Reklama

Reklama

Hřmění divadla Sklep

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Jedná se o část záznamu legendárního představení kultovního souboru Divadla Sklep. Autoři se rozhodli udělat parodii na televizní pořad „Katovna", ve které se věnují kritické analýze Bible. V představení nebudou chybět ale ani písničky, skeče a především typický humor. (Česká televize)

Recenze (99)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Já myslím, že je to metafora.“ ,,Já bych řek, možná že i parabola.“ ,,Já bych tomu řek, tangenciála.“ Hřmění Sklepáků je velmi povedené. Ačkoliv ze čtyř scének se mi líbily jen dvě, většinu času jsem se smál. První scénka s autíčky mi přišla asi nejhorší, neboť staví jen na otřepaném vtipu. Druhé taneční číslo s Vávrou mě ovšem srazilo na kolena, a to jen v dobrém. Tak šílený taneček jsem opravdu asi ještě neviděl! Macháčkovo country vystoupení mě přišlo průměrné, nebylo ani moc zábavné, ani moc nudné. Konečná diskuze nad novinkou knižního trhu, Biblí, je vynikající, přesně dávkovaná porce kvalitního humoru. Suma sumárum, Hřmění je sranda. ()

ajfelka 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděla poprvé, tak mě začátek nijak zvlášť nechytil, ale od truckera Jacka to šlo nahoru, přestože nemám v oblibě country western hudbu music. Rozbor Bible byl geniální. Dodneška si pamatuju některé hlášky, které se nedají zapomenout ("Vybli Bibli", "A přitom Hospodyně tam není ani jedna", "Chtělo by to určitou aviváž", "Dobrý večer - Dobrý večer, ahoj - Ahoj a dobrý večer", "Ta kniha je především dlouhá, a to tak dlouhá, že i kdyby byla o polovinu kratší, tak by furt byla dlouhá"). Prostě skvělý studijní materiál. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je to tak krátké nebo že nevznikly další díly, protože řekněme si upřímně - koho zajímá basketbal? Jsem rád, že Hřmění není jen o analýze Bible, kterou zná snad úplně každý, ale že i ostatní scénky stojí za to. Macháčkův country kamioňák nemá chybu, tanec Davida Vávry (na Williamsovu skladbu Cantina band ze Star Wars!) je velmi podivný a vtipný a závěrečná píseň Pánbu je pán (text: Tomáš Hanák) mi málem dala ránu z milosti: "Když vlk ti ovce dáví, Když klk ve střevech máš, Když ti teče za garáž, Když ti utečou ti zprávy, Když ti nejde mariáš, On je trumf co v ruce máš..." Mimochodem víte, že existují lidé (pár jich je i tady), kteří jsou schopni se vší vážností analyzovat humor Divadla Sklep stejně urputně jako Divadlo Sklep analyzovalo Bibli? Pro Hřmění je to možná nechtěná, ale skvělá pointa. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Bravurně vyvedená parodie nejsvatějšího ze svatých - Bible. Kdo vedle Monty Pythonů si může dovolit a zároveň dokáže se navést do zapovězených a řekl bych nedotknutelných vod? Někdo vtipný a zároveň inteligentní, který na sebe neupozorňuje (tj. není trapný). Ano, divadlo Sklep. Hoši moji zlatí, skouleli jste to náramně. A to nejsem nijak dotčen shozením Katovny, kterou jsem měl ve své době docela rád. Mohlo by vzniknout více "dílů" téhle talkshow, klidně o dost delších, milí fanoušci basketbalu by jistě tu újmu přečkali ve zdraví :) ()

Zdeňka 

všechny recenze uživatele

Geniální recenze knihy, na jejímž vydání se podle těchto pánů zasloužil jakýsi pán s vidinou obrovského zisku, který došel za nějakým pisálkem neznámým xy a bouchl mu do stolu se slovy:"Vybli Bibli!" Dozvěděli jsme se, že kniha není ani učebnice fyziky, ani kniha židovských anekdot možná může sloužit jako slepá mapka pro skautíky:-) Ještě jednou je to geniální! ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama