Reklama

Reklama

Roland Sallinger je policista z L.A., který poté, co ho postřelil a málem zabil jeho zkorumpovaný partner, byl nucen odejít ze zdravotních důvodů do důchodu. Po uzdravení ho starý přítel Connor Wells (Steph DuVall) najme jako bodyguarda pro jeho dceru Nikitu (Liezl Carstens). Roland tedy odjede do San Antonia v Texasu. Connor je bohatý podnikatel, kdysi byl také policistou a Rolandovým kolegou. Když Roland odvede Nikitu do nočního klubu, kde se má setkat se svým přítelem Masonem, všimne si podezřelého muže. Věci se seběhnou tak, že Mason Nikitu zavede do léčky a unesou ji. Roland sice několik únosců zabije, ale Nikita je i tak pryč. Dá se do jejich pronásledování, aby Connorovu dceru zachránil a ochránil. (JOJ Cinema)

(více)

Recenze (126)

Figu 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem si zpříjemnit blížící se večery nějakým novějším akčňáčkem s borcem staré školy, tak jsem pídil po těch nejlíp hodnocených a samozřejmě i po hodnocení mých oblíbenců k nim. Nejtrefnějic mi vyšly filmky Smrtící zbraň a Hlídač. Začal jsem první zmiňovanou a světe div se, já se bavil, užíval si to plnejma a měl jsem zpět toho chlapa, na kterým jsem zanechal počátky sledování akčního filmu. Proto jsem neváhal a šel i do tohoto kousku. No už z toho nejsem tak paf a už mi pár věcí vadí, vidím zde takovou tu "Vandamovsko-Lundgrenovskou" akční kuchyň novýho století, která je nedochucená a místy se nedá žrát! Ohraná písnička, která i toho nejzarputilejšího fandu nemůže ohromit. Lacinost za 50% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dýchavičná, ledabyle zrežírovaná slátanina, v níž džejárův klobouk položený na Seagalovi hlídá jistou anorektickou fiflenu. Při střelbě se komicky pohybuje ve zcela jiném kmitočtu, než zbytek osazenstva na place (Steven, ne ten klobouk), boj na tělo zabere všehovšudy 53 sekund (v nich je 106 střihů) a nakonec jednomu protivníkovi změří tep zevnitř krku, aniž by si jako kvalifikovaný senzibil umazal ruce od krve. Je to smutné, ale mistr aikida dospěl do stavu, že i zenit své kariéry už zná jen z vyprávění.. Mimochodem, všimli jste si, že jsem se zdržel už opravdu trapných poznámek na jeho fyzickou konstituci? Žádné „mělo se to jmenovat Hlídač špajzu, nebo Hlídač s kalhotami číslo 64“, žádné „zaslouží si to méně hvězd, než je počet brad hlavního představitele“, či „tenhle bodyguard by při klusu vedle prezidentské limuzíny dostal infarkt do 30 vteřin.“ Stálo mě to hodně odříkání, ale jak je vidět, udržel jsem se.. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Príchodom Brúsky Willisa a jeho Smrtonosnej pasce skončila éra hrdinu, ktorému počas celého filmu nikto nerozkope sandále a tuším začiatkom treťohôr sa prestala točiť automobilová naháňačka pred pozadím. Ak tieto skutočnosti pánko Števko, ktorého zrejme prikrmuje eMcé Donald, dodnes netuší, mohla by sa nájsť nejaká dobrá duša, ktorá mu to napíše na Facebook, inak aj naďalej budú z obézneho Seagala vypadávať hrubé bulšity určené akurát tak pre jeho skamenelých fanúšikov. 40 hamburgerov. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Starší filmy, ve kterých se objevil Seagal, patří k mým oblíbeným, ovšem postupem času se z něj stalo prasátko Steven a kvalita jednotlivých kousků šla rapidně dolů. Tohle je někdy na onom přechodu s dobrých bojových scén na zběsilý střih, máchání rukou a posléze i náhrada za dvojníka. Tady se můj kdysi oblíbený herec ještě držel, ačkoliv scénář samotný už za moc nestál a stejně tak během akčních scén někteří podali až ochotnický výkon. Pořád ale praskaly kosti, padali drsňácké hlášky a nechyběly ani pěkné ženské. Za Liezl Carstens dám jednu navíc, jinak bych to spíše viděl už na lehce podprůměrnou záležitost. Takhle dám ale klasický průměr. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Dneska večer dávali na Nova HD tenhle film a jelikož jsem ho sice před dvěma roky viděl, ale moc si ho nepamatoval, tak jsem si řekl, jdu do toho. Po pár minutách jsem však pochopil, proč jsem na něj docela zapomněl. Tenhle kousek se Seagalovi nepovedl. Má lepší filmy, i když uznávám, že Seagalovy filmy jsou opravdu jen pro skalní fandy a já se k nim v podstatě také řadím. Zkrátka toto bylo nic moc. Po druhém shlédnutí sice ponechávám 3 hvězdičky, ale po třetí se už na film fakt nepodívám. 50% // (14.9.2012) NOVA - Náhodou jsem zapnul TV a náhodou to opět vysílali. Jelikož nic lepšího nedávali, šel jsem do toho. Tentokrát jsem si říkal, že to vůbec špatné nebylo. Na Seagala určitě hodně dobrý nadprůměr. 50% z minula měním a přiznám se, že se nebudu bránit v budoucnu dalšímu shlédnutí. Prostě mi dneska film sedl. 65% (with J.) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • V scéne, kedy Nikita (Liezl Carstens) hádže do seba miešané drinky je oblečená v čiernych šatách. Lenže počas zvracania pri limuzíne ich má už ružové. (johnsnow)
  • Film se natáčel v létě 2009 ve městě Santa Fe v Novém Mexiku v USA. (ssfan)

Reklama

Reklama