foto

Mark Heap

  • nar. 13.5.1957 (63 let)
    Kodaikanal, Tamil Nadu, Indie

Biografie

Tento anglický herec a komik, který je známý především z televizní tvorby, se narodil 13 května 1957 v indickém městě Kodaikanal. Se svojí kariérou začal ještě v osmdesátých letech jako člen kočovné společnosti předvádějící středověké a raně moderní divadlo. Postupem času se odhodlal vyzkoušet herectví před kamerou.

Po počáteční minirolích se dostal do slavné herecké skupinky čítající takové osobnosti jako Simon Pegg nebo Nick Frost. Jejich první setkání bylo na place televizního komediálního seriálu VELKOVLAK, který zaznamenal velký úspěch u televizních diváků po celé Velké Británii. Souboje v zírání a další až "montypythonské" vtípky diváky velmi nadchly. Po epizodní roli v HOW DO YOU WANT ME přišla další velká role pro Marka v televizním seriálu SPACED, kde hrál paranoidního a výstředního malíře Briana. Po dvou sezónách seriál skončil a Mark nezahálel a objevil se v seriálů JAM Christophera Morrise, známého ze seriálu IT Crowd kde hrál postavu šéfa společnosti. Po šesti epizodách seriál JAM skončil.

Mark Heap nevystupuje pouze v televizi, jako filmového herce jste jej mohli vidět ve snímku JAK NA VĚC s Hughem Grantem, kde hrál učitele ve škole, nebo ve filmu KARLÍK A TOVÁRNA NA ČOKOLÁDU v roce 2005. Svojí třetí tvář jako profesionální komik ukázal po boku Dylana Morana v záznamu jeho show DYLAN MORAN: MONSTER.

V poslední dekádě se přestal věnovat jenom natáčení televizních seriálů a překvapivě přešel i do oblasti nekomediálního filmu. Ve víceméně malých rolích hrál v snímcích VZPOMÍNKY CASANOVY nebo ve filmu Woodyho Allena SÓLOKAPR. Nadále však účinkoval i v televizi a zahrál si roli Dr.Alana Stathama v seriálu GREEN WING a dalších seriálech.

Richard "Rssa" Maschtowský

Herecká filmografie

Filmy

2018 Killer Weekend
The Midnight Gang (TV film)
2017 Maigret a drahoušek z Montmartru (TV film)
Maigret a noc na křižovatce (TV film)
2016 Maigret a případ mrtvého muže (TV film)
The Comedian's Guide to Survival
2015 We're Doomed! The Dad's Army Story (TV film)
2013 U Konce světa
2012 Is This a Joke?
2011 Holy Flying Circus (TV film)
2010 Lizzie and Sarah (TV film)
2007 Hvězdný prach
Slečna Marplová: V hotelu Bertram (TV film)
The Big Fat Anniversary Quiz (TV film) - a.z.
2006 Sólokapr
2004 Calcium Kid
Tunnel of Love (TV film)
2003 Doktor Martin a legenda o Cloutie (TV film)
2002 Ant Muzak
Jak na věc
2001 Brass Eye Special (TV film)
1997 Bláznivá nemocnice (TV film)
Bring Me the Head of Mavis Davis

TV seriály

2020 The Trouble with Maggie Cole (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Páteční večeře (TV seriál)
Epizoda 6 (S06E06)
Epizoda 5 (S06E05)
Epizoda 4 (S06E04)
další epizody (6)
2019 The Comedy Years (TV seriál)
2018 Zpupný krákal (TV seriál)
Epizoda 6 (S03E06)
Epizoda 5 (S03E05)
Epizoda 4 (S03E04)
další epizody (6)
The Team (TV seriál)
Episode 8 (S02E08)
Episode 7 (S02E07)
Episode 6 (S02E06)
další epizody (8)
Páteční večeře (TV seriál)
Wilson (S05E06)
The Violin (S05E05)
Lord Luck (S05E04)
další epizody (6)
2017 Městské legendy (TV seriál)
Zpupný krákal (TV seriál)
Christmas Special: A Christmas Crow (S02E07)
Sweet Sorrow (S02E06)
Beware My Sting! (S02E05)
další epizody (7)
2016 Zpupný krákal (TV seriál)
Milosrdenství (S01E06)
Co je to kurňa za člověka? (S01E05)
Láska není láska (S01E04)
další epizody (6)
Endeavour (TV seriál)
Coda (S03E04)
Páteční večeře (TV seriál)
For Sale (S04E06)
The Funeral (S04E05)
The Pyjamas (S04E04)
další epizody (6)
2014 Páteční večeře (TV seriál)
The Big Day (S03E06)
The Piano (S03E05)
The Anniversary (S03E04)
další epizody (6)
Smrt v ráji (TV seriál)
The Early Bird (S03E06)
Miranda (TV seriál)
Opona padá (S04E02)
2013 Heading Out (TV seriál)
Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Duch panského domu (S16E01)
2012 Páteční večeře (TV seriál)
Vánoce (S02E07)
Myš (S02E06)
Jogurty (S02E05)
další epizody (7)
Indický lékař (TV seriál)
The Source (S02E05)
Quarantine (S02E04)
The Miracle (S02E03)
další epizody (5)
2011 Páteční večeře (TV seriál)
Rande (S01E06)
Mercedes (S01E05)
Šaty (S01E04)
další epizody (6)
Špion (TV seriál)
Misfits: Zmetci (TV seriál)
Epizoda 8 (S03E08)
Z Lark Rise do Candlefordu (TV seriál)
Epizoda 6 (S04E06)
Epizoda 4 (S04E04)
Epizoda 3 (S04E03)
další epizody (5)
2010 Svobodný otec (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
The Great Outdoors (TV seriál)
Miranda (TV seriál)
Chovej se normálně (S02E05)
Z Lark Rise do Candlefordu (TV seriál)
Epizoda 12 (S03E12)
Epizoda 9 (S03E09)
Epizoda 8 (S03E08)
další epizody (10)
2009 Cast Offs (TV seriál)
Desperate Romantics (TV seriál)
Z Lark Rise do Candlefordu (TV seriál)
Epizoda 12 (S02E12)
Epizoda 11 (S02E11)
Epizoda 10 (S02E10)
další epizody (11)
2008 Z Lark Rise do Candlefordu (TV seriál)
Epizoda 1 (S02E01)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 9 (S01E09)
další epizody (11)
Skins (TV seriál)
Everyone (S02E10)
2005 Vzpomínky Casanovy (TV seriál)
2004 Green Wing (TV seriál)
2002 Look Around You (TV seriál)
2001 Happiness (TV seriál)
Spaced (TV seriál)
Leaves (S02E07)
Dissolution (S02E06)
Gone (S02E05)
další epizody (7)
2000 Jam (TV seriál)
The Strangerers (TV seriál)
1999 Spaced (TV seriál)
Ends (S01E07)
Epiphanies (S01E06)
Chaos (S01E05)
další epizody (7)
1998 How Do You Want Me? (TV seriál)
Kiss Me Kate (TV seriál)
Stressed Eric (TV seriál)
Velkovlak (TV seriál)
1997 Brass Eye (TV seriál)
1994 How High the Moon (TV seriál)

Dokumentární

2007 Hitler: The Comedy Years (TV film) - a.z.
2004 Dylan Moran: Monster (TV film)