Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v New Yorku v 90. letech 19. století. Lady Lou (Mae Westová) pracuje v salonu a stýká se tak s mnoha muži pochybné pověsti. Seznámí se s mladíkem, který se jí představí jako Captain Cummings (Cary Grant v jedné ze svých prvních rolí), vedoucím pobočky Armády spásy v sousedství. Ukáže se ale, že Cummings sehraje důležitou roli nejen v životě Lou, ale i všech mužů ze salónu. (ČSFD)

(více)

Recenze (22)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, čo všetko dokázalo kedysi pohoršiť americké orgány. Ale nakoniec je iba dobre, že sa tvorcovia museli krotiť a namiesto opĺzlostí ponúkali dvojzmysly a tá telesná odtiahnutosť skôr zvyšovala sexuálne napätie. Tak je to aj v tomto svižnom a rýchlom filme, kde je v každom zábere nejaká iná dvojica až trojica protagonistov zo zaujímavého panoptika podsvetia, ktorí sa tak pravidelne striedajú na plátne. Mae West podľa mňa nebola krásna žena, takže fakt, že bola obletovaná sa dá prisúdiť viac jej charizme a sebavedomiu. Len mi k nej Cary Grant vôbec nesedí. Feministický charakter snímku je ľahko napadnuteľný tým, že ide o to ukázať femme fatale mužskému divákovi a vzbudiť jeho túžby a záver je už čisto návratom k patriarchátu. Na druhú stranu ani dnes nie je ženská postava ako hlavná hrdinka filmu tak frekventovaná, v tomto bol klasický Hollywood revolučný a čerpá sa z neho dodnes. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Táta měl rád Mae Westovou a já ji mám rád ještě víc, trošku parafrázuji píseň Hany Hegerové, ale je to tak! Bez ní by byl tento film jen zvláštní parodií, i přes to, že tuto hru napsala, ale s ní má děj neuvěřitelný spád a pohled na Mae mě fascinoval a dále fascinovat bude. Krásně nostalgické připomenutí hollywoodské superstar. ()

Reklama

JimiH 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut mě hlášky Mae Westové bavily, ale... s tím jak se většina tohoto filmu nesla v tomto duchu se dostavila nuda... nemluvě o pěkně hloupé zápletce s opravdu divným koncem. A uznávám, že pro někoho byla Mae West určitě atraktivní žena, ale stylizace do sexbomby je opravdu přepísklá... Díky bohu za ještě stydlivého Caryho Granta... ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"They say money talks, but this can only whisper."     Komédia zaradená medzi 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete (nominovaná aj na Oscara), na ktorej nevidím také kvality, ktoré by ju stále radili do tejto vybranej spoločnosti. Ten mohutný úspech u divákov i kritikov je pre mňa dosť nepochopiteľný, zrejme ide o akýsi lokálny americký fenomén. Na tomto diele s motívom konfliktu lascívnej vyzývavosti a náboženského konzervatizmu, s plytkým scenárom i postavami, ma zaujali iba dve veci - dobové piesne a zopár vtipných replík ("You know ever since I sang that song, it's been haunting me." "It should haunt you. You murdered it."). Za zmienku ešte stojí výskyt mladého Caryho Granta, ktorý je ako nageľovaný, zmaľovaný panáčik doslova na nepoznanie (obzvlášť, keď ho človek pozná najmä z jeho podstatne starších rolí, keď ešte ako 60-ročný hrával donchuana). Dosť nepríjemným zjavom je pre mňa hlavná predstaviteľka Mae West s tým jej čudným nosovým hlasom (a spevom) a podivným úškľabkom. To, čo v 30. rokoch pripadalo ľuďom príťažlivé a provokatívne, je už dnes úplne mimo misu.     "Well, surely you don't mind my holding your hand." "It ain't heavy. I can hold it myself." ()

Chung 

všechny recenze uživatele

Některé filmy, které vznikly předtím, než se začal důsledně vymáhat Haysův kodex, jsou z pohledu dalšího vývoje Hollywoodu naprosto neuvěřitelné. Jen o pár let později už by byl tak silně sexuální tón filmu nemyslitelný. Westová je úplně úžasně bizarní a Grantovi to v černé uniformě sluší jako málokdy jindy, ale zejména kvůli dost samoúčelnému scénáři je jen dobře, že film skončí dřív, než se stane nezáživným. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (15)

  • Film přišel tehdy na riskantních 200 000 dolarů, ale vydělal více než dva miliony jen za první tři měsíce promítání v Americe, čímž se stal jedním z finančně nejúspěšnějších a nejziskovějších titulů, jaké Hollywood kdy vyprodukoval. (Pavlínka9)
  • Průpovídky Mae West v tomto filmu vedly ke vzniku kodexu pro filmovou produkci. (Pavlínka9)
  • V Atlantě byl snímek rovnou zakázán, totéž se stalo v Rakousku, Austrálii a Finsku. V dalších státech jako Maryland, New York, Ohio se spokojily s vystříháním scén (např. dvojsmyslné písně apod.). (Zetwenka)

Reklama

Reklama