foto

Mitch Pileggi

  • nar. 5.4.1952 (68 let)
    Portland, Oregon, USA

Biografie

Narodil se 5.května 1952 v Portlandu v Oregonu Italovi Vitovi a Američance Maxine. Kvůli otcovu zaměstnání se rodina často stěhovala, takže střední školu vystudoval v Turecku a univerzitu v Texasu, kde získal titul v oboru podnikání. Nějaký čas pracoval v Íránu, ale v roce 1979 kvůli revoluci spolu s bratrem uprchl do Řecka. Poté chvíli studoval v Mnichově v Německu. Na střední škole se věnoval wrestlingu a fotbalu a také hraní muzikálů.

Po návratu z Íránu vystřídal řadu zaměstnání - dělal účetního, řidiče taxíku atd a nakonec začal hrát v austinských divadlech a také béčkových filmech a hostoval v seriálech jako DALLAS, CHINA BEACH, ŽENATÝ SE ZÁVAZKY nebo WALKER, TEXAS RANGER. Mezi jeho první filmy patří THREE O´CLOCK HIGH nebo SHOCKER. Jeho patrně nejznámější rolí je postava Waltera Skinnera v seriálu AKTA X, v němž hrál v letech 1996-2002 a při jehož natáčení se seznámil se svou druhou ženou Arlene, se kterou se oženil v roce 1996 na Havaji (jeho svědkem byl David Duchovny) a má s ní dceru Sawyer (v letech 1978 až 1983 byl ženatý s Debbie Andrews). V roce 1998 si zahrál i ve filmu AKTA X.

Pravidelným hercem se stal i v seriálu STARGATE:ATLANTIS, kde ztvárnil plukovníka Stevena Caldwella, velitele pozemské lodi Daedalus. Objevil se také v CSI, ODLOŽENÝCH PŘÍPADECH a TV show TARZAN a THE MOUNTAIN.

Sandra "sanninka" F.

Herecká filmografie

Filmy

2020 Axis Sally
2019 Polaroid
2015 The Girl in the Photographs
Ur in Analysis (TV film)
2011 Mega bouře (TV film)
2010 Woodshop
2009 Nebezpečné svádění (TV film)
2008 Akta X: Chci uvěřit
Nové sčítání hlasů (TV film)
2007 V křesle režiséra
2003 1st to Die (TV film)
2000 Nebezpečný kód
Stydlivý polda
1998 Akta X - Film
Marabunta: Mravenci útočí (TV film)
1996 Ravenhawk (TV film)
1995 Upír v Brooklynu
1994 It's Pat
Nebezpečný dotek
Suverén (TV film)
1993 Podzemní past (TV film)
1992 Základní instinkt
1991 Knight Rider 2000 (TV film)
Svérázná spravedlnost
1990 Noční vidiny (TV film)
1989 Brothers in Arms
Shocker
1988 Návrat oživlých mrtvol 2
1987 Three O'Clock High
Three on a Match (TV film)
Touha smrti 4: Tvrdý zákrok
U.S. Marshals: Waco & Rhinehart (TV film)
1986 Dalton: Code of Vengeance II (TV film)
1984 On the Line
Sky's No Limit, The (TV film)
1982 Mongrel

TV seriály

2021 Walker (TV seriál)
2020 Supergirl (TV seriál)
The Missing Link (S05E18)
2019 Zelenáč (TV seriál)
The Night General (S02E02)
Supergirl (TV seriál)
The Wrath of Rama Kahn (S05E08)
Tremors (S05E07)
American Horror Story (TV seriál)
Slashdance (S09E03)
Camp Redwood (S09E01)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
...and Executioner (S16E22)
Toil and Trouble (S16E11)
2018 Akta X (TV seriál)
Kotě (S11E06)
Ghouli (S11E05)
Počkat, cože? (S11E04)
další epizody (5)
2016 Kings of Con (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Můj boj 2 (S10E06)
Babylon (S10E05)
Návrat domů (S10E04)
další epizody (6)
2015 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Otcovy hříchy (S05E10)
2014 Dallas (TV seriál)
Brave New World (S03E15)
Endgame (S03E14)
Boxed In (S03E13)
další epizody (15)
2013 Dallas (TV seriál)
Legacies (S02E15)
Guilt by Association (S02E14)
Love & Family (S02E13)
další epizody (15)
Zákon gangu (TV seriál)
Wolfsangel (S06E04)
2012 Dallas (TV seriál)
Revelations (S01E10)
Family Business (S01E09)
Collateral Damage (S01E07)
další epizody (5)
Šestej smysl (TV seriál)
Bullets (E02)
Chirurgové (TV seriál)
Protichůdné názory (S08E16)
2011 Against the Wall (TV seriál)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The Hot Potato Job (S04E05)
Chirurgové (TV seriál)
Ztracená (S08E02)
Lovci duchů (TV seriál)
A pak nezbyl nikdo (S06E16)
Co se nedá prominout (S06E13)
2010 Lidský terč (TV seriál)
Castle na zabití (TV seriál)
Smrtelná hra (S02E24)
Zákon gangu (TV seriál)
Cesta (S03E09)
Za velkou louží (S03E08)
Razie (S03E06)
Chirurgové (TV seriál)
Stav lásky a důvěry (S06E13)
Práskač (S06E12)
Lovci duchů (TV seriál)
Spoutaný žár (S06E10)
Rodinná záležitost (S06E07)
Trochu jiné stmívání (S06E05)
další epizody (5)
Médium (TV seriál)
The People in Your Neighborhood (S07E09)
There Will Be Blood... Type B (S06E18)
There Will Be Blood... Type A (S06E17)
2009 Ochrana svědků (TV seriál)
Rubble with a Cause (S02E04)
Zákon gangu (TV seriál)
Něco za něco (S02E09)
Spadla klec (S02E06)
Úder (S02E05)
další epizody (5)
Chirurgové (TV seriál)
Operace k narozeninám (S06E08)
Co jsem viděl, to jsem viděl (S06E06)
Sbohem (S06E02)
další epizody (4)
Médium (TV seriál)
The Future's So Bright (S06E09)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Nepřítel před branami (S05E20)
2008 Zákon gangu (TV seriál)
Cesta do pekel (S01E09)
Zátah (S01E08)
Lunapark (S01E03)
další epizody (5)
Bratři a sestry (TV seriál)
Dostaneš, co zasloužíš (S03E05)
Vzpomínka z války (S03E03)
Domy ze skla (S03E01)
Lovci duchů (TV seriál)
Na začátku (S04E03)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Vlastně normální (S04E11)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál) - herec, a.z.
Inkvizice (S05E13) - a.z.
První kontakt (S05E10)
Záchranná operace (S05E01)
další epizody (5)
2007 Ďáblův sluha (TV seriál)
The Cop (S01E08)
Za rozbřesku (TV seriál)
What If It's Him? (E13)
What If She's the Key? (E12)
What If He Walks Away? (E11)
další epizody (7)
Chirurgové (TV seriál)
Touha (S03E21)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Kauza Guantánamo (S03E22)
Odložené případy (TV seriál)
Pedofil (S04E19)
2006 Za rozbřesku (TV seriál)
What If They Find Him? (E06)
What If They're Stuck? (E05)
What If He Lets Her Go? (E03)
další epizody (5)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Ozvěny (S03E12)
Návrat, 2. část (S03E11)
Návrat, 1. část (S03E10)
další epizody (9)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Tatínkova holčička (S06E12)
2005 Agentura bez rizika (TV seriál)
Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Kritické množství (S02E13)
Úl (S02E11)
Aurora (S02E09)
další epizody (8)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Duch (S06E16)
Západní křídlo (TV seriál)
Mr. Frost (S07E04)
2004 Batman vítězí (TV seriál)
Zimní ráj (TV seriál)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Tarzan (TV seriál)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Ztráta (S05E04)
2002 Dharma & Greg (TV seriál)
The Tooth Is Out There (S05E20)
Akta X (TV seriál)
Pravda (S09E19)
Slunečné dny (S09E18)
William (S09E16)
další epizody (7)
2001 Akta X (TV seriál)
4-D (S09E04)
Dnes se nic významného nestalo II (S09E02)
Dnes se nic významného nestalo I (S09E01)
další epizody (12)
2000 Pohotovost (TV seriál)
V rámci možností (S06E17)
Akta X (TV seriál)
Cesta temnoty (S08E07)
Venku (S08E02)
Vevnitř (S08E01)
další epizody (11)
1999 Zlatá sedmdesátá (TV seriál)
Hodný syn (S01E25)
Akta X (TV seriál)
Milénium (S07E04)
Šestý zánik II: Láska osudu (S07E02)
Šestý zánik (S07E01)
další epizody (9)
1998 Akta X (TV seriál)
Trojúhelník (S06E03)
Začátek (S06E01)
Konec (S05E20)
další epizody (8)
1997 Akta X (TV seriál)
Podvod II (S05E02)
Podvod I (S05E01)
Nulový součet (S04E21)
další epizody (8)
1996 Akta X (TV seriál)
Papírová srdíčka (S04E10)
Terma (S04E09)
Tunguska (S04E08)
další epizody (13)
1995 Akta X (TV seriál)
Nisei (S03E09)
Kancelářská spona (S03E02)
Požehnaná cesta (S03E01)
další epizody (7)
1994 Akta X (TV seriál)
Jedním dechem (S02E08)
Výstup (S02E06)
Nespavost (S02E04)
další epizody (6)

Dokumentární

2008 Magic's Biggest Secrets Finally Revealed (TV seriál)
2005 Sci Fi Inside: Sci Fi Friday (TV film)
2004 X Files: The Making of 'The Truth', The
2002 Magie kouzla zbavená 5 (TV film)
2001 Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon? (TV film)
1999 Cigarette Smoking Man Revealed, The
1998 Inside the X Files (TV film)
Magie kouzla zbavená 2 (TV film)
Magie kouzla zbavená 3 (TV film)
Magie kouzla zbavená 4 (TV film)
Making of 'The X Files: Fight the Future', The
1997 Magie kouzla zbavená (TV film)
The Directors (TV seriál)

Hudební videoklipy

1999 Bree Sharp - David Duchovny (hudební videoklip)

Video kompilace

2000 Akta X: Rekviem (video kompilace)
1999 Akta X: Biogeneze (video kompilace)
Akta X: Jedináček (video kompilace)
Akta X: Samantha (video kompilace)
1998 Akta X – Akta 11: Pacient X (video kompilace)
1997 Akta X – Akta 9: Redux (video kompilace)
1996 Akta X: Piper Maru (video kompilace)
1995 Akta X – Akta 1: Neotevřená akta (video kompilace)
Akta X – Akta 2: Hnízdo (video kompilace)
Akta X – Akta 3: Únos (video kompilace)
Akta X – Akta 4: Kolonie (video kompilace)

Host

TV pořady

1998 The X-Files Movie Special (TV pořad)