neuvěřitelně sympatická a celý film jsem hrozně fandil. Perfektní, absolutně perfektní. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • V rámci prípravy na úlohu strávil William Hurt noc v Lousianskej štátnej väznici, ktorá je skôr známa pod názvom Angola. (Sufferer)
  • Jedna ze scén se natáčela ve městě Plaguemine. Konkrétně, kdy je William Hurt propušten po zadržení na policejní stanici a přechazí přes železniční koleje k autu, kde na něj čekají Eddie Redmayne a Kristen Stewart. (zacharo)

Reklama

Reklama