foto

Danny Lux

  • nar. 1969
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Danny Lux se narodil roku 1969 a vyrostl v oblasti San Fernanda v Kalifornii. Již odmalička se zajímal o hudbu a po absolvování střední školy roku 1987 se rozhodl na ní profesionálně zaměřit. Toto se ukázalo jako jedno z nejklíčovějších životních rozhodnutí, které pomalu začalo budovat jeho kariéru coby televizního a filmového skladatele. Svou kariéru započal prací a učením se u nechvalně známého skladatele Mika Posta. Na této úrovni profesně vydržel necelých deset let, poté se následně osamostatnil.

V současné době patří mezi tvůrce, o které je v televizní a filmové branži zájem. Danny nejvíce skládá pro nejrůznější televizní projekty, pořady a vystoupení. Jako ukázku z jeho tvůrčí činnosti můžeme zmínit například několik televizních filmů z dokumentárního cyklu MAGIE KOUZLA ZBAVENÁ, na jejichž základě později vznikl stejnojmenný seriál, na kterém se Lux rovněž podílel.

Mezi zajímavá fakta patří skutečnost, že se vypracoval z amatéra, který začínal s párem paliček v zadní kapse na uznávaného profesionála, přičemž si po mnoha letech zachoval svou skromnost, která je pro profesionální tvůrce jeho druhu ojedinělá. Svým postojem se snaží být inspirativní pro mladé lidi a dokázat jim, že pílí a tvrdou prací lze uskutečnit své sny a dosáhnout velkých úspěchů.

Filip "FIBO" B.

Skladatelská filmografie

Filmy

2017 An American Girl Story - Ivy & Julie 1976: A Happy Balance (TV film)
An American Girl Story: Summer Camp, Friends for Life (TV film)
Britney Ever After (TV film)
2015 Manson's Lost Girls (TV film)
2014 Santa Con
2013 Super Clyde (TV film)
2011 12 Dates of Christmas (TV film)
2010 Kráska mezi muži (TV film)
Nine Dead
Revenge of the Bridesmaids (TV film)
2009 Dívčí války (TV film)
Moje falešná svatba (TV film)
2008 Okruh (TV film)
2007 Come Rain or Come Shine: From Grey's Anatomy to Private Practice (TV film)
Vánoční únos (TV film)
2006 Rodinný chaos (TV film)
Čti a plač (TV film)
2005 Vdova s duší ďábla (TV film)
Všechna naše tajemství (TV film)
Žraloci útočí (TV film)
2004 Bláznivá svatba (TV film)
Nevěra (TV film)
2003 Lucky 7 (TV film)
2002 Halloween: Zmrtvýchvstání
John Doe (TV film)
Taxík (TV film)
Ukradené léto
2000 Unauthorized Brady Bunch: The Final Days (TV film)
1998 Sabrina jede do Říma (TV film)
1994 Score with Chicks

TV seriály

2018 Chirurgové (TV seriál)
You Really Got a Hold on Me (S14E13)
Harder, Better, Faster, Stronger (S14E12)
(Don't Fear) the Reaper (S14E11)
další epizody (4)
2017 Chirurgové (TV seriál)
1-800-799-7233 (S14E09)
2015 Telenovela (TV seriál)
Melissa a Joey (TV seriál)
Double Happiness (S04E22)
Be the Bigger Person (S04E21)
Game Night (S04E20)
další epizody (20)
2014 Melissa a Joey (TV seriál)
A Melanie & Josiah Christmas (S04E02)
Witch Came First (S04E01)
At Last (S03E37)
další epizody (23)
2013 Mezi životem a smrtí (TV seriál)
Family Ties (E10)
Wheels Within Wheels (E09)
Truth or Consequences (E08)
další epizody (10)
Mistresses (TV seriál)
Melissa a Joey (TV seriál)
A New Kind of Family Christmas (S03E16)
What Happens in Jersey...: Part 2 (S03E15)
What Happens in Jersey...: Part 1 (S03E14)
další epizody (16)
2012 Melissa a Joey (TV seriál)
Mel Marries Joe (S02E15)
From Russia with Love (S02E14)
Wherefore Art Thou Lennox (S02E13)
další epizody (15)
2011 Against the Wall (TV seriál)
Harry's Law (TV seriál)
Láska bolí (TV seriál)
Modern Plagues (E08)
Boys to Men (E07)
Too Much Information (E06)
další epizody (7)
Melissa a Joey (TV seriál)
The Settlement (S01E30)
Do as I Say, Not as I Did (S01E29)
A House Divided (S01E28)
další epizody (18)
2010 Lone Star (TV seriál)
Melissa a Joey (TV seriál)
Joe Knows (S01E12)
A Fright in the Attic (S01E11)
In Lennox We Trust (S01E10)
další epizody (12)
Slunečno, místy vraždy (TV seriál)
Vychovávat Hope (TV seriál)
2009 Dobrá manželka (TV seriál)
Plavec se topí (S01E10)
Trojka (S01E09)
Nepřipravená (S01E08)
další epizody (10)
Melrose Place (TV seriál)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Hledá se táta (S04E27)
Případ záhadného zmizení ve městě Camden, část druhá (S04E26)
Případ záhadného zmizení ve městě Camden, část první (S04E25)
další epizody (13)
2008 Zákon podle Canterburyové (TV seriál)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Sirotek Earl (S04E13)
Zásadní význam četby (S04E12)
Tornádo (S04E11)
další epizody (22)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Last Call (S05E13)
Made in China (S05E12)
Juiced (S05E11)
další epizody (23)
2007 The Wedding Bells (TV seriál)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Na svobodu cesta dlouhá (S03E12)
Hoř, ohníčku, hoř (S03E11)
Buchta v troubě (S03E10)
další epizody (13)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Zelené Vánoce (S04E10)
Bostonské trhání testů (S04E09)
Shoda náhod (S04E08)
další epizody (24)
2006 Pepper Dennis (TV seriál)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Výprava do Mexika, část druhá (S02E11)
Dal jsem se na hazard (S02E09)
Nedoručené dopisy (S02E07)
další epizody (19)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Šílenci (S03E10)
Na visuté hrazdě (S03E09)
Lincoln (S03E08)
další epizody (27)
2005 Chirurgové (TV seriál)
Co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek (S01E06)
Anatomie zodpovědnosti (S01E05)
Území nikoho (S01E04)
další epizody (6)
Jmenuju se Earl (TV seriál)
Vánoce, lži a tajemství (S01E10)
Earlův otec kandiduje na starostu (S01E09)
Joy se vdává (S01E08)
další epizody (10)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Právní deficity (S02E10)
Zmizel (S02E09)
Tlustej zadek (S02E08)
další epizody (17)
2004 Century City (TV seriál)
Kauzy z Bostonu (TV seriál)
Žoldáci (S01E10)
Vyšší princip (S01E09)
Mlčeti zlato (S01E08)
další epizody (10)
Lékařské záhady (TV seriál)
2003 10-8: Officers on Duty (TV seriál)
Bachelorette, The (TV seriál)
Karen Sisco (TV seriál)
2002 American Embassy, The (TV seriál)
John Doe (TV seriál)
Taxík (TV seriál)
2000 Bostonská střední (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
Young Americans (TV seriál)
1999 Ally (TV seriál)
Dawsonův svět (TV seriál)
Be Careful What You Wish For (S02E16)
His Leading Lady (S02E13)
Sex, She Wrote (S02E11)
1998 Dawsonův svět (TV seriál)
The All-Nighter (S02E07)
Full Moon Rising (S02E05)
Significant Others (TV seriál)
Ally McBealová (TV seriál)
Báječné časy (S01E23)
Opět sama (S01E22)
Přátelé (S01E21)
další epizody (12)
1997 Ally McBealová (TV seriál)
Stříbrné zvonky (S01E11)
Buď světu andělem (S01E10)
Drsný vtip (S01E09)
další epizody (11)
Crisis Center (TV seriál)
1996 Případ pro Sam (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
NewsRadio (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1991 Policie z Palm Beach (TV seriál)
1986 Právo v Los Angeles (TV seriál)

Dokumentární

2008 Magic's Biggest Secrets Finally Revealed (TV seriál)
2002 Magie kouzla zbavená 5 (TV film)
2001 World´s Worst Drivers (TV film)
1998 Magie kouzla zbavená 2 (TV film)
Magie kouzla zbavená 3 (TV film)
Magie kouzla zbavená 4 (TV film)
1997 Magie kouzla zbavená (TV film)

TV pořady

2002 Bachelor, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace