Reklama

Reklama

Hřmění divadla Sklep

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Jedná se o část záznamu legendárního představení kultovního souboru Divadla Sklep. Autoři se rozhodli udělat parodii na televizní pořad „Katovna", ve které se věnují kritické analýze Bible. V představení nebudou chybět ale ani písničky, skeče a především typický humor. (Česká televize)

Recenze (99)

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným recenzetům (kteří zato následně zaplatili životem), že mě upozornili na Novinku na našich knihkupeckých pultech. A tak i já jsem mohl jít obratem koupit tuto žhavou věc. Po dočtení stále přemýšlím, zda-li i Sekora bude stát zato. R.I.P. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Hřmění za mě prakticky neni co vytknout, to pásmo snad nemá slabší místa. Pro mě jeden z jasnejch sklepáckejch vrcholů. Taneček na "Cantina Band" je jedna z nejvíc WTF věcí, co znám (v tom nejlepšim slova smyslu) a Macháček jako westernovej kamioňák je parádní, i tak si ale poslední skeč stavim ještě o stupínek vejš než zbytek (čímž chci vyzvednout Katovnu, ne shazovat nic z toho před ní): Takovou koncentraci odkazů, hlášek, nápadů, absurdit a skvělejch písniček, to se fakt jen tak nevidí - a mezi českejma věcma už vůbec ne. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Nejlepší záznam divadelního představení, zřejmě z toho nejoriginálnějšího divadla. Z divadla Sklep. Bylo jen pár okamžiků, kdy jsem se nesmál nebo alespoň neusmíval. Speciální pochvalu si zaslouží Jaiří Macháček a i Tomáš Hanák, kteří jakmile otevřeli pusu, už to znělo jako vtip. "Odborné" hodnocení Bible považuji za jednu z nejoriginálnějších a nejvtipnějších scén, jakou jsem kdy viděl. "Ještě než mi skočíte do řeči, chtěl bych říct..." ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Já myslím, že je to metafora.“ ,,Já bych řek, možná že i parabola.“ ,,Já bych tomu řek, tangenciála.“ Hřmění Sklepáků je velmi povedené. Ačkoliv ze čtyř scének se mi líbily jen dvě, většinu času jsem se smál. První scénka s autíčky mi přišla asi nejhorší, neboť staví jen na otřepaném vtipu. Druhé taneční číslo s Vávrou mě ovšem srazilo na kolena, a to jen v dobrém. Tak šílený taneček jsem opravdu asi ještě neviděl! Macháčkovo country vystoupení mě přišlo průměrné, nebylo ani moc zábavné, ani moc nudné. Konečná diskuze nad novinkou knižního trhu, Biblí, je vynikající, přesně dávkovaná porce kvalitního humoru. Suma sumárum, Hřmění je sranda. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to tak krátké nebo že nevznikly další díly, protože řekněme si upřímně - koho zajímá basketbal? Jsem rád, že Hřmění není jen o analýze Bible, kterou zná snad úplně každý, ale že i ostatní scénky stojí za to. Macháčkův country kamioňák nemá chybu, tanec Davida Vávry (na Williamsovu skladbu Cantina band ze Star Wars!) je velmi podivný a vtipný a závěrečná píseň Pánbu je pán (text: Tomáš Hanák) mi málem dala ránu z milosti: "Když vlk ti ovce dáví, Když klk ve střevech máš, Když ti teče za garáž, Když ti utečou ti zprávy, Když ti nejde mariáš, On je trumf co v ruce máš..." Mimochodem víte, že existují lidé (pár jich je i tady), kteří jsou schopni se vší vážností analyzovat humor Divadla Sklep stejně urputně jako Divadlo Sklep analyzovalo Bibli? Pro Hřmění je to možná nechtěná, ale skvělá pointa. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama