Reklama

Reklama

Noc a den

(festivalový název)

Obsahy(1)

Ve svém osmém filmu jihokorejský autor Hong Sang-soo opět pojednává o frustracích, chtíči a sebereflexi příslušníků moderní dospělé generace, ale opustil svůj typický vyprávěcí systém dublování událostí. Namísto něj volnou deníkově epizodickou strukturou sleduje osudy vykořeněného Korejce v Paříži. [43. MFFKV 2008] (oficiální text distributora)

Recenze (9)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Túlanie uličkami Paríža. Sny, čo pripomínajú realitu. Ženy a rôznorodé túžby a zároveň samota. Noc a deň je ďalší z Hongových prienikov do neľahkého emocionálneho sveta umelcov. Slávny a úspešný byť nevedia. A ak aj hej, tak emocionálne sa jedná o nevyrovnané trosky. Aj napriek tomu, že sa jedná o režisérov zatiaľ najdlhší film, je jeho dynamika navlas rovnaká, ako v jeho predchádzajúcich príbehoch. Pri správnom nastavení sa tak nedostaví nuda, ale dlhá úvaha o stave skutočných emócií. O klamstvách, umení, láske a žiarlivosti. Dráma je naznačená alebo vyrozprávaná, nikdy nie priamo ukázaná. Omnoho viac ide režisérovi o až nudné plynutie jednej životnej etapy, bez výraznej predzvesti v niečo lepšie. Hongových hrdinov mám rád, hoci nie vždy im rozumiem. Sprostredkovávajú mi ale pohľad na pocity, ktoré mi nie sú až tak neznáme, hoci priamu skúsenosť s nimi, našťastie, nemám. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Noc a Den aka Nuda v Paříži aka nezapomenutelný filmový zážitek zasvěcující do pravých tajů Karlovarského filmového festivalu. Aneb dvou a půl hodinová cesta ( do pekla ) přes minové pole dialogové vaty k jedné skryté symbolice s permanentní myšlenkou na sebevraždu. Inspirativní a sebezničující zároveň. Plakát mluví za vše. Espace Dorleans experience. ()

Reklama

Ceres 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se stopáže, ale opět jde o další kvalitní film od Honga, protože celou dobu jsem se dobře bavil. Hong používá jiný přístup, pro někoho nepřijatelný, či nepochopitelný, ale krásně se v jeho přístupu krystalyzují Korejské povahy. Tento film má všechno, absurdní vysvětlení útěku do Paříze, chování Korejců v zahraničí, lhaní, i klasické sex-addict chování, které se vždy prolína v Hongově tvorbě. Bravo, je to skoro dokonalé. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Panenko na nebi, tahle artovka natřískaná banálními dialogy a plochými postavami v čele se "songkanghoovsky" netečně se projevujícím hrdinou, má bezmála dvě a půl hodiny! Ještěže je tu pro korejský film exotické prostředí Paříže a malý pohled na místní korejskou komunitu... Podobné uspávačky by se od deseti večer pouštět neměly. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama