Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během 20. let minulého století dosáhla ve Vietnamu vlna nevole vůči francouzským kolonistům svého kulminačního vrcholu. Hnutí odporu bylo zformováno, čas zbývající do začátku prvních ozbrojených rebelií odkapával stále rychleji. A Francouzi pochopili, že jejich poslední šancí, jak odvrátit devastační střet, je začít využívat skvěle vycvičených, bojová umění ovládajících tajných agentů, kteří proniknou do buněk rezistence a rozloží je zevnitř. Lidí, jako byl Le Van Cuong. A právě jemu nyní připadá úkol pomstít smrt vysokého francouzského důstojníka vraždou jednoho z hlavních vůdců rebelů. Cuong ale přijímá tento úkol se smíšenými pocity. Ačkoli prošel francouzským vzděláním, stále se cítí být kdesi v hloubi duše Vietnamcem a především už nestojí o to prolévat další krev rodného lidu pro pochybné ideály svých chlebodárců. Během setkání s rebelovou dcerou Vo, do níž se brzy zamiluje, se pak tyto jeho vnitřní rozpory ještě více prohloubí. Zvítězí láska, nebo smysl pro povinnost? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

tombac 

všechny recenze uživatele

Příběh, jenž není jen chabou výplní mezi poutavými martial arts scénami, sympatičtí herci, jeden "vyztužený" záporák, snímek formálně na úrovni a moje velká spokojenost, poněvadž zdatného konkurenta lepším thajským a hongkongským bojovkám jsem od Vietnamců věru nečekal. Divím se, že Johnnyho Nguyena jsem doteď viděl kopat jen na malém prostoru v Tom Yum Goongovi (kde to alespoň Tonymu chvilkově osladil), jelikož jeho techniky nohou jsou parádní. Jeho filmová parťačka - vietnamská Zhang Ziyi - za ním moc nezaostává a tři borci mu řádně zatopí, takže tu máme kvalitní bojové sekvence se slušnou replayabilitou, proto hodnocení tohoto náplní tradičního asijského nacionalistického filmu zaokrouhluji nahoru. 7/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Návrat diasporních filmařů do Vietnamu v novém tisíciletí přináší precizní mix historického eposu a bojového filmu s národně-buditelskou rovinou, jakou popularizoval a poprvé k dokonalosti dovedl Bruce Lee. "Rebel" tematizuje národní identitu nejen tím, že poprvé v historii činí spektakulární atrakci z vietnamského bojového umění vovinam, ale také celým vyprávěním, které jeho dílčími motivy. ___ Více v recenzi na Rejže.cz. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Obvykle filmy o rebelech moc nemusim, ale tohle má velice jednoduchou příběhovou linii, která nenudí a co je hlavní, dává vcelku velkej prostor pro souboje a v nich je Johnny Nguyen neuvěřitelně hustej akrobatickej masér, skoro jak Tony Jaa, obzvlášť jeho kopy jsou excelentní a řeže tam ty francouzský i vietnamský zmetky naprosto ultimátně a krom toho mu ještě zdatně sekunduje Thanh Van Ngo, u který taky nemůžu říct, že by je nějak zrovna šetřila a její bojový kousky se leckdy vyrovnaj i Nguyenovi. No a jakej bude závěr snad ani nemusim zmiňovat, prostě 20ti minutová mega rubačka, ve který si to vyřídí dva největší borci z filmu a je to fakt nádhera, kterou sem si královsky užil ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film z vietnamskej produkcie. Má zaujímavý príbeh o agentovi, ktorý sa v čase francúzskej nadvlády vo Vietname rozhodne pomôcť zajatej rebelke a uniknúť s ňou k jej skupine. So spracovaním som spokojný, síce tempo filmu je pomalšie a niektoré scény mi prišli trochu zbytočné, ale celkovému príbehu to neprekáža a dej ma celý čas dokázal zaujať. Akcie je tu dosť a je veľmi dobrá. Súboje majú dobrú choreografiu, vyniknú v nich schopnosti zúčastnených, hlavne Johnnyho Nguyena, ale ani jeho spoločníčka za ním moc nezaostáva a sú aj kvalitne natočené, aj ked´ občas sa v nich nájde nejaký nie práve najlepšie zvolený strih, ale som spokojný. No v porovnaní s modernou thajskou tvorbou, na ktorú sa na prvý pohľad dosť podobajú pôsobia omnoho chudobnejšie, nielen, že sú kratšie a s menším počtom zneškodnených ľudí, v tomto skôr pripomínajú americké filmy, ale hlavne majú málo nezabudnuteľných alebo drsnejších momentov, čo je škoda. Ale aj tak je to stále výrazný nadpriemer. A okrem súbojov sa tu ešte nájdu aj celkom slušné prestrelky alebo rôzne úniky. Najviac sa mi páči záverečná akcia pri vlaku, súboj v lese alebo všetka akcia z prvej tretiny filmu. S hereckým obsadením som spokojný, síce až na hlavného hrdinu sú pre mňa všetci neznámi, ale hlavné duo funguje výborne a sú tu zaujímaví záporáci. Réžia a technická stránka sú veľmi dobré, kvalitná kamera, zaujímavé prostredia filmu, tu je všetko v poriadku. Som spokojný, žiadny nový kult to síce nie je, ale fanúšika bojových umení poteší. Objektívna kvalita filmu- 68%, film sa páči mne na 75%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle byla strašně utahaná romance na druhou, která ale měla pár hodně solidních bojových scén, jenže jak to tak bejvá, neskutečně to zazdil příběh a taky dost neznalost historie Vietnamu. Rebel je můj Vietnamský film co vidím, a rád se kouknu na něco co neznám a co mě dokáže překvapit, minimálně kulisama, které nemám šanci vidět jinde než v cestopise. Jenže tady je dost zásadní problém v tom, že já vlastně ani nevím proč a za co bojují. Trošku se mi to splejvá a celkově mi to nepříjde nijak úžasný. Zas tak špatný film by to ale nebyl, kdyby těch bojůvek tam bylo víc ty totiž byly hrozně efektivní a stylové, až jsem na to občas čuměl s otevřenou hubou, jenže jich furt bylo tak málo, na úkor délce, že jsem měl co dělat abych to vůbec dokoukal, každopádně jako zpestření je to více než zajímavé. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama