Reklama

Reklama

Magie kouzla zbavená

(TV film)
  • USA Breaking the Magician's Code: Magic's Biggest Secrets Finally Revealed (více)

Obsahy(1)

Magie kouzla zbavená - dokumentární pořad v němž nás bezejmenný kouzelník provede nejstřeženějšími taji kouzelnického řemesla. Nejprve je divák seznámen, jak vypadá dané kouzelnické číslo očima obecenstva. Následuje podrobný pohled do zákusilí a vysvětlení, jak je dané kouzelnické číslo technicky provedeno. Strhující pořad o představení a následném vyzrazení těch nejstřeženějších "kouzel" si po své premiéře vysloužil řadu pozdvižení jak na veřejnosti, tak i mezi kouzelníky samotnými. Kdo je bezejmenný kouzelník a proč tajemství vyzrazuje? Tato otázka zůstavá nezodpovězena - po celou dobu vystoupení eskamotér vystupuje v masce a nepromluví jediné slovo v rámci zachování své vlastní anonymity. (FIBO)

(více)

Recenze (58)

JP84 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, jak v 90. letech snad každý měsíc běželo nějaké představení Davida Copperfielda a jak jsem si u toho celou dobu lámal hlavu, jak jen to děla. Mozkové závity mi běžely na plné obrátky, oči hledali nějaké tajné skrýše nebo lanka... a stejně bylo všechno zbytečné. A pak přišlo v létě 2000 takové nevinné přepínání televize... a po pár minutách jsem myslel, že mě budou omývat. Tak já si jak vůl celé hodiny lámu hlavu a pak se dozvím, že tajemství vjezí v malém kusu kovu nebo optickém triku. Skoro to vypadá, že ta největší kouzla jsou zároveň i nejjednodušší. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

D.Copperfield a spol. šílí, divák žasne a pokládá si otázku: "Jak jsem na to nemohl přijít sám?". Hodnotit kameru, scénář nebo jakékoliv filmařské umění je zbytečné. Nenaleznete ho. Jednoduchý a přitom geniální nápad přijít s tímto námětem děla z tohoto dokumentárního cyklu ojedinělý "tajemný" poklad a výjimečné podívání. Za zmínku určitě ještě stojí skvělý dabing P. Rímského! S úžasem pozoruji každé kouzlo a říkam si: "Hned co seženu jeřáb, vyrážim levitovat!" ()

Reklama

KoRner 

všechny recenze uživatele

Nepáči sa mi ten pohŕdavý komentár ku všetkým trikom. Nie je práve to na triku najlepšie, že nevieme ako sa to robí a špekulujeme nad tým? A nezaslúžia si ľudia, ktorí trik vymyslia (čo je podľa mňa oveľa tažšie) väčší rešpekt ako tí, ktorí ho odhalia? Tak prečo to má 86%? Tvorcovia asi zabudli, že trik sa dá stále opakovať a vylepšovať, zatial čo odhalenie je zaujímavé iba jediný raz. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Dokonalý trik mal pravdu, keď v závere filmu povedal: "V skutočnosti nechcete vedieť, ako to funguje. Chcete byť oklamaní." Je to tak- kým kúzelník kúzli a vy netušíte ako, zomierate túžbou zistiť, v čom je trik. Keď ale zistíte o čo išlo, neotvárate ústa tak, ako ste ich otvárali pri jeho prevedení. Zostáva vám len sklamanie nad detsky jednoduchým vysvetlením. Každopádne ma táto relácia bavila už pred rokmi, kedy som pozorne sledoval každý detail a zisťoval, kde je pravda. Len v konečnom dôsledku to má asi taký efekt, ako keď vám niekto 40 minút trieska do hlavy, že darčeky nenosí Mikuláš, ani Ježiško. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi dobry dokument na ktory sa ale vlastne tazko hlada nejake objektivne pravitko kedze nic podobne vlastne asi neexistuje resp. urcite neexistovalo v dobe ked vznikol. V dnesnej dobe globalneho pripojenia k sieti zvanej internet sa da vykutrat asi uz naozaj vsetko takze ak niekoho nieco zaujima ci uz je to volne pristupne alebo prisne tajne skor ci neskor to na internete objavi :D. Genialne prevedene a nasledne nie menej vynikajuco vysvetlene takmer vsetky velky iluzie sveta kuzelnikov ktori si po tomto dokumente museli trhat vsetky vlasy. Aj ked existuje nepochybne ovela viac spickovych kuziel resp iluzii tento dokument sa naozaj nema za co hanbit. A ako bonus pre tych ktori miluju Akty X. Ako uvadzac a suspense builder skvely Mitch ,,Skinner,, Pileggi. Nemozem nic len odporucit pretoze pri tomto seriali som stravil naozaj super vecery. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama