Reklama

Reklama

Duch doby: Dodatek

  • USA Zeitgeist: Addendum
USA, 2008, 123 min

Režie:

Peter Joseph

Scénář:

Peter Joseph

Obsahy(1)

Volné pokračování prvního Zeitgeistu, ve kterém se tvůrci již nesnaží nikoho o ničem přesvědčovat, ale pouze chtějí tímto filmem informovat co nejširší veřejnost. Zeitgeist: Addendum předvádí, že náš současný životní styl založený na penězích je jen velký podvod na celé lidstvo, v další části rozebírá vykořisťování a ovládání zemí mezinárodními korporacemi a celý film vyusťuje předložením návrhů na zlepšení života, společnosti a světa obecně. (wader)

(více)

Recenze (151)

exitak 

všechny recenze uživatele

No v popisu filmu se píše, že se narozdíl od jedničky nesnaží nikoho přesvědčovat :) Mám opačný názor, jednička se nesnažila, toto se snaží. Je to zajímavá myšlenka ale je to příliš utopistické a nereálné. To už tu bylo víckrát a režimy co se o to snažili... Víme jak to dopadlo. Řešení to je v pravdě dobré ale zatím nereálné. Navíc nesouhlasím s myšlenkou, že si mají být všichni rovny, prostě vždycky se najdou lidi co budou využívat společnost a nezaslouží si to samé jako druhy co bude něco smysluplného dělat. Furt tu bodou lidské vlastnosti jako závist, majenictví, touha po moci... které tomu ve finále podrhnou nohy a budeme tam kde jsme akorát se to bude jinak jmenovat. Technologie jde dopředu a vždycky pude a podle mě nemá cenu dělat nějakou revoluci za urychlení procesu, když na to stejně lidstvo neni připravený, třeba jednou bude ale nevidím to v dohledné době. S čím souhlasím určitě je, že by se mělo víc dbát na smysluplné využívání zdrojů a nedevastování už tak dost zplundrované země. To myslím tak na pár desítek let vystačí a víc bych to zatím neřešil. Jako dokument k zamyšlení určitě dobré, každý ať si z toho vezme co chce ale jednička se mi libila víc. ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Toto je snad ještě zajímavější než první díl!!! Doporučím to každému přemýšlivému a samozřejmě inteligentnímu člověku, kterého znám... A poté může započít diskuze! Je tam tolik zajímavých myšlenek. Ne, že bych to považoval za dokonalost, a ani si nemyslim, že je to uplně všechno pravda a že to všechno ´´sedí´´, ale prostě je to parádní záležitost k přemýšlení! ()

Reklama

Fony 

všechny recenze uživatele

Začátek byl trochu vlažný, navíc ekonomické téma už bylo nakousnuto v díle předešlém, přesto si mě snímek pomalu a jistě získával, až si mě úplně omotal kolem prstu. Pravda, závěr vyznívá trochu utopicky, ale tahle představa se mi líbila a nepřišla mi neproveditelná. Autoři navíc odstranili neduhy z prvního dílu, takže nemám důvod, nedat 5***** ()

markul 

všechny recenze uživatele

Pro mě ještě o chlup lepší než předchozí Zeitgeist. Věnuje se hlavně ekonomice, monetárnímu systému a přeměně společnosti. Dokument vás dokáže vtáhnou svým zpracováním a tempem, takže dvě hodiny utečou zatraceně rychle. Přesto jsem v tom pro sebe nenašel moc nového, co bych už nevěděl, ale to vůbec nevadí. Tohle by mělo vidět co nejvíc lidí. Škoda jen nějakých nepřesností a přikrášlování faktů. A taky ta konečná vize společnosti je utopie. Ale to nic nemění na tom, že se mi to líbilo. - Demokracie je kost, kterou předhazují lůze, aby měla co hryzat... - Oswald Spengler ()

ganz odpad!

všechny recenze uživatele

123 minut brainwashingu, zakončeného šílenou teorií, která by v realitě neměla nejmenší šanci na úspěch. Mě osobně systém vyhovuje a myslím si že v jakémkoliv systému vedeném lidmi, musí korupce existovat a existovat bude. Můžeme se bavit o tom jak velká je tato korupce a pokusit se jí snížit, ale vždycky tu bude, jelikož jsme jen lidé a každý máme svou cenu. Ke konci mě zamrazil odkaz na stránku Zeitgeist movement, protože to už mi přišlo vážně jako chování nějaké sekty. Bohužel v době ekonomické krize může hodně lidí uvěřit hovadinám jako toto. 1* za zpracování, zbytek shit , takže-1. btw-počítám že tento film nebyl natočen za pomocí oněch ďábelských peněz(= a pro chytrolíny kteří zde říkají že bysme se měli zamyslet... Makroekonomie. Říká vám to něco? Ne? Tak si zjistěte jak funguje a možná změníte názor. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno