Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

Lauri 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby jedna z nejrealističtějších, nejvtipnějších a nejúžasnějších věcí, jaké jsem v životě viděla.. To, co dokáže jeden člověk se skleničkou v ruce, cigárem v puse a prořízlou tlamou se jen tak nevidí. Po Black books, v čele s Dylanem, jsem si nemyslela, že uvidím něco lepšího s ním. A ona hned takováhle pecka..:D Naprostá kopírka Bernarda.. cynická, rejpavá, vtipná.. Dylan Moran je borec nejvyššího kalibru.. A zase se mi potvrdila věc, kterou pořád dokola opakuji už nějakou dobu.. Britové prostě rozsekávají a rozmetávají vše okolo sebe.. Moc se těším na další jeho představení.. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších stand-up comedy jakou jsem měl možnost vidět. Dylan se v projevu jako obvykle hodně stylizuje (?) do charakteru Bernarda Blacka, což je rozhodně dobře, protože je to charakter vskutku zbožňováníhodný (ať žijí konzervativní nihilisti!), na druhou stranu by mě docela zajímalo, jestli by měl tak nadaný komik v repertoáru ještě jiné smíchopudné zbraně. Některé kanóny které tady vytáhl jsou však dostatečně masivní, aby vám takhle nesmyslné šťouralské otázky vyhnaly z hlavy a udělaly vám z bránice cukající se řešeto... Takže neváhejte a vyslechněte si Dylanovy "zasvěcené komentáře" na účet rasismu, rapu, Enyi, irských médií, Francouzech, nábožentví či alkoholu... ;) 90% ()

Reklama

Vrata88 

všechny recenze uživatele

Člověk až žasne jak se někteří jedinci dokáží vydělávat na živobytí. Někomu dokonce stačí jen nevymáchaná pusa a odvaha postavit se před publikum v divadle, vypít u toho několik sklenek vína a vykouřit pár cigaret. Na rovinu přiznávám, že mám rád snad všechny druhy humoru a ten anglický patří k mým nejoblíbenějším. A také přiznávám, že Dylana obdivuji, obdivuju tu jeho schopnost si takhle dopředu připravit monolog dlouhý půl druhé hodiny, obdivuji tu schopnost dokonalého projevu toho monologu, obdivuji jeho smysl pro humor, obdivuju ten jeho přehled a schopnost mluvit skoro o všem. Ze začátku jsem teda moc nechápal, čemu se to publikum směje, až jsem měl chvílemi nutkání vystoupení vypnout jenže u Moranových stand upů je ta výhoda, že když se vám dané téma nelíbí, tak záhy přijde jiné, on totiž snad každých deset minut téma mluví o něčem úplně jiném. Každé téma je naplněná jeho osobním názorem na věc, chvílemi na mě jeho výstup působil jako kázání. No a díky tomu jsem se i já za nějakou chvíli naladil na tu správnou vlnu a zbytek výstupu jsem si užíval. Asi nejlepší mě jako zarputilému odpůrci rapu přišla ta část, kdy Moran narážel na dnešní hudbu. Mě se to líbilo, asi by mi nevadilo si ho poslechnout naživo. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Pomozte mi, nemám o sobě ponětí.......... CITÁT - A víte, že je to znak rozkvětu venkova a rozvoje měst, když si tam nemůžete dovolit žít ? Lidi říkaj : Ano dobře se mi tam dojíždí, žiju na protějším ostrově......... Dylanům všeobecný humor mě celkem baví. Například ty jeho pasáže o kouření, drogách a ředkvičkách. O tom, že on nedroguje a když chce prožít závrať stačí, když se v jeho věku jen rychle postaví ze židle - a je to. Je to bavič a mě prostě baví. Toto setkání je v Dublinu. ()

Dovlatovka 

všechny recenze uživatele

I na téhle show je vidět, že Black Books je Moranovo dítě...humor podobný, občas dost drsný, občas roztomilý a okouzlující. Během dvou hodin stihne Moran po vzoru Pythonů urazit několik skupin lidí a přitom být k sežrání. Smějete se nahlas a pořád přemýšlíte, jestli v těch jeho vlasech nežijou nějaká zvířátka:-) ()

Zajímavosti (2)

  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)
  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)

Reklama

Reklama