Reklama

Reklama

Pět měsíců a tři dny

(studentský film)
  • USA 5 months and 3 days
Krátkometrážní
Česko, 2008, 10 min

Obsahy(1)

Cvičení prvního ročníku Katedry režie FAMU. Zadání: Krátký film natočený na omezené množství 16mm černobílého materiálu bez použití dialogů. (Vitex)

Recenze (8)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Dokonalost v každém ohledu a to ještě není dost výstižné. Sjíždím teď autorovy filmy chronologicky a je úžasné, jak za ty dva roky vyzrál. Jeho výmluvný-nedopovídací minimalismus tady neuvěřitelně rozkvetl. Může se zdát, že finta s černobílým obrazem (díky níž mě hned úvod filmu vrací někam k socialistickým jakože dokumentárním "aktualitám" z doby, kdy autor ještě nebyl na světě) je nefér, ale jak víme z Nebe nad Berlínem, barvy fyzicky neexistují. Tu herečku, co pojídá okurky (!!!), chci mít v topce. Dospělí herci sice zřetelně zaostávají, ale ne tak, aby to vadilo. Profesionální divák Tom_Lachtan mě opět baví. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Film s dětmi je hodně ošidný vždycky, obzvlášť když je zároveň studentský, tady, ač s vynikající hlavní dětskou postavou, která své filmové rodiče přehrála, se to prostě nepovedlo, scény kdy děti zírají do prostřed objektivu, nebo mají na sobě výraz, kdy se sami sebe (nebo někoho okolo) očima ptají, zda to zvládli správně (nebo se rovnou ptají kamery) prostě řežou do mých diváckých očí neskutečným způsobem. Co mi dost chybělo byla skoro dokonalá absence hudby, která v kombinaci s ne zrovna špičkovým ozvučením podráží atmosféru (dvakrát jsem automaticky kontroloval, jestli mi zvuk vůbec jde). Velká škoda, protože kamera i děj zvládají svou úlohu výborně a zakončení s pointou je skvostné. Bohužel průměr, který měl na víc. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Těžká nuda už od začátku, ale jsa naladěn lachtanovou "skvostnou pointou", vydržel jsem koukat až do konce. No a musím říct, že tihle mořští tvorové mají nejen velkou tlamu (aby mohli hlasitě štěkat na protivníky), ale i vynikající zrak, neb já jsem závěr filmu poznal jedině tak, že najednou začaly přes obrazovku běžet titulky. Pointa veškerá žádná. Nebo je taky možný, že lachtani jsou ve skutečnosti slepí jak krtek a jen tak kecaj. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

hmm... hloubka snímku mi zůstala utajena, takže tři hvězdy za to, co jsem pochopil, a za malou holčinu, která bude jednou možná velkou herečkou... možná. 60% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama