Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh chudé tovární dívky Marian (Joan Crawford), která je odhodlaná dosáhnout lepšího života i za cenu společenského poklesku: stává se milenkou úspěšného advokáta Marka Whitneye (Clark Gable). (šubelinka)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Crawford-ova ako tovarenska robotnicka, ktora dufa v lepsi zivot v lepsej vyssej spolocnosti.  A sla na to  cez Clarka Gable-a pozeram. 55 % ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Joan Crawfordová je nejlepší herečkou své doby, a bez ohledu na ní. Scénář napsaný na základě divadelní hry Edgara Selwyna, je však době dost poplatný. Joan Crawfordová v něm sice jako obvyke vynikne; snad ještě slavnější Clark Gable se v něm však zcela ztrácí (i jeho dikce mi přišla nepříjemná). Tovární dělnice avansuje díky červenoknihovnickému vztahu s bohatým advokátem a pozdějším gevernérem do nejvyšších společenských kruhů, v nichž se nakonec uchytí i legálně (sňatkem). Prostředí a dialogy jsou toho typu, který mě spíš odpuzuje než okouzluje. Joan Crawfordová je jediný herec (jak víte, čeština dosud rozumí pod mužským rodem obě pohlaví), který hrál ve dvou filmech se stejným názvem ("Possesed", 1931, 1947), do češtiny různě překládným. ()

Reklama

Reklama