Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve vizuálně zdařilém režisérském debutu herce Fabrizia Bentivoglia Nech to být, Johnny! sledujeme životní osudy mladého muzikanta z italské Caserty. Píše se rok 1976, Faustino právě dokončil školu, a aby unikl povinné vojenské službě, musí prokázat, že je jako kytarista zaměstnaný a že na jeho výdělku závisí živobytí jeho ovdovělé matky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film má bezesporu působivou atmosféru, která dokonce připomíná italské filmy ze 60. let. Příběh mladého kytaristy a dalších muzikantů se mi dlouho líbil, ale nakonec prostě nevěděl, kdy skončit. Autoři to chtěli zřejmě natáhnout na obvyklou celovečerní stopáž, ale tenhle film měl být minimálně o dvacet minut kratší. Aspoň, že Valeria Golino vypadá pořád stejně dobře. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Skoda, ze z tak atmosfericke podivane se po par desitkach minut stava malinko nudna zalezitost. Ale i presto ma moje sympatie. Italie pulky sedmdesatych let a mlady rocker v promenadnim, lazenskem orchestru o generace starsich hudebniku... to ma neco do sebe. Jeden z tech lepsich snimku MFFKV 08. ()

bassator

všechny recenze uživatele

43rd KVIFF 2008 - VARIETY CRITICS´ CHOICE - Dny Kritiků Variety, AUDIENCE AWARD - Divácká cena deníku Právo (Divácká cena: 1234) - 1.88/160 ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

V poslední době si podezřele často říkám: Tady by to mělo končit. Film ale, bohužel, pokračuje dál, čímž zpravidla úplně zkazí dojem ze všeho předchozího. To přesně se stalo i tentokrát. Poslední část je utahaná a podle mě naprosto zbytečná. Nebýt toho, jde o milou a celkem úsměvnou podívanou s povedeným koncem. ()

Reklama

Reklama